Inici Actualitat Crida de voluntaris per ajudar l’Adrià Preseguer a pujar el cim de...

Crida de voluntaris per ajudar l’Adrià Preseguer a pujar el cim de Matagalls el 12 de setembre

0
COMPARTIR

A iniciativa del Centre Excursionista de Taradell i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) el proper 12 de setembre s’ajudarà a pujar al cim de Matagalls al jove taradellenc de 21 anys Adrià Preseguer Crusats, que pateix paràlisi cerebral. L’ascensió té la particularitat que s’hi vol pujar amb una cadira Joëlette.

Per això, aquestes entitats, juntament amb l’Associació Diversitat Funcional d’Osona (Adfo), han fet una crida a voluntaris que vulguin ajudar i acompanyar a fer el cim. A la iniciativa també s’hi ha implicat l’Ajuntament de Taradell, l’Ajuntament del Brull i el Parc Natural del Montseny (que precisament ha donat a conèixer que disposa d’aquest i altre tipus de material per facilitar ascensions a gent amb mobilitat reduïda).

El repte és fer que l’Adrià gaudeixi de la natura i d’un dels cims més característics de la geografia catalana. La cadira requereix que en tot moment hi hagi tres voluntaris a cada costat. Per això, es fa la crida. Els voluntaris s’han d’inscriure al Centre Excursionista de Taradell (de dimecres a dissabte de 19:30h a 21h) o al telèfon 93 880 0478 o el mail cetaradell@cetaradell.cat.

Josep Preseguer, pare de l’Adrià, comenta que “no sabem quants voluntaris necessitem, però l’important és que hi hagi un acompanyament i que el ressò que se’n faci no quedi només aquí, i que ajudi a què altra gent amb mobilitat reduïda pugui pujar a altres cims”. De fet, assegura que la FEEC ja s’ha compromès a adquirir més material per facilitar que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir de la natura, fer curses, excursions, etc.

El 12 de setembre es farà la sortida des de 2/4 de 8 del matí a l’Espai 1 d’Octubre, en cotxes fins a Collformic on la trobada serà a les 8. L’Ajuntament de Taradell està ocupant-se de tot el tema d’assegurances. Per això, la crida no només és per a voluntaris sinó també per a acompanyants, que tohom es registri a través del Centre Excursionista de Taradell.

De fet, l’Ajuntament del Brull ja ha assegurat que, a banda de l’aparcament de Collformic, també es reservarà l’aparcament del Brull. I en els propers dies es podria concretar l’opció que hi hagi algun tipus de bus llançadora per facilitar l’accés dels acompanyants des del Brull fins a Collformic, punt des d’on s’iniciarà la iniciativa.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments