Inici Actualitat El taradellenc Nil Ayats es proclama campió de la final nacional de...

El taradellenc Nil Ayats es proclama campió de la final nacional de la USL League Two dels Estats Units

1
COMPARTIR

El taradellenc, Nil Ayats, s’acaba de proclamar campió amb l’equip ‘Des Moines Menace’ vencent a la final nacional de la USL League Two dels Estats Units 1 a 0 contra el North Carolina Fusion U23. Fa tres anys, el 2018, va aterrar a terres nord-americanes a través d’una beca universitària a Omaha per jugar a la primera divisió de la lliga universitària NCAA. Allà combina els seus estudis amb el futbol. De fet està graduat de Business i Marketing i està estudiant un màster en Innovació i Pensament Crític.

En l’àmbit esportiu, aquesta darrera temporada ha estat una de les peces claus per guanyar el campionat, que no s’aconseguia des de l’any 2005, amb 13 gols i 6 assistències. Nil Ayats recorda que “Des Moines sempre ha estat un equip molt potent dins de la seva conferència, però sempre s’encallava en el primer partit de play-off“. Reconeix que una de les claus han estat els fitxatges i el fet de disposar d’una plantilla molt àmplia per afrontar les rotacions exigides per la competició.

Sobre la final, afirma que “una vegada has arribat tan lluny l’energia i confiança és molt gran. No deixa de ser un partit més en el qual vam tenir la sort de ser els amfitrions. Llavors, la comoditat de no haver-se de desplaçar i la tranquil·litat de jugar a casa ha estat molt positiu per guanyar el campionat”. A més, sobre la importància del títol aconseguit, destaca que “al final tots els clubs intenten preparar el seu equip per arribar al més lluny possible i guanyar el campionat nacional. El trofeu feia 16 anys que no es guanyava, per tant hem de parlar d’una fita històrica“.

De cara al futur, es marca fites importants: “Les meves expectatives són arribar al món professional, tot i que és molt complicat. Però amb la temporada que he fet, he pogut posar el meu nom sobre la taula. Per tant, espero poder entrar al draft i estar en algun equip de la USL Championship (segona divisió)“. Per ara, seguirà a la Universitat d’Omaha on acabarà d’estudiar el màster, amb la mirada centrada en aconseguir una fitxa professional.

 

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Marta
Marta
9 agost 2021 13:05

FELICITATS, FELICITATS I FELICITATS
Públicament i de tota la família. Ànims i endavant Nil !!!!