Inici Actualitat Després d’un any d’absència, Taradell celebrarà la Fira de Santa Llúcia amb...

Després d’un any d’absència, Taradell celebrarà la Fira de Santa Llúcia amb novetats

0
COMPARTIR

Torna la tradicional Fira de Santa Llúcia de Taradell, després de la suspensió del 2020 a causa de la pandèmia. Se celebrarà el proper diumenge 12 de desembre i complirà l’edició número 45.

El dia central serà el diumenge 12 de desembre, tot i que també hi haurà activitats la nit abans amb una novetat. Des de la Regidoria de Cultura i Patrimoni s’ha volgut recuperar una tradició que es feia als segles XVI i XVII quan arribaven firaires, venedors ambulants i tractants de bestiar per celebrar la fira. Al vespre abans es feien ballades al voltant del foc, en el que es coneixia com la ‘gala’. Per això, el dissabte 11 de desembre a 2/4 de 10 de la nit es farà el ‘Foc de gala’ amb coca i cava i amb la participació de l’Esbart dansaire Sant Genís i l’Agrupació Sardanista que obriran els balls. La música anirà a càrrec d’Els nois del Rostoll. Tot seguit, a 2/4 d’11 els Amics de Santa Llúcia organitzaran la 8a Nit de Santa Llúcia dins la Capella amb un recital poètic i musical.

El diumente 12 de desembre serà el dia específic per a la Fira tradicional, amb paradetes d’artesans i firaires des de les 10 del matí i fins a les 8 del vespre, al voltant de la Capella de Santa Llúcia. Qui vulgui, cap a 2/4 d’11 podrà adquirir el ramet de la sort. I com a novetat, hi haurà tallers infantils de Nadal per escriure la carta al patge al carrer de l’Església a partir de les 11 del matí i de les 5 de la tarda. Precisament, a les 5 de la tarda a la Plaça de les Eres, tal i com es va fer l’any passat, hi haurà l’arribada del Patge Reial per recollir les cartes als més petits. I a les 6 es farà un berenar popular a la plaça d’en Gili amb torrades i botifarra.

Cal destacar, que el 13 de desembre dia de Santa Llúcia hi haurà missa a la Capella a les 7 de la tarda.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments