Inici Actualitat Els Mossos d’Esquadra troben els blocs de pedra de la resclosa del...

Els Mossos d’Esquadra troben els blocs de pedra de la resclosa del Molí dels Sorts que van ser robats

0
COMPARTIR

Pràcticament tres mesos després de denunciar la desaparició de quatre lloses de la resclosa del Molí dels Sorts, considerades patrimoni històric, l‘Ajuntament de Taradell les ha pogut recuperar.

L’alerta es va fer el passat 21 de juliol quan es va tenir coneixement que havien desaparegut i es va posar la denúncia. Les investigacions de la Unitat de Patrimoni dels Mossos d’Esquadra, gràcies a la col·laboració ciutadana, van acabar aquest dilluns amb la troballa de les històriques pedres en una nau del Polígon Malloles de Vic. Els propietaris van expressar la seva ignorància sobre com hi havien anat a parar. Ara, els Mossos segueixen les diligències judicials per determinar l’autoria dels fets i la responsabilitat penal.

Recordem que les lloses van ser sostretes amb l’ajut de màquines pesants, ja que les seves dimensions feien que tinguin un pes d’uns 750 quilograms. La resclosa original comptava amb set blocs de pedra calcària, quatre d’ells sostrets, i estava sent estudiada per la Universtiat Autònoma de Barcelona. Els tres blocs que no van desaparèixer estaven guardats per l’Ajuntament, ja que a causa del temporal Glòria havien anat a parar a la llera. Ara els quatre blocs recuperats també es guardaran al magatzem municipal.

La funcionalitat de la resclosa era concentrar aigua per fer funcionar l’antic molí Xic dels Sorts i podria estar datada del segle XVIII.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments