Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell instal·larà més de 400 lluminàries LED gràcies a un...

L’Ajuntament de Taradell instal·larà més de 400 lluminàries LED gràcies a un fons FEDER

0
COMPARTIR

A través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER) que subvencionen el 40% del cost, l’Ajuntament de Taradell podrà donar un nou impuls a la sostenibilitat del municipi.

Així, aquesta setmana s’han començat a instal·lar més de 400 lluminàries LED a l’enllumenat públic de diversos punts del poble, que permetran reduir la contaminació lumínica i estalviar consum elèctric. En total s’instal·len 417 lluminàries LED que substitueixen les que hi havien que ja eren ineficients i contaminants. Es col·loquen a la zona de l’Era d’en Mero, el carrer Doctor Fleming, l’urbanització de Goitallops, el carrer del Vapor, la carretera de Viladrau, el barri de Mont-rodon i la urbanització La Roca.

Aquesta substitució de lluminàries generarà un estalvi energètic del 81% en el consum elèctric d’aquests punts de lum, cosa que equival a reduir 214.682 kWh i reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle en 55,82 kg de CO2eq a l’any.

Aquesta actuació s’emmarca en el pla de manteniment i millor dels enllumenats públics de Taradell per adequar-se a la normativa vigent. En els darrers mesos també s’han fet substitucions al carrer de Vic i al carrer de la Roureda.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments