Inici Actualitat Dos taradellencs treballen al laboratori encarregat de comercialitzar la primera vacuna catalana...

Dos taradellencs treballen al laboratori encarregat de comercialitzar la primera vacuna catalana contra la Covid-19

0
COMPARTIR

Els taradellencs Arola Altimir i Ramon Jordà treballen a la farmacèutica catalana Hipra(Girona). Fa unes setmanes es va conèixer la notícia que, precisament, Hipra preveu produir 400 milions de dosis de la seva vacuna contra la Covid-19 a partir de l’any 2022, a l’espera de l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments, i es convertirà en la primera vacuna catalana.

Arola Altimir hi treballa com a tècnica especialista al departament d’R+D Biològics on està desenvolupant una vacuna en l’àmbit porcí, de la farmacèutica catalana Hipra (Girona). Mentre que Ramon Jordà és veterinari i treballa com a Corporate Product Manager a la mateixa empresa, dedicant-se als serveis tècnics i màrqueting a nivell global d’una vacuna de porcí en les més de 35 empreses filials que Hipra té arreu del món.

Altimir afirma que “és un orgull formar part de la primera empresa catalana que traurà una vacuna contra la Covid-19” i afegeix que “ha estat possible gràcies a tots els anys d’experiència de l’empresa i sobretot als companys/es que hi participen. En aquests moments és quan veus que la feina ben feta té la seva recompensa“. De fet, cal recordar que Hipra dedica el 10% de la seva facturació anual a la investigació i desenvolupament de noves vacunes. En els últims 10 anys és el laboratori que ha llançat més vacunes innovadores i tecnològiques (sobretot per a animals de producció), amb un total de 22.

D’altra banda, Arola Altimir explica quina importància suposarà aquesta nova vacuna respecte a les ja existents en el mercat: “La nova vacuna permet generar una resposta immunitària més àmplia, tant per la variant alfa com per a la beta. La diferència amb les vacunes que s’estan comercialitzant actualment és que no disposa de material genètic, sinó que les proteïnes que conté s’han produït a partir de cultius de cèl·lules al laboratori”. I afegeix que “si els resultats dels assajos clínics que han començat aquest agost surten com està previst, al segon trimestre del 2022 s’espera que la vacuna estigui disponible”. De fet, una afirmació que reitera Ramon Jordà que afirma que “esperem que tot vagi bé i poguem tenir la vacuna al mercat en sis mesos. Seria una gran notícia per a tohotm”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments