Inici Actualitat Novetats literàries del mes de juny de 2021 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de juny de 2021 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de juny de 2021. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Les ales de l’arna | Andreu Grau

Barcelona: Editorial Hermenaute, 2020

SinopsiEn una Barcelona crepuscular, Emil Julià tracta de fer-se un nom com a terapeuta espiritual. Els seus mètodes dubtosos i les seves intencions poc clares es veuen refrenats per una estranya malaltia. Una fòbia li impedeix creuar els límits de la ciutat. L’aparició d’una dona misteriosa, l’Ariadna, portarà Emil a enfrontar-se amb els seus fantasmes.

Ales de plata | Camilla Läckberg

Barcelona: Amsterdam, 2021

SinopsiLa Faye gaudeix del poder i l’estatus que sempre havia desitjat. Revenge, la seva empresa de cosmètics, és una corporació d’èxit internacional, i ella viu una vida exuberant a Itàlia amb la seva filla, envoltada dels luxes que s’ha guanyat amb el seu esforç. Però quan la nova sucursal de Revenge està a punt d’implantar-se als Estats Units, una amenaça s’abraona sobre l’empresa i Faye torna a Estocolm per prendre, un cop més, les regnes del seu destí. Amb l’ajuda d’un grup de dones seleccionades meticulosament per passar a l’ofensiva, Faye es posarà en peu de guerra per preservar allò que li pertany.

Matar el marit | Li Ang

Barcelona: Editorial Males Herbes, 2021

SinopsiMatar el marit ens transporta al cor mateix de l’opressió, submergint-nos en una societat tradicional profundament masclista. És un relat brutal sobre el menyspreu de la dona i la seva única alliberació possible, en un escenari ple de supersticions atàviques i sentiments viscerals.

 

El tret | Marc Garcia Coté

Girona: Edicions Tremendes, 2020

SinopsiParís, després dels atemptats. Tot es capgira quan al restaurant la troba absent. Un tret, amb “so de cosa que cau morta”, travessa la porta del lavabo on es refugia. Una cursa boja i molt llunyana finalitza dins seu. D’aquella ferida sobtada, en brollen mil records de quotidianitat, d’amors i d’innocència, i els seus estats d’ànim es barregen amb els de la ciutat espantada.

La meitat evanescent | Brit Bennett

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2021

SinopsiLa Stella i la Desiree, dues bessones idèntiques, decideixen fugir de Mallard, una comunitat negra de Louisiana que, generació rere generació i mitjantçant matrimonis mixtos, intenten fer cada vegada més clar el color de la seva pell. Al cap d’uns anys una d’elles viu a Califòrnia fent-se passar per blanca, mentre que l’altra ha tornat a Mallard amb la seva filla, fosca com el carbó. Tot i la distància i les mentides que les separen, les seves vides i les de les seves filles es tornaran a creuar.

Algú va volar per damunt del niu del cucut | Ken Kesey

Barcelona: Kalandraka, 2020

SinopsiEn la seva etapa estudiantil, Ken Kesey va oferir-se com a voluntari per a participar en experiments sobre drogues psicodèliques, com l’LSD, amb psiquiatres d’un hospital californià que assajaven sota les indicacions de la CIA.

Pedres a la butxaca | Kaouther Adimi

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2021

SinopsiUna jove algeriana establerta a París ha de tornar al seu país d’origen per assistir al casament de la seva germana petita. Dies abans del viatge comença a sentir la inquietud del retorn: s’ha convertit en una persona autosuficient i ben posicionada, però continua soltera.  La insistència de la seva mare en la necessitat del matrimoni i en quin ha de ser el seu propòsit com a dona la submergiran en un mar de dubtes i l’obligaran a buscar els motius que l’allunyen de tot allò que la defineix i de la manera com l’han educat. Un relat tragicòmic sobre aquells que queden al mig.

Terra de silenci | Albert Trullàs Capell

Manresa: Parcir Edicions Selectes, 2021

SinopsiFiodor i Serguei són arrestats per l’exèrcit soviètic. Durant el seu captiveri l’humil caçador i l’amable professor es veuen abocats a un terrible dilema moral de conseqüències imprevisibles.

 

L’exorcista | William Peter Blatty

Barcelona: Obscura Editorial, 2021

SinopsiEl pare Damien Karras, sacerdot jesuïta, passa per una crisi de fe després de la pèrdua d’un familiar. Quan l’actriu Chris MacNeil recorre a ell amb motiu del comportament erràtic i violent de la seva filla Regan, el pare Karras conclou que la nena ha estat posseïda per un esperit diabòlic. Amb l’ajuda del pare Merrin, un exorcista experimentat, Karras provarà per tots els mitjans de recobrar la fe i salvar la Regan d’un destí terrible.

El pèndol | Anna Gas Serra

Barcelona: Proa, 2021

SinopsiEls relats d’Anna Gas conviden el lector a endinsar-se en un món inquietant on la realitat i les seves distorsions s’entrecreuen. Hi ha qui surt d’una gàbia per habitar-ne una altra; un adolescent que se sotmet a un ritual de pas a la vida adulta; una noia que fa cua mentre es debat entre la solitud i la companyia; dos amics metges que es diverteixen jugant amb les seves passions. 

La pesta escarlata i la força dels forts | Jack London

Barcelona: Edicions de 1984, 2020

SinopsiPublicada el 1912, La pesta escarlata està ambientada l’any 2013 i narra com s’escampa per tots els racons de la Terra un virus sense antídot que força un èxode que buida les ciutats. London ens ofereix en aquest relat una visió apocalíptica del final d’una societat que, incapaç de controlar el progrés, és a mans de la naturalesa. La força dels forts és considerada una de les millors paràboles de la literatura nord-americana antecessora d’una altra de semblant: La revolta dels animals, de George Orwell. Si el llibre d’Orwell és una escruixidora paròdia de la degeneració de la Revolució Russa, el de London ens parla de l’esfondrament de la societat capitalista alhora que il·lustra els avantatges de la cooperació social.

 

Novel·la juvenil

Ben | Care Santos

Barcelona: Edebé, 2021

SinopsiHi ha persones que desperten tanta fascinació com rebuig, que t’atreuen com un imant i alhora et fan por, i alguna cosa et diu que val més que te’n mantinguis lluny. Aquesta historia és la d’una d’aquestes persones. Es diu Ben, i potser ja n’has sentit a parlar. De fet, aquesta historia comença en un funeral. El mort no tenia ni vint-i-quatre anys i l’han assassinat. Uns paios que el detestaven van decidir matar-lo a cops. Al comiat només hi han assistit vuit persones. Quan moren, què ens en queda, d’aquells que hem estimat? Nosaltres. Quedem nosaltres. La nostra memòria. I el que en fem, dels records.

Samaniat: les bruixes es rebel·len, les fades s’empoderen!: recull de contes fantàstics | Care Santos

L’Hospitalet de Llobregat: Edicions SECC, 2021

Sinopsi: Un recull de relats delicats, violents, esfereïdors, bells, mordaços, satírics, violents… una visió crítica i capacitada del camí que hem de fer, conjurat davant la foguera amb esperit transgressor, que parla de dones i contracultura, del sostre de vidre de la dona, de la cosificació del seu cos, de l’escletxa de gènere, de foc i ànima, de carn i llàgrimes i de com el Samaniat genera moviments de pensament contra l’heteropatriarcat.

Cordegel | Edgar Cotes i Argelich

L’Hospitalet de Llobregat: Edicions SECC, 2021

SinopsiLa Rhedynn Cordegel, una fetillera psíquica malparada, avariciosa i molt basta, es dedica a caçar monstres i passa el seu temps lliure emborratxant-se en tavernes i lligant amb cambreres, soldats o qui li passi pel davant. Viu en aquesta espiral de vida aguerrida de caçadora a sou pel millor postor, fins que, un dia, com en tota bona història de fantasia, apareix en Gideon, el seu antic mestre, un vell fetiller amb poders elementals, que li proposa una aventura plena de fama i recompenses. Vaja, en realitat només recompenses, perquè la fama, a la Rhedynn, li importa tres raves. 

Àunia: l’anhel de llibertat d’una noia ibèrica | Ivan Vera

Barcelona: Akiara books, 2021

SinopsiL’Àunia és una noia ibèrica, de la tribu dels indigets; una hàbil caçadora que amb només tretze anys es rebel·la contra el rol que li imposa la societat i se’n va de casa a la recerca de la llibertat. És l’època, però, en què ha començat la invasió dels romans, que volen imposar les seves lleis i la seva llengua. I també és el temps en què Anníbal travessa Catalunya i recluta ibers per marxar cap als Alps i enfrontar-se als romans.

La daga | Philip Pullman

Barcelona: Estrella Polar, 2017

SinopsiQuan la Lyra rep com a do un misteriós aletiòmetre, un estrany objecte semblant a una brúixola, comença un viatge extraordinari que la portarà a les terres gèlides de l’Àrtic, on regnen les bruixes i lluiten els ossos polars. El destí que l’espera tindrà unes conseqüències insospitades molt més enllà del seu propi món…

Fan total | A. V. Geiger

Barcelona: Destino, 2017

SinopsiArran d’una experiència d’assetjament, la Tessa pateix un cas agut d’agorafòbia que li impedeix sortir de la seva habitació. D’altra banda, l’Eric està descobrint el revers amarg de la fama: com a músic no gaudeix de llibertat per les exigències de la discogràfica, i com a jove se sent acorralat per la constant presència dels fans.

Fúria | Tracy Wolff

Barcelona: Columna, 2021

SinopsiHe tornat a l’Institut Katmere, però em sento estranya, em turmenten coses que no recordo haver viscut, i segueixo lluitant per comprendre qui, o què soc realment. Quan començo a sentir-me segura de nou, en Hudson reapareix amb les seves idees de venjança, insisteix que hi ha secrets que no conec, secrets que poden obrir una bretxa entre en Jaxon i jo per sempre. Però enemics molt pitjors ens estan esperant…

Les candidates | Sarah Watson

Barcelona: Fanbooks, 2021

SinopsiL’Ava, la CJ, la Jordan i la Martha estudien a l’Institut William McKinley en un barri de Cleveland. Inseparables des de petites, han de fer-se a la idea que aquest és el seu últim any juntes. El futur és incert i hauran de prendre grans decisions. Tot i que la història succeeix en el present, el pròleg es desenvolupa d’aquí trenta anys, el dia de la investidura de la primera presidenta dels Estats Units.  Ens explica que una de les quatre amigues serà la presidenta, però no sabem quina.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments