Inici Actualitat Pati de les Monges és el nom definitiu per al nou passatge...

Pati de les Monges és el nom definitiu per al nou passatge que connecta el carrer de la Vila amb el Passeig Domènec Sert

0
COMPARTIR

El Passatge del Pati de les Monges, aquest és el nom oficial que tindrà el nou vial que es va obrir i que connecta el carrer de la Vila i el Passeig Domènec Sert, en l’espai on antigament hi havia hagut el col·legi Sant Genís i Santa Agnès, fins al seu enderrocament el 2011.

Aquest és el nom que ha estat més votat en el procés de participació ciutadana que va obrir l’Ajuntament de Taradell a principis de juliol i que es va tancar el 22 de juliol. En total, hi han participat 68 persones a través de la plataforma Taradell Participa. I de les tres propostes de noms que es plantejaven, la més votada ha estat Pati de les Monges amb un 82% dels vots.​

 

Pati de les Monges 56 vots (82%)
Passatge de les Germanes Dominiques 9 vots (13%
Passatge del Pare Coll 3 vots (5%)

 

La participació ha estat baixa, ja que només hi ha participat un 1% dels taradellencs i taradellenques empadronats al municipi. Una dada curiosa, tenint en compte el context actual en el qual cada cop es demana poder participar més o que es consulti més a la ciutadania.Des de l’Ajuntament de Taradell es considera que la baixa participació pot ser deguda a la poca trascendència de la consulta, al fet d’haver-se realitzat en ple estiu o a la dificultat per accedir al sistema de votació electrònica. La intenció del consistori és que en propers processos hi hagi més participació i la consulta tingui més entitat o rellevància.Recordem que aquest nou nom del vial té poca trascendència, ja que cap dels habitatges propers tindrà com a adreça aquest vial. Per tant, no suposa cap modificació d’adreça ni maldecaps als veïns amb canvis burocràtics com per exemple haver de modificar el carnet d’identitat o l’adreça de les factures, entre d’altres.Curiosament, la darrera consulta popular per posar un nom de carrer a Taradell es va fer l’any 1979, pocs mesos després de les primeres eleccions democràtiques. En aquell moment, va servir per canviar els noms de carrers del poble que quedaven encara amb referències franquistes. Ho podeu rellegir en aquest article que vam publicar.

Table Table
Table Table
Table Table
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments