Inici Actualitat Taradell instal·la senyalització que recorda que és un municipi amb una limitació...

Taradell instal·la senyalització que recorda que és un municipi amb una limitació de velocitat de 30 km/hora

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell ja ha instal·lat els primers senyals verticals per informar que la limitació de velocitat màxima és de 30 km/hora a les vies i carrers del municipi. D’aquesta manera, Taradell es converteix en una ‘Vila 30’.

Recordem que des de l’11 de maig va entrar en vigor els nous límits de velocitat de 20 i 30 km/h a les vies urbanes dels municipis. Venen regits pel Reial Decret 970/2020 que modifica l’article 50 del Reglament General de Circulació. Aquesta nova normativa estatal limita circular com a màxim a 20 km/h en els carrers que tenen plataforma única de calçada i vorera (exemple carrer de la Vila), i a 30 km/h als carrers amb un únic carril per sentit de circulació. Això a la pràctica vol dir que en tots els carrers interns de Taradell es passarà a tenir un límit de velocitat màxima dels vehicles de 50 km/h a 30 km/h (excepte els carrers de paviment únic que ja tenien una limitació de 20 km/h).

Només queden fora d’aquesta nova regulació els vials o les carreteres que són propietat de la Generalitat de Catalunya o de la Diputació de Barcelona, per exemple, la carretera de Mont-rodon a Taradell o la variant entre la rotonda d’Autocars Prat i el polígon del Vivet.

L’Ajuntament de Taradell feia mesos que ja treballava en aquesta nova regulació, i que ha coincidit amb l’entrada en vigor de la nova normativa estatal. Aquesta reducció de la velocitat hauria d’aportar una reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica, augmentar la seguretat dels vianants i millorar la relació entre vehicles i vehicles de mobillitat personal. També està demostrat que a menys velocitat els accidents amb ferits greus es redueixen en un 80%, segons el Pla Local de Seguretat Viària de Taradell 2022-2025.

Aquesta nova senyalització verticlal es complementarà en els propers mesos amb altres actuacions com l’ampliació de voreres, modificació de cruïlles o instal·lació d’elements reductors de velocitat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments