Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova un pressupost per al 2022 de 7 milions...

L’Ajuntament de Taradell aprova un pressupost per al 2022 de 7 milions d’euros, però amb l’abstenció de Junts per Taradell

0
COMPARTIR

La unanimitat entre l’equip de govern d’ERC i l’oposció de Junts per Taradell per aprovar el pressupost municipal ha durat un any. Aquest dijous al vespre, es va aprovar el pressupost per al 2022, però amb l’abstenció de Junts per Taradell. El punt de desacord va girar entorn de l’augment de les retribucions i indeminitzacions que rebran els regidors i regidores, tal i com va passar en el pressupost del 2020.

Al 2022 s’augmenten un 2% les retribucions i indemnitzacions als regidors per assistència al ple. A més, l’alcaldessa que durant tot el 2021 es va rebaixar el sou a la meitat per destinar-ho a regidors de l’equip de govern per compensar la seva dedicació i treball, tornarà a recuperar el 100% del sou. Des de Junts per Taradell, es considera que es produirà un increment de la partida destinada a retribucions i indemnitzacions als electes, motiu que Santi Estragués va donar per abstenir-se en la votació del pressupost. “No discutim que l’alcaldessa de Taradell amb dedicació al 100% hagi de tenir aquest sou, ni que un regidor amb molta dedicació hagi de tenir retribució. Tot depèn de la dedicació i la necessitat de cada ajuntament de tenir regidors realitzant tasques”.

Per separat entenem cada una de les situacions. Però és el conjunt el que ens costa d’entendre. No podem evitar fer la comparació, odiosa potser sí, que des de fa dos anys i escaig aquest ajuntament hagi de menester més tècnics… alguna mancança segurament hi havia quan vau entrar, però la feina sempre hem dit que la podíem fer. I que a part segueixi necessitant una alcaldia amb dedicació complerta i 9 regidors amb una retribució més que important, que d’ella es desprèn una alta dedicació a l’ajuntament.Santi Estragués, portaveu de Junts per Taradell

I va al·ludir que algun regidor té una retribució semblant a un tècnic municipal. La regidora d’Igualtat i Hisenda, Núria Arau, va respondre a l’al·lusió dient que “cap regidor té un sou superior a un treballador de l’Ajuntament ni cobra més de 1.000 euros bruts”. I va afegir que no incrementaven la partida de retribucions a electes comparant amb l’anterior mandat, quan governava CiU, dient que comptant amb el càrrec de confiança que hi havia (que consideraven un càrrec polític) la despesa de les retribucions polítiques era de 179.521 euros el 2019, mentre que per al 2022 serien de 153.878 euros (25.000 euros menys). Estragués va replicar que els números podien fer-se d’una altra manera i que eren 119.000 euros sense el càrrec de confiança, ja que considerava que aquest feia feina de tècnic i el cost del càrrec de confiança l’actual equip de govern l’havia suplert amb noves places de treball incorporades dins el capítol de plantilla.

L’alcaldessa, Mercè Cabanas, va matisar que es referien només a un càrrec de confiança que tenia el mateix sou que l’alcalde i que quan van entrar part d’aquests diners van servir per compensar “una mica” la feina dels regidors de l’equip de govern. També va insistir que els regidors venien a servir al poble i no guanyar-se la vida.

No barregem els càrrecs de confiança amb altres càrrecs eventuals que hi poguessin haver. Era un càrrec de confiança. Cadascú pot triar el model que vulgui de governança. El model que afavoreixi més els interessos del poble. Que quedi clar. Aquí ningú s’ha vingut a guanyar la vida perquè ens la guanyàvem molt millor a l’empresa privada. Aquí venim a fer un servei al poble.Mercè Cabanas, alcaldessa

Pressupost continuïsta

El pressupost per al 2022 de l’Ajuntament de Taradell és de 7.082.386 euros (el del 2021 va ser de 6,8 milions d’euros). La regidora d’Igualtat i Hisenda, Núria Arau, va qualificar-lo de “conservador”, però amb la intenció de mantenir el nivell de serveis municipals.

Seguim apostant per mantenir la vitalitat, qualitat i l’activitat de tots els serveis i activitats del poble. No podem fer grans inversions aquest any, perquè la gran inversió del mandat considerem que és la segona pista del pavelló.Núria Arau, regidora d'Igualtat i Hisenda

També va explicar que esperen que l’endeutament a finals d’aquest 2021 ja baixi fins al 69%, i que es realitzaran també petites inversions com la instal·lació de càmeres de videovigilància a la resta d’entrades del poble, buscar un nou local pels joves ja que el Puntal ha quedat petit o apostar pel patrimoni local a través de la ruta de l’aigua. El portaveu de Junts per Taradell, Santi Estragués, va expressar que “veiem bé en línies generals aquest pressupost. Sense grans inversions, però sí petites i entenem que és el que permet la situació actual i amb una clara aposta per mantenir la viabilitat dels serveis que presta l’ajuntament”.

Tot i això, Junts per Taradell es va abstenir en el pressupost, que va quedar aprovat gràcies a la majoria absoluta d’ERC. Junts per Taradell va votar en contra del següent punt que era, precisament, el de la modificació del règim de retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments