Inici Actualitat Desmantellen un punt de venda il·legal d’ocells fringíl·lids en un magatzem de...

Desmantellen un punt de venda il·legal d’ocells fringíl·lids en un magatzem de Taradell

0
COMPARTIR
Foto: Agents Rurals de Catalunya

Els Agents Rurals han desmantellat un punt de venda il·legal d’ocells fringíl·lids a Taradell. Després de mesos d’investigació i diverses vigilàncies per part d’agents del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA), es va constatar que en un magatzem situat al nucli urbà de Taradell es feia compravenda d’aquests ocells destinats a la participació en concursos de cant.

L’escorcoll d’aquest espai i un domicili es va fer l’11 d’agost durant una operació dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Vic per comprovar si s’estava produint un delicte contra la fauna consistent en la tinença i venda d’espècies protegides. Durant la inspecció, es van comissar 139 exemplars.

Concretament, al magatzem van localitzar 119 ocells fringíl·lids (45 caderneres, 36 pinsans, 36 verdums i 2 passerells) que estaven en gàbies per a la venda, junt amb material com ara gàbies, abeuradors, fundes i altres complements i aliments. També es van comissar productes veterinaris destinats a la venda. L’activitat de comerç no estava registrada a l’Ajuntament de Taradell.

A l’habitatge de l’investigat van trobar 20 ocells més i amb indicis que se’ls havia administrat productes estimulants per a la participació en concursos de cant. Es van comissar més de 100 envasos d’aquests productes que s’han portat a analitzar. Aquest tipus de productes podrien ser perjudicials per la salut dels ocells i fins i tot podrien haver provocat la mort prematura de com a mínim de dos exemplars. Al domicili també van comissar 2.497 euros, presumptament provinents de la venda il·legal d’ocells fringíl·lids.

Foto: Agents Rurals de Catalunya

Els ocells es van traslladar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa i se’ls va fer una avaluació veterinària. Els exemplars més joves que estaven en bon estat es van alliberar al medi natural. Els reclams i altres ocells amb problemes sanitaris van quedar ingressats per aconseguir la seva recuperació.

Foto: Agents Rurals de Catalunya
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments