Inici Actualitat Novetats literàries del mes de setembre de 2021 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de setembre de 2021 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de setembre de 2021. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

I van passar tants anys | Natàlia Cerezo

Barcelona: Rata, 2021

Sinopsi: Caterina és una noia nascuda en una masia aïllada de l’interior de Catalunya que inicia una nova vida en una ciutat industrial del Valles. Allà, entre la fàbrica i el teatre amateur, anirà descobrint el gust agredolç de la vida, es casarà i viurà en una casa modesta construïda pel Gustau, el seu marit, un home senzill i tossut que despertarà en la Caterina uns sentiments cada cop mes foscos. La historia de la Caterina il·lustra uns esdeveniments historics viscuts al Valles Occidental, les tràgiques riuades de setembre de 1962.

Arsène Lupin contra Herlock Sholmès | Maurice Leblanc

Barcelona: Edicions de 1984, 2020

Sinopsi: Arsène Lupin es veu embolicat en dos robatoris i una estafa. Les tres víctimes decideixen unir-se i trucar a Herlock Sholmes perquè viatge des de Londres i posi les coses al seu lloc. Sholmes descobreix 03:00 secrets que estan a punt de perdre a Lupin: els túnels ocults pels quals es mou, el pseudònim amb el qual viu entre la gent honesta, i el seu amor apassionat per la filla de l’arquitecte Destange. Però les tornes es tornen i Lupin no només aconsegueix escapar de Sholmes sinó que l’envia presoner en un vaixell de tornada a Anglaterra.

La poda | Laura Beatty

Madrid: Impedimenta, 2021

SinopsiAls quinze anys, Anne decideix abandonar la seva casa, endinsar-se al bosc que veu cada dia des de la seva finestra i no tornar mai. Aquell és el seu refugi somiat: un lloc en el qual amagar-se i allunyar-se de la seva caòtica i disfuncional família, convertint-se de manera voluntària en una rodamón. A poc a poc, aprèn a buscar menjar i a caçar amb les seves pròpies mans, a construir-se una casa amb els materials que el mateix bosc li regala, i a desxifrar el hipnotitzant cor grec dels arbres. Observa a les guineus i els cérvols, sobreviu al seu primer i terrible hivern, i coneix l’amarga i càlida bellesa de l’amor.

La mare| Fiona Barton

Barcelona: Columna, 2018

SinopsiDurant la demolició d’una antiga casa a Londres, un obrer descobreix un esquelet infantil. Per a la periodista Kate Waters és una d’aquelles històries que mereixen tota l’atenció. Mentre improvisa una peça per al seu diari, continua furgant per saber qui era aquell nadó. La investigació la porta a un crim comès dècades abans, quan un nounat robat de la maternitat infantil mai no va aparèixer. Mentre la Kate va indagant en el passat dels habitants del barri, un misteri va emergint i aviat es trobarà com la guardiana dels secrets de tres dones. Però, fins on pot ser còmplice d’uns silencis del passat?

El santuario de los elefantes | Nativel Preciado

Barcelona: Planeta, 2021

SinopsiUna parella de multimilionaris espanyols, Marcos i Elisabeth Blum, decideix organitzar un viatge a Tanzània. Durant un sopar reuneixen als seus potentats amics Carles, Eduard, Mery, Antoine i Adriana, per tal de convèncer-los que inverteixin en uns lucratius terrenys a l’Àfrica per blanquejar els seus diners procedent de negocis tèrbols. Més tard s’unirà a el grup Julia Soros, una fotògrafa jove i intrigant. El viatge, barreja de negocis i plaer, es converteix en un infern. Els personatges viuen escenes grotesques, pateixen accidents, emmalalteixen i s’enfronten entre ells amb autèntica acarnissament. L’expedició es complica fins a la bogeria.

La formació d’una marquesa | Frances Hodgson Burnett

Barcelona: Viena Edicions, 2021

SinopsiL’Emily Fox-Seton —que té trenta-quatre anys, està sola al món i viu en una pensió de mala mort— es guanya la vida fent encàrrecs per a dames de l’alta societat londinenca. Però com que és enormement pràctica i té molt bon cor, de mica en mica es va convertint en imprescindible. Per això, una d’aquestes dames li demana que l’acompanyi a la seva mansió al camp, on ha de tenir lloc una gran festa amb el bo i millor de la societat anglesa.

La casa de las flores blancas | Evelyn Kassner

Córdoba: Editorial Almuzara, 2021

SinopsiEl passat torna a el present a Baden-Baden. La protagonista, Adela Ulloa, es refugia en aquest racó de la Selva Negra buscant un parèntesi que suposi un bàlsam en la seva vida. Allà coneixerà la història d’amor que van viure el 1864 la baronessa Chloris Von Friedman i la seva amant, el tsar Alexandre II. Una història d’amor que es convertirà en el desencadenant de tot un seguit de desgràcies …

A mitjans d’agost | Luca Ventura

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiEnrico Rizzi, un policia de l’illa de Capri, especialitzat en casos menors, porta una vida plàcida i assossegada, que li permet ajudar el seu pare en un jardí ric en fruites i hortalisses de tota mena. Però tot canvia durant el mes d’agost, quan les breus i petites onades de la mar Mediterrània porten a les roques de la platja un pot amb un home mort al seu interior. Es tracta de Jack Milani, un estudiant d’Oceanografia, fill d’una important família industrial de l’illa.

Expectatives | Anna Hope

Barcelona: Univers, 2020

SinopsiLa Hanna, la Cate i la Lissa són joves i inseparables. Al Londres dels anys noranta comparteixen un mateix món i una mateixa manera d’entendre la vida, plena d’art i solidaritat, d’amor i de festa, però, sobretot, comparteixen la promesa, sempre en l’horitzó, del que encara ha d’arribar. Deu anys més tard, cap d’elles no és on havia imaginat que seria. Immerses en relacions sovint massa complicades, poc realitzades professionalment, sempre observant la vida dels altres, com si les seves no tinguessin prou valor, i amb una pregunta de fons que es va repetint: Per què no poden ser felices amb la vida que tenen?

Tsunami| Albert Pijuan

Barcelona: Angle, 2020

SinopsiHi ha dies en què la vida és bella, bellíssima; n’hi ha d’altres, en canvi, que sembla un infern. Això ho descobreixen tres cosins, fills dels tres germans fundadors d’un grup turístic amb hotels arreu del món. Als divuit anys, gaudeixen com mai i com ningú durant la inauguració del nou hotel a Sri Lanka: festes, alcohol, submarinisme, paisatges exòtics, luxe asiàtic… Ebris de tota la inconsciència de la joventut i de les facilitats econòmiques al seu abast. Però les coses canviaran quan una alerta de tsunami s’escampa per tots els racons de l’oceà Índic. En qüestió de minuts, hauran de deixar enrere l’illa i les bretolades que hi han perpetrat.

Hombres de papel | Santi Giménez

Barcelona: Catedral, 2021

SinopsiTres periodistes de la vella escola se citen ja retirats per passar uns dies de vacances tranquils a Benidorm, una localitat tan passada de moda com ells mateixos. El que haurien de ser unes jornades de tiberis i excessos diversos es converteix de sobte en l’oportunitat de demostrar a el món que no estan tan acabats com l’ofici que han exercit.

 

Amor en cas d’emergència | Daniela Krien

Barcelona: Més Llibres, 2021

SinopsiEs diuen Paula, Judith, Brida, Malika i Jorinde. Es coneixen perquè el destí ha volgut que les seves vides es creuessin. Van viure la caiguda del Mur quan eren molt joves i, on abans hi havia fronteres i restriccions, ara hi ha llibertat. Però resulta que la llibertat només és una altra forma de pressió: la pressió d’haver de triar. Després d’haver-se criat dins dels límits de la RDA, ara ho volen tot, i ho tenen tot a l’abast. Daniela Krien, a qui s’ha comparat amb Sally Rooney pel seu realisme irònic, indaga les complexitats de les relacions i les profunditats de l’ànima humana en aquesta novel·la sobre els matisos de l’amor, l’amistat i la pèrdua.

Ostatges | Nina Bouraoui

Barcelona: Editorial Les Hores, 2021

SinopsiLa Sylvie és una dona corrent, modesta, puntual, treballadora; una dona senzilla amb la qual sempre es pot comptar. Quan el marit la va deixar, no va dir res, no va plorar, va intentar fingir que tot anava bé, va criar els fills i va ocupar el seu lloc en un llit que ara s’havia fet massa gran.  Quan el seu cap li va demanar que fes hores extres, que vigilés els altres empleats, ho va fer, no va protestar: va actuar com esperaven els altres.  Fins aquest matí de novembre, quan l’ha aclaparat tota aquesta violència del món, dels altres, la seva soledat, la injustícia. En una nit, ho ha destruït tot. El que ha fet és condemnable, està penalitzat amb presó, però en aquesta revolta la Sylvie se sent viva. Reneix.

Allà on neix el dia | Sara Lark

Barcelona: Rosa dels Vents, 2021

SinopsiNova Zelanda, 1835. La jove moriori Kimi ha estat testimoni directe de la invasió de les seves terres per part dels maoris. Amb dolor, ha entès que les lleis dels seus déus no la poden protegir. Uns anys més tard, una noia alemanya, la Ruth, ha decidit viatjar fins als confins del món perseguint el somni de l’home que estima. Però realment val la pena seguir els passos d’algú que se n’allunya?

El regne | Jo Nesbo

Barcelona: Proa, 2021

SinopsiEn un poblet en recessió de les muntanyes de Noruega, en Roy porta una vida senzilla i tranquil·la. Però un dia arriba de visita el seu germà petit acompanyat de la seva dona Shannon, una glamurosa arquitecta. De petits, en Roy el protegia, però ara sembla que en Carl ja no és algú tan indefens com abans, ni tan angèlic com sembla. A poc a poc, a mesura que l’emprenedor Carl inicia un pla per rellançar el poble i fer-los rics a tots, emergeixen secrets del passat, com ara les morts irresoltes dels seus pares, que posen en Roy entre l’espasa i la paret. I això només és el començament.

La hermana perdida | Lucinda Riley

Barcelona: Plaza y Janés, 2021

SinopsiElectra d’Aplièse és bella, rica i famosa. Ella no ha superat la mort del seu pare i recorre constantment a l’alcohol i les drogues. Fins que rep una carta d’una desconeguda que assegura ser la seva àvia. El 1939 Cecily, l’àvia, viatja a Kenya i s’instal·la a la vora del llac Naivasha per recompondre el seu cor trencat. Però s’acosta la guerra i una promesa canviarà la seva vida.

L’obscur adéu de Teresa Lanza | Toni Hill

Barcelona: Rosa dels Vents, 2021

SinopsiHi ha pocs llocs tan plàcids com aquest enclavament proper a Barcelona. Un entorn idil·lic on, en aparença, no passa mai res. Fins que un matí el dia desperta envaït per una plaga d’esquel·les ben estranyes. Qui va matar laTeresa Lanza?. Cinc dones recorden la Teresa, la jove hondurenya que netejava les seves cases, i cap d’elles no ha aconseguit oblidar  la noticia del seu suïcidi, fa gairebé un any. El que totes ignoren, és que l’ombra de la noia continua vagant per les seves llars a la recerca de respostes.

Lo que la marea esconde | María Oruña

Barcelona: Ediciones Destino, 2021

SinopsiLa presidenta de Reial Club de Tennis de Santander, una de les dones més poderoses de la ciutat, ha aparegut morta en la cabina d’una preciosa. El crim recorda a les novel·les de la «habitació tancada» de principis de segle passat: el compartiment estava tancat per dins, tant l’estranya ferida que presenta el cos de l’empresària com el misteriós mètode utilitzat per perpetrar l’assassinat resulten inexplicables i tots els convidats a la festa semblen tenir motius per haver acabat amb la seva vida.

En plena noche | Mike Santiago

Barcelona: Ediciones B, 2021

Sinopsi: Pot una nit marcar el destí de tots els que la van viure? Han passat més de vint anys des que Diego Letamendia, estrella de rock en declivi, va actuar per última vegada al seu poble natal, Illumbe. Aquesta va ser la nit de la fi de la seva banda i el seu grup d’amics, i també la de la desaparició de Lorea, la seva nòvia. La policia mai va aconseguir aclarir els fets amb la noia, que va ser vista sortint a corre-cuita de la sala de concerts, com si fugís d’alguna cosa o d’algú.

Planimetria d’una familia feliç | Lia Piano

Barcelona: Empúries, 2021

Sinopsi: El pare sap dibuixar el món, desafia la força de la gravetat i construeix una embarcació de vela al soterrani. La mare és bellíssima, calça talons alts i està envoltada de piles encara més altes  de llibres. La Maria, la mainadera, parla un calabrès tancat, no sap llegir i té un cor més gran que l’enorme jardí de la casa. Els fills són tres: el Marco, víctima dels primers embats de la pubertat, el Gioele, afectat per un tartamudeig incontrolable i una perillosa passió per la química, i la “tapdebassa”, que des de l’alçada dels seus sis anys observa i explica. I després, hi ha la casa: la vil·la protegida per un mur a dalt del turó, amb Gènova als peus, on la família acaba d’instal·lar-se per intentar d’una vegada esdevenir normals.

La noia del vestit blau | Laia Vilaseca

Barcelona: Rosa dels Vents, 2021

SinopsiLa Martina acaba d’arribar a Treviu, un poblet de muntanya on ha estiuejat tota la vida. Necessita fugir de Barcelona i allà, envoltada de records d’infantesa, s’hi sent segura. Pero tan bon punt s’hi instal·la, s’assabenta que han profanat tres tombes al cementiri vell, una de les quals pertany a una noia d’identitat desconeguda que va morir fa mes de trenta anys al pont del Malpàs i que tothom recorda com “la noia del vestit blau”. Tot indica que es va sucidar, pero la seva mort sempre ha estat un misteri.

Vora el mar | Roc Casagran (i 10 més)

Barcelona: Univers, 2021

SinopsiEl mar, l’infinit blau, rerefons de tots els nostres dies. Paisatge d’alegria i de tristesa, d’angels i d’ambicions frustrades. De l’eterna esperança del que podria haver estat i del que ja mai més no serà. El mar, els dies lluminoso d’esitu, la família, les persones que estimem, nosaltres, tot això plana sobre les pàgines d’aquests onze contes, escrits per algunes de les veus més destacades del panorama literari actual.

Hamnet | Maggie O’Farrell

Barcelona: L’Altra editorial, 2021

Sinopsi“Hamnet” és la història d’una dona feréstega i el seu xoriguer, del fill d’un guanter que fuig de la vida que li tocava per casar-se amb la dona que estima i dedicar-se a la seva passió, el teatre, i del fill de tots dos, que no passarà mai a la història però donarà títol a una de les obres de teatre més cèlebres de tots els temps.

 

Per què tornaves cada estiu | Belén López Peiró

Barcelona: Pol·len edicions, 2020

SinopsiUna novel·la, però també una denúncia. Un relat polifònic on l’autora reconstrueix la història d’un abús patit en l’adolescència per part d’un familiar, un home armat i poderós que no va tenir cap objecció a destrossar la infància de la seva neboda.

 

La Klara i el sol | Kazuo Ishiguro

Barcelona: Editorial anagrama, 2021

Sinopsi: La Klara és una Amiga Artificial, especialitzada a tenir cura d’adolescents. Ara s’està en una botiga, esperant que algú la compri i se l’endugui a casa, a una llar. Mentrestant, contempla l’exterior des de l’aparador. Observa els vianants, com actuen, quins gestos fan, i és testimoni d’episodis que no acaba d’entendre, com quan dos taxistes es barallen. ¿Què hi trobarà, al món exterior, quan surti de la botiga i se’n vagi a viure amb una família?

Amor i no | Alba Dalmau

Barcelona: Angle Editorial, 2021

Sinopsi: Una parella jove se separa. S’havien conegut a Roma i allà havien viscut la seva historia d’amor, que ara acaba. O potser no. Potser pot haver-hi amor despres de l’amor. Ell, Yngve, trobarà la seva vocació en el món artístic. Ella, Carme, viurà vinculada al món de l’opera. L’un i l’altre es necessitaran al llarg dels anys i trobaran maneres de ser-hi presents, de comunicar-se i de veure’s. Es retrobaran a la ciutat d’ell, Estocolm; a la ciutat d’ella, Barcelona, o en qualsevol altre racó del món.

La ferida | Albert Canadell Vilalta

Lleida: Pagès Editors, 2021

SinopsiDues narracions conformen La ferida travessant l’Amazones de punta a punta: des de la desembocadura a l’arxipèlag de Marajó, que dóna títol a la primera d’elles, fins al naixement del vast riu, al Perú. Els personatges principals d’ambdues narracions fugen de la selva humana i de les turbulències interiors per endinsar-se a la veritable selva, una natura desmesurada, la metafòrica ferida oberta.

 

No escriuré la teva història | Laia Fàbregas

Barcelona: Empúries, 2021

SinopsiQuan en Dylan recupera el coneixement a la vora d’una carretera del desert californià, després d’un accident de moto, no sap què li ha passat, ni per què va descalç ni on és la Sarah, la noia que anava amb ell. Tampoc sospita que les respostes a aquestes preguntes tenen  el seu origen gairebé cent anys enrere, en una granja d’Oklahoma… No escriuré la teva història abraça tres generacions de la família Pont, des dels anys vint del segle passat fins a poc abans de la crisi del coronavirus, i els conflictes i les circumstàncies dramàtiques que els toca viure, que marquen, en l’actualitat, el retrobament tens i elèctric entre l’últim descendent, en Dylan, i la seva mare.

Noruega | Rafa Lahuerta Yúfera

València: Drassana, 2021

Sinopsi: Aquestes memòries ficcionades relaten la trajectòria singular d’Albert Sanchis Bermell, un viatge als budells d’una València que ha desaparegut: la ciutat fluvial delimitada per les ombres de la muralla islàmica, l’esperit del Mercat i una percepció lúcida i tràgica de l’existència.

 

El país dels altres | Leïla Slimani

Barcelona: Angle editorial, 2021

Sinopsi: El 1944 la Mathilde, una jove alsaciana, s’enamora de l’Amine Belhaj, un oficial marroquí que lluita a l’exèrcit francès. Acabada la Segona Guerra Mundial, la parella es trasllada a Meknès a l’interior del Marroc. Mentre l’Amine s’escarrassa perquè una finca de terra pedregós comenci a donar fruit, la Mathilde se sent més i més ofegada pels costums i el clima inclement del país: aïllada a la finca, amb dos fills petits, pateix la desconfiança que inspira per ser estrangera, per ser dona, per ser catòlica.

El tejido de los días | Carlos Aurensanz

Barcelona: Ediciones B, 2021

Sinopsi: Saragossa, 1950. La jove Júlia arriba a la ciutat sola i embarassada, fruit d’una relació prohibida amb un home que acaba de morir. Encara que coneix les dificultats que comporta ser una dona en les seves condicions, el desig de llaurar un futur digne per al seu fill la porta a muntar un saló d’alta costura. Atretes pel seu talent, les dones de les famílies més adinerades de Saragossa no trigaran a freqüentar el taller per admirar les modernes teles i els vestits més glamurosos de l’època.

Històries d’una panxa | Maite Marcó i Ecva Gasull

Barcelona: Triangular Edicions, 2021

Sinopsi: Onze dones es retroben després de cinc anys d’un viatge intens a l’Índia. Comparteixen les seves experiències, però sobretot les seves vivències entorn d’un desig: el de ser mare. Comparteixen les seves experiències, però sobretot les seves vivències entorn d’un desig: el de ser mare. Cada història, única, irrepetible i a vegades inversemblant, s’entrellaça amb l’altra i crea un cercle de dones. Un cercle del qual les lectores també poden formar-ne part un cop tingui el llibre entre mans i es deixin endur per cada història, única i irrepetible.

Semiidèntics | Muriel Villanueva

Barcelona: Angle Editorial, 2021

Sinopsi: L’Ari i l’Aran lluiten constantment contra una sensació de mancança, com si els faltés alguna part d’ells mateixos. Ella, l’Ari, compon cançons sobre els seus sentiments i inquietuds: soledat, incomprensió, absència, boira. Tot i que només té dinou anys, està triomfant arreu amb els seus raps estripats i punyents. Ell, l’Aran, és ballarí i dalt de l’escenari és la mescla perfecta de força i delicadesa: el seu cos busca connectar-se amb el món, amb algú. Tot i que només té dinou anys, les millors companyies de dansa el volen contractar.

Quilòmetres de tul per a un petit cadàver | Antònia Vicens

Calonge (Mallorca): AdiaEdicions, 2020

Sinopsi: Quilòmetres de tul per a un petit cadàver és una novel·la escrita com si fos un diari de la protagonista, una dona casada amb dos fills que intenta surar enmig de la immundícia del món. Fa poc ha partit del poble per instal·lar-se a la ciutat buscant una millora de la seva situació. La novel·la, ambientada en la segona meitat de la dècada dels setanta, resol amb un imaginari ric i records d’infantesa, una fugida cap endavant que fa trontollar tot el seu món.

Sucre cremat | Avni Doshi

Barcelona: Edicions de 1984, 2021

Sinopsi: L’Antara ha tingut una infantesa inestable, marcada pels capritxos de la seva mare, la Tara, una dona rebel que, transgredint les convencions socials de l’època, va abandonar el marit i les comoditats de la classe mitjana per dur una vida poc convencional. Juntes n’han passat de tots colors, des de pidolar al carrer fins a conviure amb un artista fracassat. Quan la Tara comença a perdre el cap, la seva filla ja adulta es veu obligada a fer-se càrrec d’algú que mai s’ha ocupat d’ella.

Llum de febrer | Elizabeth Strout

Barcelona: Edicions de 1984, 2021

Sinopsi: Eixuta, rondinaire i franca, i, malgrat tot, ha captivat els lectors d’arreu del món. Amb els anys, ¿s’ha endolcit l’Olive Kitteridge? Doncs encara té aquell caràcter feréstec i continua dient clarament el que pensa, però, a mesura que s’ha apropat a la vellesa, la vida li ha canviat. Quan menys s’ho espera, troba un últim company de viatge, al costat del qual seguim els seus intents d’entendre’s a si mateixa, la nova situació que viu i les persones que l’envolten.

Una confessió amorosa | Chiyo Uno

Barcelona: Edicions de 1984, 2020

Sinopsi: L’aclamat pintor Jōji Yuasa, després de viure diversos anys a París, torna al Japó amb la dona i el fill. Un cop a Tòquio, comença a rebre cartes d’amor d’una jove admiradora que l’acaben arrossegant cap a una espiral d’aventures amoroses, dependències i venjances.

 

Novel·la juvenil

Presoners del mar | Arturo Padilla de Juan

Barcelona: Barcanova, 2021

SinopsiEn una platja solitària, un noi roba una barca de pescadors i s’endinsa al mar perquè no vol assistir a les colònies d’estiu on l’han inscrit els seus pares. Una companya intenta aturar-lo, però tots dos acaben dins de la barca en direcció a una cala perduda on només s’accedeix des del mar. Ningú no els ha vist. Ningú sap on van. I, el pitjor de tot, ningú no els trobarà a faltar en tres setmanes. Què passaria si no poguessin tornar?

L’home dels records | Lois Lowry

Barcelona: Cruïlla, 2018

SinopsiEn Jonàs és un membre de La Comunitat, un món pretesament ideal: sense conflictes, sense pobresa, sense atur ni injustícies ni desigualtat. Una societat en que els valors de la família són de màxima importància, mai s’ha sentit a parlar de rebel·lió juvenil i l’educació és quasi una forma de vida. Aviat arribarà la Cerimònia Anual, el moment en que els Dotze (els nens de la generació de dotze anys de La Comunitat) reben les seves assignacions vitalícies determinades pel Comitè dels Ancians. En Jonàs és escollit per un càrrec molt especial: començarà una formació amb l’home dels records, i a poc a poc, anirà descobrint els foscos secrets que s’oculten sota la fràgil perfecció del seu món.

No-res: què és important a la vida? | Janne Teller

Barcelona: Comanegra, 2012

SinopsiPierre Anthon s’aixeca de la seva cadira a l’aula, anuncia a mestre i companys que res no importa a la vida i se’n va per no tornar‐hi més. Cada dia els seus amics el trobaran enfilat a la prunera del seu jardí mentre ells emprenen el camí de l’escola. Pierre Anthon els llença les prunes de l’arbre per provocar‐los, però aquestes no els faran tant de mal com les respostes que els dóna a cada argument pensat per fer‐lo tornar. Desmoralitzats, els seus companys conceben un pla per intentar convèncer en Pierre Anthon, però sobretot a ells mateixos, que en la vida sí que hi ha coses que tenen importància.

L’evolució de la Calpurnia Tate | Jacqueline Kelly

Barcelona: La Galera, 2012

Sinopsi: Ser l’única noia de set fills al Texas del final del segle XIX no és gens fàcil. La mare de la Calpurnia Tate (Callie V. per als amics) vol que aprengui coses de ‘senyoretes’. Però ella és un esperit inquiet a qui li agraden les baralles dels seus germans, observar la natura i capturar animalons. L’unic que li fa cas és l’avi, que se l’endú a les seves excursions per fer observacions científiques, però el bulliciós entorn familiar la distraurà en més d’una ocasió.

Tina Frankens | Bel Olid

Barcelona: Fanbooks, 2018

SinopsiLa Tina es desperta confosa, amb el cos adolorit i ple de cicatrius. No recorda res del seu passat, però la seva tieta, que té cura d’ella, li explica que ha tingut un accident greu.  A mesura que passa el temps, la noia se sent més forta, i fins i tot comença a sortir de casa… sobretot a les nits. Però els dubtes sobre el seu cos ple de cicatrius i la necessitat de recordar el passat no la deixen descansar.

 

Un fill | Alejandro Palomas

Barcelona: Bridge, 2015

SinopsiEn Guillem és un nen introvertit, amb un somriure permanent, i és un àvid lector de tot allò que li cau a les mans. Té només una amiga. Fins aquí tot en ordre. Però rere aquesta aparença de tranquil·litat s’amaga un món fragilíssim, agafat amb pinces i amb un misteri per resoldre. El trencaclosques el configuren un pare en crisi, una mare absent, una professora intrigada i una psicòloga que mira de recompondre el que amaga el nen

 

Lo que pensamos, lo que hicimos | Lea-Lina Oppermann

Santa Marta de Tormes (Salamanca): Lóguez, 2018

Sinopsi: Una persona armada i emmascarada aconsegueix introduir-se en una classe de matemàtiques d’alumnes de batxillerat. A partir d’aquest moment, succeiran una sèrie de situacions, condicionades per l’amenaça de l’arma, que aniran descobrint la veritable personalitat i defectes ocults de professor i dels seus alumnes fins al dramàtic final.

 

El síndrome de Bergerac: una comèdia heroïca | Pablo Gutiérrez

Barcelona: Edebé, 2021

SinopsiJo era una noia tan comú com qualsevol altra. Anava a classe, discutia amb els meus pares i estimava incondicionalment als meus amics, i de tant en tant em enamorava de qui no devia, com li passa a tothom. No hi havia res novel·lesc en mi, res heroic que mereixés un grapat de pàgines, i per això aquesta història no anirà dels meus pares ni dels meus col·legues ni de les meves enamorats; no anirà de la rutina d’una estudiant de batxillerat que s’avorreix a l’institut

Il·lusions trencades | Toni Cotet i Masià

Barcelona: Llibres del Delicte, 2020

Sinopsi: Mentre en Marc i la Cris fan parkour en un edifici abandonat, el noi perd la vida en estranyes circumstàncies. Es tracta d’un fatídic accident, d’un assassinat o tan sols és una mort sense explicació? Que en Marc fos una jove promesa del futbol amb grans interessos econòmics darrere només fa que augmentar les sospites, i tothom vol saber què ha passat. Fins i tot la investigació policial que es durà a terme, entre secrets i mentides, tractarà de descobrir si la vida de futura estrella esportiva d’en Marc amagava un costat fosc i perillós.

 

Com llàgrimes en la pluja | Jordi Sierra i Fabra

Barcelona: Editorial Cruïlla, 2021

Sinopsi: La Grace és la filla adolescent d’en Leo Calvert, una llegenda de la música mort fa cinc anys en circumstàncies estranyes. La noia no suporta els centenars de fans que cada cap de setmana es reuneixen a la tomba del seu pare; no entén per què la mare no vol publicar les últimes cançons que el pare va deixar escrites; no vol que ningú sàpiga que ella és la filla d’en Leo Calvert; vol viure aïllada del món cruel que va destruir el seu pare. Però l’arribada al poble d’en Norman, que al principi sembla un fan més, ho capgirarà tot.

 

Em dic A | Steve Tasane

Barcelona: Kalandraka, 2021

Sinopsi: No té documents ni família, per això els guàrdies del camp de refugiats li diuen, simplement, «A». El dia que compleix deu anys comença a escriure un diari en el qual recull la seva vida al costat d’altres cinc nens no acompanyats: la cerca de menjar, els jocs, l’amistat, el record dels seus éssers estimats, els llocs d’on procedeixen? Malgrat la seva precària situació, no deixen de mantenir viu el seu desig de pertinença, de tenir algun lloc com a llar.

 

El Quidditch de totes les èpoques | Kennilworthy Whisp

Barcelona: Editorial Empúries, 2020

Sinopsi: Si mai t’has preguntat d’on prové la papallona daurada, quines són exactament les regles del quidditch o quins canvis ha sofert aquest joc des del segle XIV, has de llegir El quidditch de totes les èpoques. Aquesta edició limitada ha estat elaborada a partir de l’exemplar del volum que es troba a la biblioteca de l’escola de Hogwarts, on els joves fans del quidditch el consulten gairebé cada dia.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments