Inici Actualitat Taradell s’uneix al projecte Talent i Noves Oportunitats per transformar els sectors...

Taradell s’uneix al projecte Talent i Noves Oportunitats per transformar els sectors agroalimentari i del metall

0
COMPARTIR

Taradell és un dels 24 municipis que s’ha sumat al programa TOP-Talent i Noves oportunitats. L’objectiu del programa, que va arrencar a principis del 2021, és contribuir a la transformació del model productiu del sector del metall i agroalimentari de la comarca. La presentació es va fer aquest dimarts a la casa de cultura El Mallol de Sant Hipòlit  de Voltregà.

El projecte Talent i Noves Oportunitats s’emmarca en el programa específic “Treball, Talent  i Tecnologia” i té per objectiu contribuir a la transformació dels sectors del metall i  agroalimentari, promovent la reconversió de les empreses dels dos sectors i crear nous  models empresarials més innovadors, sostenibles i competitius que generin ocupació de més qualitat. El projecte posa el focus en la transformació digital, l’ecosistema i la simbiosi  empresarials com a palanques transformadores. El pla d’acció, que compta amb un finançament de 380.000 euros procedents de la  Diputació de Barcelona, estarà liderat per l’Ajuntament de Vic i l’executarà Creacció, Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement i la Mancomunitat La Plana.

Les activitats del programa, estan agrupades en dos blocs en funció del col·lectiu a qui  s’adreça: Empreses i persones.  

Per a les empreses s’ha activat un servei per identificar competències professionals  actuals i de futur i oferir una resposta formativa ajustada a les necessitats empresarials, un  servei per acompanyar-les en els processos de transició digital, un calendari de sessions de  coneixement per apropar a empreses i professionals a les últimes tendències i experiències  inspiradores en l’àmbit de la transformació digital i una convocatòria de subvencions per  fomentar la contractació de persones en situació d’atur.  

Per a les persones s’ha dissenyat una extraescolar tecnològica per posar en contacte joves  amb les oportunitats de la tecnologia; Tallers experimentals per fomentar les vocacions  industrials i tecnològiques entre joves; Formacions i tallers de capacitació digital per millorar  l’accés al mercat laboral o reorientar-se professionalment de persones en situació d’atur; i  formacions en les àrees i processos més demandats per les empreses del sector del metall  i agroalimentari. 

Totes les accions per a persones i empreses del programa es poden consultar a: www.toposona.cat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments