Inici Actualitat La taradellenca Laura Autonell i Joan Carles González guanyen la 19a edició...

La taradellenca Laura Autonell i Joan Carles González guanyen la 19a edició del Premi Literari Solstici de Taradell

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell va acollir aquest dissabte l’acte per desvelar els guanyadors de la 19a edició del Premi Literari Solstici. Un acte on va participar-hi Jordi Capell (representació de la família Oller Capell), Magda Codines (Òmnium Cultural Osona), la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Taradell, Míriam Martínez, i Antoni Pladevall i Arumí (representació de la Comissió organitzadora). Tot conduït pel periodista Marc Güell i amb l’actuació musical de la violinista Coloma Bertran.

A la categoria C, la d’adults, i en l’apartat de Prosa, per “un relat concís i amb un enfocament original que qüestiona la lluita de la societat per a evitar la mort de la gent gran”, Laura Autonell Aranda, de Taradell, es va emportar el primer premi amb el treball ‘La treva’, presentat amb el pseudònim de Virgínia Woolf. Pel que fa al 2n premi, per “un relat eròtic, de contingut atrevit que juga de forma intel·ligent amb la subtilesa, amb pinzellades de surrealisme, però sense perdre els estreps en cap moment” va ser per ‘Negre’, presentat amb el pseudònim Sílvia, de Joan Carles González Pujalte, de Mataró.

D’altra banda, a l’apartat de Poesia, el jurat va atorgar el primer premi a Joan Carles González Pujalte, de Mataró, amb el recull titulat ‘Assaborir la sal’, per “un recull de poemes madur, una mica críptic, íntim i reflexiu, amb tocs d’erotisme, imatges suggerents, amb regust de nostàlgia i certa tristor”; fet que el va convertir amb el primer autor en ser premiat en les dues modalitats d’adults. I el 2n premi “per uns poemes al voltant de temes durs com ara la violència de gènere, l’Alzheimer, la immigració, les drogues, els accidents provocats pels excessos, la mort… ben construïts i profunds” va ser per l’obra ‘Naufragis’, presentat amb el pseudònim Nora Bach de Ton Armengol i Puig, de Manresa.

A la categoria B, el premi de poesia no va tenir guanyador, mentre que el de prosa va ser per l’obra ‘Dos’ per “un relat original que ens mostra una ciutat dividida amb el ‘jo’ com a observador i amb la metàfora de la unió de la gent com a força capaç de canviar les inèrcies i el destí”, presentant amb el pseudònim de Thian, de Nil Cassany Redorta, de Taradell.

I per últim, al Premi Infantil Jordi Capell, en l’apartat de Poesia, es va destacar “el coneixement de les obres de l’escriptor Roald Dahl i la destresa en l’escriptura” pel poema ‘Els llibres de Roald Dahl’ presentat sota el pseudònim de Futbolista de Guillem Solagran Muñoz, de Taradell. I en l’apartat de Prosa, “per la seva capacitat de posar com a protagonistes de la història objectes quotidians d’una aula, utilitzant la personificació com a recurs literari i, per l’originalitat en combinar el diàleg i la prosa en el transcurs del relat”, es va premiar a l’obra ‘El rellotge de la classe’ presentat amb el pseudònim Xènia, de Xènia Bautista Pérez, de Taradell.

Els guanyadors van ser escollits pel jurat format per Marta Ramírez i Baró, Aniol Florensa i Tort, Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Montse Morcillo i Vivet, Jesús Ramos i Santiago, Àlex Riera González, Àleix Solà Pascual, Lluís Rovira Masnou i Antoni Pladevall i Arumí. A la categoria C, els guanyadors es van emportar 500 euros i els finalistes, 300, a banda del gravat original de l’artista taradellenc Jesús Ramos per cada un dels premiats.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments