Inici Actualitat Dos taradellencs entrenen un dels equips femenins base del FC Barcelona

Dos taradellencs entrenen un dels equips femenins base del FC Barcelona

0
COMPARTIR

La Berta Prat i en Quim Puig són dos taradellencs que formen part de l’estructura esportiva del Futbol Club Barcelona. Des de fa alguns anys, els dos són integrants del cos tècnic del futbol femení formatiu de l’entitat blaugrana. Aquesta última temporada ho estan fent integrant l’Aleví femení A, que competeix a Segona divisió masculina.

La Berta Prat és la segona entrenadora de l’equip femení i ja fa dos anys que està al club. Va fitxar pel Barça durant la temporada 2019-2020 per entrenar l’Aleví A femení (tot i que de nom porten Aleví E perquè competeixen a la lliga masculina). Anteriorment, ja havia estat vinculada al futbol femení. Havia jugat a l’infantil i al cadet femení de la UD Taradell (primer a l’aleví masculí) i també al Torelló (va fitxar en edat juvenil), on va iniciar-se com a entrenadora la temporada 2014-2015 amb l’Aleví A. Tres temporades entrenant l’aleví A i dues l’infantil A.

Berta Prat en la foto oficial amb l’Aleví femení aquest 2021

Precisament, l’ascens entrenant l’Infantil A femení del Torelló a Primera divisió i la primera temporada en la nova categoria, van generar molt bones sensacions i van acabar propiciant el seu fitxatge pel conjunt blaugrana.

Mentrestant, en Quim Puig, taradellenc que va néixer a Navarcles i ja fa 11 anys que viu a Taradell, és el delegat del mateix equip femení. Praticant i sempre vinculat en el món del futbol des de petit, després d’entrenar dos anys a Santa Eugènia de Berga, va començar a fer de delegat de l’equip Aleví femení del Barça durant la temporada 2016-2017. Per tant, ja hi porta cinc temporades (4 anys a l’Aleví femení en dues etapes i una al Cadet juvenil femení).

Quim Puig a l’esquerra en la foto oficial de l’aleví femení la temporada 2016-2017

La seva tasca consisteix en què els entrenadors durant el partit no s’hagin de preocupar de res més que de dirigir les jugadores. Per tant, gestiona les fitxes, parla amb l’àrbritre, resol alguna qüestió amb l’equip contrari… “i un cop comença el partit controla el minutatge, les estadístiques i els números de quarts per jugadora”, explica. Quan hi ha tornejos, també s’encarrega de la logística del desplaçament i de l’allotjament.

Va anar a parar al FC Barcelona el juny de 2016 quan es va crear l’equip Aleví femení, ja que fins llavors només hi havia l’Infantil i el Cadet-Juvenil, el Femení B i el primer equip femení. El nou equip va ser ofert a Pablo Álvarez que entrenava a l’escola del FC Barcelona i que havia estat l’últim entrenador d’en Quim quan jugava a futbol. A partir d’aquí, li va oferir formar part del cos tècnic com a delegat: “Per un culé com jo, poder estar en un staff…”, assegura en Quim, que afegeix que el que més li ha sorprès del conjunt blaugrana va ser durant un torneig a Itàlia al primer any “l’admiració que tenien els altres equips quan ens veien arribar, en el sentit que arribar el Barça. Ja saps que el club és molt gran, però amb coses així t’adones de la grandesa del Barça”.

La curiositat és que els dos taradellencs no es coneixien abans de coincidir fa dues temporades a l’Aleví femení del Barça. De cara a la propera temporada, encara no saben què passarà, ja que les competicions no acaben fins a finals de juny.

Cal destacar que a nivell esportiu, el club blaugrana també compta amb un jugador taradellenc. Es tracta del jove Biel Sayós que aquesta temporada forma part de l’equip Aleví B.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments