Inici Actualitat Els nous habitatges tutelats de Taradell ja funcionen a ple rendiment amb...

Els nous habitatges tutelats de Taradell ja funcionen a ple rendiment amb més d’una vintena d’usuaris

0
COMPARTIR
Foto: Fundació Vilademany

Els habitatges tutelats de Taradell, ubicats al nou edifici del carrer Ramon Pou, ja funcionen amb normalitat. Aquesta setmana passada es va acabar el procés d’ingrés de tots els usuaris previstos, després que s’iniciés l’entrada el passat 2 de juliol. En total hi ha més d’una vintena d’usuaris, que han ocupat pràcticament totes les places disponibles.

En total es considera que hi ha una capacitat màxima de 33 places, tot i que a la pràctica mai s’arribarà a aquesta ocupació. Segons el director de la Fundació Vilademany, Lluís Verdaguer, hi ha 3 habitacions per compartir lliures amb bany i llit i que estan pensades per compartir cuina i menjador, per casos de germans o matrimonis. En total hi ha 10 habitacions individuals, 5 de dobles i una de triple.

La fase d’ingrés i ocupació als nous habitatges s’ha fet en tres setmanes i de forma progressiva. Primer es va començar amb els usuaris que ja ocupaven habitatges tutelats a la Residència Vilademany, després es va procedir a prioritzar la demanda que hi havia a Taradell i, posteriorment, la d’altres persones dels municipis de la La Mancomunitat La Plana.

Foto: Fundació Vilademany

Els usuaris disposen d’un menjador comunitari que poden utilitzar en funció de si contracten el servei. Actualment, quan és més utilitzat és durant el dinar amb una catorzena d’usuaris. D’altres també en fan ús durant el sopar i esmorzar. També hi ha qui decideix cuinar-s’ho tot i, per tant, no l’utilitza. El mateix passa amb altres serveis que s’ofereixen. Segons Lluís Verdaguer, aquests primers dies estan sent “d’adaptació i cada usuari veu les seves necessitats”. Així, a banda el servei de neteja general que es fa un parell de vegades al mes, també es pot contractar el servei de neteja que inclou cada dia netejar el bany, fer el llit i la neteja bàsica dins de l’habitatge. El mateix passa amb el servei de bugaderia, que ofereix rentar la roba cada dia. Qui no vulgui contractar-lo, pot fer ús d’alguna de les tres rentadores domèstiques que hi ha disponibles.

Foto: Fundació Vilademany

Els habitatges tutelats ofereixen dos serveis més. El servei assistencial que consisteix en fer-se càrrec de la medicació i la higiene personal setmanalment. O el servei d’activitats, que s’oferirà a partir del setembre, i amb l’assistència de la piscòlga, la fisioterapeuta i la dinamitzadora de la Fundació Vilademany.

Actualment, els habitatges tutelats tenen presència de personal auxiliar de geriatria de les 8 del matí a les 9 del vespre de dilluns a diumenge. A les nits, si hi ha alguna emergència poden contactar directament amb la Residència Vilademany, que ha reforçat el servei amb una infermera disponible les 24 hores del dia. Abans a la Residència només hi havia auxiliars.

Cal destacar que l’obertura dels habitatges tutelats es va endarrerir respecte a la jornada de portes obertes feta a l’abril per un endarreriment en la tramitació de l’autorització que havia de fer el Departament de Salut. Tot i això, la seva obertura ha permès que les 12 places d’habitatges tutelats que hi havia a la residència Vilademany, ara es puguin destinar a places de residència assistida. Actualment, hi ha 72 places de residència i totes ocupades. I entre centre de dia, residència, menjador social, pisos socials i habitatges tutelats la Residència Vilademany gestiona el servei per a un total de 130 usuaris.

Foto: Fundació Vilademany
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments