Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell inicia per primer cop un procés de pressupostos participatius...

L’Ajuntament de Taradell inicia per primer cop un procés de pressupostos participatius adreçat als joves

0
COMPARTIR

Els pressupostos participatius és una pràctica que cada cop s’està estenent més per potenicar la participació ciutadana. L’Ajuntament de Taradell, per primera vegada, proposa uns pressupostos participatius en l’àmbit de la joventut. És a dir, els joves empadronats a Taradell d’entre 12 i 35 anys podran plantejar quines prioritats o propostes cal afrontar i podran decidir. I l’import del qual podran decidir el destí és de 25.000 euros.

La participació en els pressupostos compta amb cinc fases diferents. Des d’aquesta setmana està en marxa la Fase 1, que se centra en informar sobre com funcionen els processos participatius i com s’hi pot participar. La Fase 2 serà la de presentació de propostes (amb un cost màxim de 25.000 euros), que s’hauran de fer arribar a través de la Plataforma TARADELL PARTICIPA (que es va posar en marxa per escollir el nom del Passatge Pati de les les Monges), o el correu electrònic participacio@taradell.cat  o presencialment a les oficines de l’Ajuntament, a partir dels 12 anys. El termini per a la presentació de les propostes és del 4 d’octubre al 15 de novembre del 2021.

Després des de l’Ajuntament es valorarà si les propostes són viables, i s’entrarà en una quarta fase que servirà perquè hi hagi una votació popular a través de la plataforma Taradell Participa i també possiblement amb punts de votació presencial. El període de votació és del 18 de gener al 15 de febrer del 2022.

La cinquena i última fase serà la presentació de la proposta guanyadora, que es preveu a finals de febrer del 2022. En aquest sentit, el consistori es compromet a acomplir la guanyadora amb la màxima celeritat, tenint sempre present que els terminis imposats per llei poden demorar-ne l’execució.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments