Inici Actualitat Inaugurada l’exposició fotogràfica “La saviesa de ser dona”, que es pot veure...

Inaugurada l’exposició fotogràfica “La saviesa de ser dona”, que es pot veure a Taradell

0
COMPARTIR

Des de divendres es pot veure a Taradell l’exposició fotogràfica ‘La saviesa de ser dona’, al Centre Cultural Costa i Font de Taradell. Aquest projecte, elaborat al llarg del 2020 pel Programa de dinamització de gent gran i de manera transversal amb el Programa d’Igualtat de la Mancomunitat La Plana, recull 13 històries de vida de dones grans dels municipis que pertanyen a l’ens supramunicipal.

A l’acte d’inauguració hi van assistir les dones protagonistes de l’exposició, l’alcaldessa Mercè Cabanas i representants polítics dels diversos consistoris de la Mancomunitat La Plana. L’alcaldessa de Taradell va destacar la importància de posar en valor no només les trajectòries vitals de les persones grans com a col·lectiu, sinó també de les dones grans des d’una perspectiva de gènere.

Seguidament, les tècniques del Programa de gent gran de la Mancomunitat La Plana van explicar com es va idear i realitzar el procés de l’exposició, agraint a les dones dels 13 municipis de la Mancomunitat el seu testimoni desinteressat que ha permès fer realitat aquest projecte. També es va comptar amb la presència de representants de l’Associació Som Dones i de l’Associació de Jubilats de Taradell. Finalment, i com a cloenda de l’acte, el president de la Mancomunitat La Plana, Ferran Teixidó, va destacar la importància d’aquest projecte pel seu valor en la memòria col·lectiva.

Amb l’exposició ‘La saviesa de ser dona’ es pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de la trajectòria vital i biografia personal de les dones majors de 60 anys, donant valor a les històries de vida d’aquest col·lectiu que sovint ha estat invisibilitzat. Les seves històries, compartides a través dels seus relats i les fotografies d’Ariana Kozakowska, són el millor canal per poder conèixer també la seva saviesa, la saviesa de ser dona. Aquest projecte estarà exposat fins al 3 de juny al Centre Cultural Costa i Font de Taradell, i es preveu que vagi voltant per diversos municipis al llarg de l’any perquè tota la ciutadania la pugui gaudir.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments