Inici Actualitat Novetats literàries del mes de gener de 2022 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de gener de 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de gener de 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Esclaus del desig | Donna Leon

Barcelona: Edicions 62, 2021

SinopsiL’aparició de dues noies inconscients i amb ferides greus a l’entrada de l’hospital encarrila a Brunetti darrera la pista de dos joves venecians que podrían haber incorregut en un delicte d’omissió del deure de socors. Mentre el comissari i la seva companya, Claudia Griffoni, investiguen l’incident descobreixen que un dels joves treballa per a un  home que participa en activitats nocturnes sinistres…

El italiano | Aruro Pérez-Reverte

Madrid: Alfaguara, 2021

SinopsiAls anys 1942 i 1943, durant la Segona Guerra Mundial, bussejadors de combat italians van enfonsar o van fer malbé catorze vaixells aliats a Gibraltar i la badia d’Algesires. Elena Arbués, una llibretera de vint-i-set anys, troba una matinada mentre passeja per la platja un d’aquells bussos, esvaït entre la sorra i l’aigua. En socórrer-ho, la noia ignora que aquesta determinació canviarà la seva vida i que l’amor només serà part d’una perillosa aventura.

La Cita o la història d’una polla jueva | Katharina Volckmer

Barcelona: La Campana, 2021

SinopsiUn noi alemany acudeix a la consulta del doctor Seligman per sotmetre’s a una operació de canvi de sexe. Mentre el cirurgià, d’origen jueu, li examina la vagina, el jove li confessa les seves fantasies sexuals amb Hitler i un robot, i la vergonya que sent del seu origen alemany. “Quan era jovenet sempre pensava que l’única manera de superar de debo l’Holocaust era estimar un jueu”, confessa al cirurgià.

A fuego lento: mira lo que has provocado | Paula Hawkins

Barcelona: Planeta, 2021

SinopsiEl descobriment del cos d’un jove assassinat a una casa flotant de Londres desencadena sospites sobre tres dones. La Laura és la noia conflictiva que va quedar amb la víctima la nit que va morir; La Carla, encara de dol per la mort d’un familiar, és la tieta del jove; i Miriam és la indiscreta veïna que amaga informació sobre el cas a la policia. Tres dones que no es coneixen, però que tenen diverses connexions amb la víctima.

De pastor a pastor | Joan Besalduch Mateu

València: Edicions 96, 2021

SinopsiUn bon dia, mentre l’autor començava a escriure sobre els seus pastors i en concret sobre Bono, el pastor de Sant Mateu del Maestrat, de forma intuïtiva va pensar en l’escriptor John Berger, que havia escrit sobre la gent del camp inspirant-se en Quincy, un poblet de l’Alta Savoia Francesa.

 

Déus menuts | Terry Pratchett

Girona: Mai Més, 2021

SinopsiLa religió és un negoci controvertit al Discmón. Tothom té la seva opinió i, de fet, els seus propis déus, que es manifesten en totes les formes i mides. Gedmà és un noi senzill i analfabet que s’enfronta a terribles problemes. Un déu li ha parlat i s’ha convertit en l’Elegit. Vol acabar amb una Església poderosa i corrupta, vol evitar una horrible Guerra Santa, vol pau i justícia. Però, per sobre de tot, el que realment vol és que el seu déu triï algú altre!

Ja estem morts, amor | Xavier Aliaga

Barcelona: Angle, 2021

SinopsiL’Anaïs va morir quan tenia setze anys i té una història per explicar. La dels seus pares, Tristany i Minerva, de com es coneixen, s’enamoren i comencen una vida plegats. Una història de passió, compromís, ascensos professionals, rutines, traïcions i malentesos que podria ser com qualsevol altra. Si no fos perquè els pares s’hauran d’enfrontar a la pitjor de les pèrdues. I hauran de continuar vivint i decidir si encara es podran reconstruir com a parella.

La Bestia | Carmen Mola

Barcelona: Planeta, 2021

SinopsiCorre l’any 1834 i Madrid, una petita ciutat que intenta obrir-se pas més enllà de les muralles que l’envolten, pateix una terrible epidèmia de còlera. Però la pesta no és l’única cosa que terroritza els seus habitants: als ravals apareixen cadàvers desmembrats de nenes que ningú reclama. Tots els rumors apunten a la Bèstia, un ésser a qui ningú ha vist però que tots temen.

El guardián de la marea | Mayte Uceda

Barcelona: Planeta, 2021

SinopsiLas Palmas, 1918. Marcela Riverol i la seva família intenten sobreviure a la gana mentre se succeeixen els combats entre britànics i alemanys en aigües de l’arxipèlag canari, bloquejat pels submarins germànics. Hans Berger, tinent de la Marina alemanya, és trobat a la deriva i portat malferit a casa dels Riverol. La Marcela el cuidarà amb l’ajuda d’Herminia, una dona gran de passat misteriós i amb fama de bruixa. Quan Hans ha de tornar a la guerra, l’enllaç amb la Marcela serà tan fort que canviarà les seves vides per sempre.

 

Novel·la juvenil

El noi del diari | Vince Vawter

Barcelona: Bambú editorial, 2021

SinopsiUn noi d’onze anys que viu al Memphis del 1959 és el millor llançador de pilota que s’hagi vist mai, però, en canvi, parlar no li resulta tan fàcil com el beisbol. Pràcticament no pot dir ni una paraula sense quequejar, ni tan sols el seu nom. Tant és així que, quan substitueix el seu millor amic en la feina de repartir diaris, sap que es veurà obligat a comunicar-se amb el clients i que això li portarà problemes. Però els problemes de veritat sorgiran arran d’un altercat amb un drapaire del barri, un pinxo i un lladre, que posarà en perill tant la vida del noi com la de la lleial minyona de la seva família.

Bruna: una mirada trans | Jaume Cela, Xavier Cela

Barcelona: La Galera Young, 2021

SinopsiEstranya! Indefinit! Ni carn ni peix! Perversa! Sonat dels collons (o de la vagina)! Al llarg de la meva vida m’han catalogat amb aquestes i altres paraules, totes igual de colorides. Però qui soc jo de veritat? Em dic Bruna i soc una noia trans. I aquesta és la meva història.

Pantera | Coia Valls (il·lustracions de Pep Boatella)

Barcelona: Ànimallibres, 2021

SinopsiPoc després de perdre els pares en un accident de cotxe, l’Enma Ambrose rep la visita de l’inspector Vázquez, segons el qual la mort dels Ambrose ha estat un assassinat. Una carta procedent de Mali sembla que li ha de confirmar aquesta sospita, i l’Enma decideix viatjar al Sahel amb l’esperança de descobrir la veritat i, potser, també, de desvelar el misteri de la seva naturalesa. Perquè l’Enma té un secret: algunes nits desapareix i, quan es desperta, no sap què ha fet ni on ha estat.

El noi de Buchenwald | Robert Waisman, Susan McCelland

Barcelona: Fanbooks, 2021

SinopsiEra el 1945 i en Romek Wajsman acabava de ser alliberat de Buchenwald, un brutal camp de concentració on van morir més de 60.000 persones. Estava afamegat, torturat i no tenia ni idea d’on era la seva família, i menys si encara vivien. Juntament amb altres 472 nens, aquests adolescents van ser anomenats “Els nens de Buchenwald”. Estaven enfadats amb el món pel seu abús i van recórrer a la violència: robar, barallar-se i lluitar pel poder. Tot va canviar per a en Romek i els altres nens quan Albert Einstein i el rabí Herschel Schacter els van portar a una llar per a rehabilitació.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments