Inici Actualitat Novetats literàries del mes de juliol i agost de 2021 a la...

Novetats literàries del mes de juliol i agost de 2021 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de juliol i agost de 2021. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Els nens de la senyora Zlatin | Maria Lluïsa Amorós

Barcelona: Columna Edicions, 2021

Sinopsi: França, 1943. Un grup de nens jueus, procedents de diversos països europeus, arriben a França per escapar de la tragèdia que devasta Europa durant la Segona Guerra Mundial. Amb l’ocupació de França per part dels alemanys, les seves vides corren perill. La Sabine Zlatin, infermera de la Creu Roja, tindrà cura d’ells i els buscarà un indret on puguin refugiar-se fins a l’acabament de la guerra. El 18 de maig del 1943, amb el temor que algú els aturi, arriben a Villa Anne-Marie, un casalici blanc on els nens compartiran pors i l’enyorança dels pares, que van deixar enrere, però també gaudiran de la pau del lloc, dels jocs vora la gran font i dels contes que en Léon, un educador, els relata perquè la son els venci.

El conte de Nadal de l’Auggie Wren | Paul Auster

Barcelona: Angle Editorial, 2020

Sinopsi: Quan Paul Auster rep l’encàrrec d’escriure un conte de Nadal per publicar al New York Times, s’adona que s’ha ficat en un embolic. Com escriure un conte de Nadal sense caure en arguments ridículs, amb sentiments ensucradíssims i personatges embafadors? És l’Auggie Wren, que regenta un estanc a Brooklyn, qui li donarà la solució: “Si em convides a dinar, amic meu, t’explicaré el millor conte de Nadal que hagis sentit mai. I t’asseguro que fins a l’última paraula és veritat.”

No ho proveu a casa | Angela Readman

Barcelona: Godall Edicions, 2021

Sinopsi: Les històries que ens explica Angela Readman beuen del surrealisme, del pop, del món de Disney, de la publicitat, del cinema de David Lynch, del punk rock, de la tradició gòtica i de la literatura popular. Són originals i valentes, sovint subversives, sempre, sempre imaginatives; tenen molts, moltíssims flaixos, brillants, incisius, de lucidesa, d’humor, de sàtira social. Els seus personatges solen ser éssers fràgils, perdedors i marginals. Són relats plens de poesia i travats amb un ofici magistral.

Les drassanes del rei | Miquel Fañanàs

Barcelona: Columna, 2021

Sinopsi: Seguint una vella idea del rei Jaume I, el seu fill Pere el Gran va decidir tirar endavant l’ambiciós projecte de dotar la Ciutat Comtal d’unes drassanes que fossin un referent arquitectònic, sense parió ni tan sols en les construccions religioses, i alhora un repte i un estímul per iniciar l’expansió del país cap a la Mediterrània. En el seu recorregut, però, s’haurà d’enfrontar amb poderoses forces que no veuen amb bons ulls aquell desafiament al poder de l’Església i a la política de regnes establerta fins aquell moment.

Galetes de mel i gingebre | Alba Sabaté

Barcelona: Columna, 2021

Sinopsi: L’Arnau i la Renata són dos joves que estan a punt de deixar l’institut de Barcelona on estudien. Ell, un noi que es vesteix de dona d’amagat; ella, una noia que es canvia sovint el color dels cabells i de les ungles, que se sent fascinada pel número cinc i que penja periòdicament selfies a Instagram. Ell li demana que li faci fotos vestit de dona, ella s’hi avé. Ell voldria ser metge per curar la gent, ella voldria ser mestra com la seva mare. I mentre aquest futur no arriba, es faran fotos, es coneixeran, faran curts, faran la volta al Pedraforca, lluitaran amb els seus fantasmes, faran poesia i galetes, dibuixaran, viatjaran, creixeran, es veuran fins i tot des de fora com actors en una sèrie de Netflix, però sobretot aprendran a viure i a conviure amb el passat que els ha acostat, però que potser mai no acabaran d’assimilar ni de comprendre.

Una sala plena de cors trencats | Anne Tyler

Barcelona: Proa, 2021

Sinopsi: En Micah Mortimer té poc més de quaranta anys, viu al nord de Baltimore i arregla ordinadors a domicili, a part de fer feinetes de manteniment a l’edifici on viu. I és persona de rutines estrictes. Té una relació amb la Cassia Slade, però cadascú viu a casa seva i es veuen diverses vegades per setmana. La seva família bulliciosa l’aprecia i es riu una mica de les seves rareses. I, tot i la seva vida poc vistosa, se sent feliç. Però la vida que portava se li comença a esmicolar quan la Cassia li explica que la faran fora de casa seva i el fill de divuit anys d’una antiga nòvia de la universitat es presenta a casa d’en Micah i li diu que podria ser fill seu.

El instinto | Ashley Audrain

Barcelona: Alfaguara, 2021

Sinopsi: Blythe ja no sap què és veritat i què és mentida: està vivint la vida feliç que sempre va desitjar, amb un marit perfecte i una filla angelical? O està repetint la sòrdida història de la seva mare i la seva àvia, marcada per la desafecció i el maltractament? És Fox, el seu marit, el company i pare ideal, o té una vida paral·lela que cada dia l’allunya més de casa?

Mal jueu | Piotr Smolar

Catarroja: Editorial Afers, 2021

Sinopsi: A vint-i-sis anys vaig descobrir que el meu avi era un heroi quan vaig llegir el seu llibre sobre el gueto de Minsk, on havia fundat una xarxa de resistència. De retorn a Polònia, després de la guerra, va acabar emigrant a Israel: hi va morir. La passió de la seva vida era el comunisme.
El meu pare també se’n va anar de Polònia després de la repressió contra els estudiants del març del 1968 i l’onada d’antisemitisme. Es va convertir en una figura principal del moviment democràtic a l’estranger. La passió de la seva vida és el seu país.

Germanes | Imma Monsó

Barcelona: Univers, 2020

Sinopsi: A finals de novembre, la Rita es retreu, any rere any, haver acceptat d’organitzar el sopar de Nadal. Mentre la majoria de gent es marca propòsits ambicionsos per a l’any nou, amb objectius que canviaran les seves vides, ella s’ha de conformar amb aquest intent de negativa que sempre es va ajornant. Però cada cop fracassa, i el que va començar com una excepció ha esdevingut costum, i el costum, tradició inamovible.

Dies de tempesta| Sara Bilotti

Barcelona: Alrevés editorial, 2021

Sinopsi: Vittoria Morra, una jove que pateix atacs de pànic i angúnies respiratòries, viu gairebé reclosa dins d’un pis, amb una germana petita que pateix agorafòbia, una mare resignada i letàrgica i un pare exmilitar violent i possessiu. Tota aquesta traumàtica convivència la suporta en un condomini envoltada també d’estranys personatges. Un bon dia, la Lisa, una de les veïnes més estimades per la protagonista, desapareix sense deixar cap mena de rastre. 

Tehanu: llibre quart del cicle de Terramar | Ursula K. Le Guin

Barcelona: Raig Verd, 2021

Sinopsi: Un nou perill amenaça Terramar. Sense Arximag, diverses faccions busquen aconseguir el poder i aprofitar el desequilibri del món al seu favor. El futur dels pobles de Terramar és incert. La Tenar cuida de la misteriosa Therru, una nena esguerrada a qui va salvar de les ferides de les flames i a qui ha donat una llar. Quan sent la crida de l’Ogion, corre al seu costat junt amb la Therru, de qui no se separa mai. Mentrestant, espera l’arribada de l’Arximag de Terramar, en Ged, que potser ja no és qui ella havia conegut. El que no saben és que la Tenar i la Therru seran la clau per a la llibertat de Terramar.

Les closques | Laia Viñas Abadie

Barcelona: L’Altra Editorial, 2021

Sinopsi: L’Arnau es retroba amb la seva filla després d’anys sense tenir-hi contacte i se l’emporta al seu pis del barri de Gràcia, a Barcelona. Allà començaran una vida junts; mentre espiem com s’acostumen l’un a l’altra, resseguim la infantesa d’aquest pare acabat d’estrenar, que no es desplega a la ciutat sinó al delta de l’Ebre. Entre marees i cases blanques, l’Arnau s’anirà fent gran i descobrirem per què fuig, i de qui.

Los ojos cerrados | Edurne Portela

Barcelona: Galaxia Gutenberg, 2021

Sinopsi: El poble Chico està ancorat en una serra que de vegades es cobreix de boira. Al poble hi viu en Pere, un ancià dipositari de secrets que envolten la violència que ha patit el lloc durant anys. Quan Ariadna arriba al poble per motius poc clars, Pere l’observa i vigila, mentre Ariadna va revelant la seva pròpia vinculació amb la història silenciada del lloc.

Primavera | Ali Smith

Barcelona: Raig Verd, 2021

Sinopsi: La primavera. En Richard plora la pèrdua de la seva amiga, la Paddy. Ella entenia el seu món millor que ell i ara no sap com s’ho farà sense ella. La Florence i la Brittany s’han trobat en les condicions més estranyes. Tots viatgen cap al nord, a la profunditat d’Escòcia on potser trobaran el bri verd més fi que començarà a trencar la roca.

 

Novel·la juvenil

Els ulls se’m van tancar… | Patrick Bard

Barcelona: Kalandraka, 2018

Sinopsi: La Maëlle és una noia francesa que vol canviar el món. Als seus setze anys és una jove amb un caràcter ferm i una alumna aplicada, simpàtica, solidària amb els companys i líder a l’equip d’handbol. Però alguna cosa succeeix en la seva vida, que dóna un gir de 180 graus. Cada dia viu més temps abstreta per les xarxes socials, abandona l’esport, canvia la seva forma de vestir… De forma gradual, tot el seu interès se centrarà entorn del conflicte que es viu en l’Orient Pròxim, i comença a pensar que la seva missió és fer la jihad i ajudar de forma activa a qui considera pitjor tractats: els pobres que són fidels a Al·là.

Algun dia aquest dolor et servirà | Peter Cameron

Carcaixent: Sembra, 2014

Sinopsi: James Sveck és un jove precoç i vulnerable que aprecia profundament el món que l’envolta, però que no té ni idea de com viure-hi. Acaba de complir els divuit i no té intenció de relacionar-se amb la gent de la seva edat. Ni els comprèn ni creu que hi té res en comú. De fet, en James rebutja totes les premisses que governen la societat on viu, incloent-hi donar per fet que anirà a la universitat a la tardor. El que més li agradaria és marxar a viure a algun lloc perdut de l’Oest Mitjà. Però de moment es passa l’estiu treballant a la galeria d’art que la seva mare té a Manhattan, en la qual no entra mai ningú. Allà imagina la identitat que l’ajudarà a escapar-se de la quotidianitat que l’ofega. Encara que res no sortirà com pensava.

La maleta | Núria Parera

Barcelona: Babulinka Books, 2018

Sinopsi: Una maleta que passa de mà en mà, testimoni silenciós de vides diferents que passen al llarg del segle XX. Les colònies tèxtils, la revolució obrera, la guerra civil, l’exili, el fes l’amor i no l aguerra i la caiguda del franquisme. Qui no té dret a omplir una maleta amb el somni d’una vida millor? 

 

La sopa de l’avi | Mario Satz

Barcelona: Babulinka Books, 2013

Sinopsi: Una adolescent que viu sota el pes de l’anorèxia és salvada in extremis pel seu avi jubilat que la cura amb un “senzill” plat de sopa. Una bella història que ens ensenya que no hi ha ‘vis medica’ que superi l’amor i que ens mostra una relació entre un avi i una néta que pot inspirar molta gent.

 

L’impostora de Viena| Pol Castellanos

Barcelona: Estrella Polar, 2019

Sinopsi: En Bruno viu en un petit poble d’Itàlia amb la seva mare adoptiva. En esclatar la Primera Guerra Mundial, la mare és assassinada per un general que busca alguna cosa a casa seva. El nen fuig amagat en la caravana d’un mag, després de trobar l’objecte cobejat pel militar: una flauta amb uns poders especials que poden canviar la història.

 

El descobriment de les bruixes | Deborah Harkness

Barcelona: Edicions 62, 2011

SinopsiEl descobriment de les bruixes és un llibre que inicia una saga de llibres: la de l’últim membre de la família de les Bruixes Bishop (com el Walter i el Peter de Fringe!). La idea és que aquesta bruixa li dóna l’esquena a la màgia per tràgiques circumstàncies de la seva infantesa. Al contrari de Harry Potter, vaja…

 

El despertar | Natasha Preston

Barcelona: Fanbooks, 2021

Sinopsi: La Scarlett Garner no recorda res d’abans dels quatre anys, però un accident de cotxe ho canvia tot. Comença a recordar fragments d’un passat que l’espanta. Un passat que els seus pares li van amagar… i un secret que podria fer que la matin.

 

Guàrdies! Guàrdies!| Terry Pratchett

Girona: Mai Més, 2020

Sinopsi: Es respiren aires d’insurrecció a la ciutat d’Ankh-Morpork. Els de dalt i els de baix són a punt de tornar-se a enfrontar. l capità Sam Vimes, de l’atrotinada Guàrdia Nocturna, hi està acostumat. Amb tants maldecaps, n’hi ha prou per empènyer un home a la beguda. Però aquesta vegada, hi ha una diferència: els de baix han trobat la clau d’una arma latent i letal que ni tan sols ells entenen del tot, i són a punt de desencadenar una campanya de terror contra la ciutat. Al seu rescat arriben el llancer ras Safanòria i la resta de la Guàrdia, que, juntament amb altres ciutadans coratjosos, ho arrisquen tot, inclosa una bona socarrimada, per restaurar l’ordre a Ankh-Morpork.

L’allargavista d’ambre | Philip Pullman

Barcelona: Estrella Polar, 2017

Sinopsi: S’acosta una guerra terrible que les bruixes havien predit. En Will és el portador de la daga, l’arma més poderosa de tots els mons, i l’ha de lliurar a Lord Asriel. Però s’enfronta a un perillosíssim viatge en solitari, perquè la Lyra ha desaparegut…

 

Culpa mía | Mercedes Ron

Barcelona: Montena, 2017

Sinopsi: Nicholas Leister ha estat creat per amargar-me la vida. Alt, ulls blaus, pèl negre com la nit… sona genial, oi? Doncs no ho és tant quan et diuen que serà el teu germanastre i que a més a més representa tot allò del que has estat fugint.

 

Culpa nuestra | Mercedes Ron

Barcelona: Montena, 2018

Sinopsi: La relació de Nick y Noah està passant pel seu pitjor moment i sembla que res podrà a ser com abans… hauran de passar per moltes coses per finalment comprendre que de veritat estan fets un per l’altre o, si pel contrari, estar separats és el que realment els convé. Però, podran oblidar un amor tant fort?

 

Culpa tuya | Mercedes Ron

Barcelona: Montena, 2017

Sinopsi: Quan Noah es va enamorar de Nick sabia que la seva relació no seria fàcil: son pols oposats, foc i electricitat i quan estan junts salten xispes... en tots els sentits.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments