Inici Actualitat Taradell recupera les vistes de la tradició de la Fira de Santa...

Taradell recupera les vistes de la tradició de la Fira de Santa Llúcia

0
COMPARTIR

La tradició de la Fira de Santa Llúcia de Taradell ha tornat aquest 2021. La 45a edició de la Fira es va organitzar aquest diumenge, després d’un any d’impàs per culpa de la Covid-19. Tot i que amb menys parades, l’esperit i la gent va tornar a recórrer els històrics espais de la Plaça de Santa Llúcia, l’ermita i la Plaça d’en Gili.

Hi havia ganes de fira Santa Llúcia i la gent va respondre visitant-la al llarg de tot el dia. També es podia visitar la Capella de Santa Llúcia, encendre-hi un ciri o al matí aconseguir el tradicional ramet de la sort. Aquest any també hi havia un espai al carrer de l’Església perquè els més petits hi escrivissin la carta als reis i el carrer de la Vila es va engalanar amb ornamentació nadalenca, tions i un arbre de Nadal.

A la tarda les llums nadalenques encara van donar més encant als espais de la fira. A mitja tarda s’hi podia berenar a base de torrades i botifarrada, gentilesa de l’Ajuntament de Taradell i servida per la Colla Jove dels grallers i geganters de Taradell. Mentrestant, a la Plaça de les Eres, per segon any consecutiu, es van engalanar per rebre l’arribada del Patge Reial i perquè els més petits hi poguéssin deixar la carta dels desitjos. Entre les parades de la fira hi havia la tradicional tòmbola de l’Associació taradellenca d’Osona contra el càncer. Un clàssic que té sempre molta participació i que, enguany, gràcies a la col·laboració dels visitants va recollir 7.077 euros. També hi havia una parada solidària del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès, que recollia diners per la Marató de TV3 d’enguany, i que va sumar fins a 905,77 euros.

Cal destacar que el dissabte previ a la nit es va estrenar el ‘ball de gala’, una dansa recuperada de quan la fira acollia molts venedors de bestiar que arribaven a Taradell el dia abans durant els segles XVI i XVII. Es va fer una petita dansa i un brindis amb cava amb una bona afluència de gent.

Podeu veure més fotografies en aquesta GALERIA, on hi accedireu clicant a la imatge inferior.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments