Inici Actualitat Adrià Serrarols, escollit a nou Hereu de Taradell 2022, en un pregó...

Adrià Serrarols, escollit a nou Hereu de Taradell 2022, en un pregó dels Tonis que destaca els valors de la festa

0
COMPARTIR

El Centre Cultural Costa i Font va acollir aquest dissabte a la tarda el pregó de la Festa dels Tonis i la proclamació de l’Hereu de Taradell 2022. Els tres aspirants a convertir-se en el nou hereu i agafar el relleu de Genís Donadeu eren Adrià Serrarols, Bernat Cedó i Joan Sala. Finalment, després d’un ajustat recompte de vots, Adrià Serrarols va ser proclamat com a nou hereu 2022 de Taradell, gràcies a la seva gran vinculació en diferents entitats i associacions del poble com ara l’Escola de Música, la Ràdio, l’Esbart o el Toca-Sons, entre altres .

Pel que fa al discurs del pregó, Maria Àngels Blasco (directora General de Cultura Popular i Associacionisme entre el 2017 i el 2021) va ser l’encarregada de dirigir-se a tots els assistents. Es va voler centrar en la importància de la Festa dels Tonis per tots els valors que aporta, com per exemple la tradició culinària, la restauració o la història col·lectiva i el gran reconeixement cap a la cultura popular i a la seva gent, especialment la de Taradell.

D’altra banda, el convidat d’honor va recaure amb la figura de Joan Molas, dels Carreters del Lluçanès, amb més de 25 anys d’experiència coordinant-ne els animals i per la seva participació en la desfilada dels Tres Tombs de Taradell. I pel que fa al Toni d’Honor, es va reconèixer a una entitat històrica com és la Fira Mediterrània de Manresa, que treballa entorn a tres eixos principals: el patrimoni material i l’herència cultural, les associacions de cultura popular i tradicional, i el sector professional.

Convidat d’Honor 2022
Toni d’Honor 2022

L’acte va ser presentat per Marc Güell i Laura Duran, i va comptar amb les actuacions del músic Ramon Redorta i l’Esbart Dansaire Sant Genís i també amb la participació de l’Agrupació de Botiguers de Taradell, on es va premiar l’establiment Rosa Moda com a guanyador del concurs de decoració dels aparadors de les botigues del poble centrat en el tema ‘Aromes de Taradell’.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments