Inici Actualitat Els forners de Taradell presenten el nou “Pa de les Eres”

Els forners de Taradell presenten el nou “Pa de les Eres”

0
COMPARTIR

Aquest divendres, en el marc de la primera edició de les Jornades de Patrimoni, es va presentar el pa de Taradell batejat com a “Pa de les Eres”, elaborat per quatre forners del poble. L’acte es va fer als Jardins de can Costa i Font i va agrupar a una cinquantena de persones.

La regidora de Festes i Entitats, Berta Camprubí, va explicar que la idea era convocar a tots els forners per crear un pa diferent que “ens diferenciés de la resta” i “permetés mostrar les diferents formes de treballar de cada un d’ells elaborant un pa comú”.

D’altra banda, els forners van valorar la iniciativa com a “molt positiva” per part de l’Ajuntament, així com la tria del cereal per elaborar el pa. A més, van considerar que el projecte es pot expandir de portes en fora, més enllà de Taradell.

Pel que fa a l’elaboració del pa, cal recordar que està compost per un 50% de xeixa, un cereal que aguanta les baixes temperatures de la Plana de Vic i que s’havia conreat amb freqüència pels pagesos de Taradell en el passat, i un 50% de farina blanca.

A les entrades d’alguns establiments es podrà trobar un distintiu que indicarà que es pot comprar “El Pa de les Eres”. De moment, la idea dels organitzadors és que estigui a la venda quatre vegades a l’any, coincidint amb les Jornades de Patrimoni, Festa Major, Sant Isidre i Festa dels Tonis. Per tant, a partir d’avui ja es pot comprar el pa a qualsevol dels forns del poble.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments