Inici Actualitat Es presenta a Taradell la web del projecte Perfils, que promou que...

Es presenta a Taradell la web del projecte Perfils, que promou que els joves coneguin el fenomen de la immigració

0
COMPARTIR

Aquest dimarts es va fer la presentació de la web del Projecte Perfils al Centre Cultural Costa i Font de Taradell amb l’assistència de l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut de Taradell, que el curs passat van participar del projecte.  

El director de l’Institut Jordi Codinachs va donar la benvinguda, abans que s’expliqués què és el projecte i la web a càrrec de Francesc Torras, tècnic d’Acollida i Convivència de la Mancomunitat la Plana, i Lorda Crusellas, realitzadora de la web i de les  entrevistes. Tot seguit es va visualitzar un vídeo d’una entrevista significativa de l’any passat. També hi van intervenir Ferran Teixidó, president de la Mancomunitat La Plana; Sanata Dembele, representant de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya; Mercè Cabanas Solà, alcaldessa de Taradell; i Lluïsa Moret, diputada i presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona. Tothom va remarcar la necessitat i conveniència que es facin aquests tipus de projectes i van animar a joves i adults a fer una mirada inclusiva de la seva societat.

El Projecte Perfils, és un projecte que neix de la necessitat que el jovent de la Mancomunitat La Plana conegui el fenomen de la immigració de forma fidedigna. Per aproximar el fet migratori es desenvolupen dues metodologies complementàries: s’aborda el tema a les aules a través de xerrades i tallers sobre les causes i les conseqüències de les migracions, tant en els països emissors com en els receptors, així com sobre la dinàmica i la naturalesa dels prejudicis, estereotips i de la rumorologia; i es fa un acostament a una persona que hagi tingut una experiència migratòria a través d’una entrevista que s’enregistra i s’edita.  

La primera edició va fer-se el curs 2009-2010 i enguany s’està fent la dotzena. A causa de la COVID no es va poder celebrar el 10è aniversari del projecte, ja que l’edició d’aquell curs es van haver d’aturar quan just s’havien fet 6 entrevistes. Amb el projecte parat es va decidir fer una web per recollir-hi tota la feina feta fins el moment i en el futur: www.projecteperfils.cat  

Els i les participants d’aquest projecte provenen de l’Institut de Taradell, de l’Institut de Tona i de  l’Escola Vedruna de Tona i depenent del centre educatiu són de 3r o 2n d’ESO. I són de les poblacions d’Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant  Miquel de Balenyà, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i altres. En aquesta edició 2021-2022, s’incorporen al projecte l’Institut Escola Mossèn Cinto Verdaguer de Folgueroles i l’Institut Escola Carles Capdevila de Balenyà.  

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments