Inici Actualitat Crítica literària: ‘L’àngel negre’ de Maria Sardans

Crítica literària: ‘L’àngel negre’ de Maria Sardans

0
COMPARTIR

Títol: L’àngel negre

Autor: Maria Sardans (Puig-reig, 1967)

Editorial: Llibres del Delicte

Any: 2020

Pàgines: 318

Llengua: català

Preu: 17,50 €

Sinopsi: La rica hereva Valentina Palau Pi i Blanquerna encara no s’acaba de creure que, després de la traïció del seu exmarit, és a Vic fent de mossa d’esquadra. Allà es troba amb un assassinat que li desperta un interès desbordant i la posa en contacte amb el metòdic inspector Martí Alemany.

L’inspector Alemany no entén què fa una milionària al cos de policia, i no accepta que amb les seves interferències i procediments poc professionals aconsegueixi més resultats que ell en una investigació que els portarà a Suïssa i a Rússia. Blanqueig de diners, passions entre criminals i les relacions internacionals d’una família fosca amb tentacles per mitja Europa faran que la Valentina Palau es replantegi si la vida que té és la que vol o només és una fugida endavant.

Crítica literària (Núria Martínez): Una de les últimes apostes de Llibres del Delicte ha estat la primera novel·la de la Maria Sardans, ‘L’àngel negre’.

Després de cinc anys intentant ser la dona perfecta per en Salvador, i d’un divorci que l’ha deixat més tocada del que esperava, la rica hereva, Valentina Palau Pi i Blanquerna, decideix tirar pel dret i entrar al cos de mossos d’esquadra, aconseguint-ho a la primera (el seu exmarit ho havia intentat tres vegades sense cap èxit). Destinada a la capital d’Osona s’instal·larà al cèntric pis de la tieta Angelina, situat a la Plaça Major de Vic. Allà es veurà involucrada en el seu primer cas d’assassinat, en el que compartirà investigació amb l’inspector Alemany. El binomi no serà fàcil per cap dels dos. Ell pensa que per a ella ser policia no és més que un caprici de nena rica i li costa acceptar que és gràcies a les seves influències i als seus procediments poc professionals que aconsegueixen uns millors i més ràpids resultats en una investigació que els portarà fins a Basilea primer i fins a Rússia després.

A ritme de thriller la Maria ens va introduint en una investigació que s’anirà complicant a mesura que avança. Amb una protagonista potent com és la Valentina: rica fins a dir prou, ben educada fins a extrems insostenibles (incapaç de deixar anar un renec o un insult per més que la situació o propicií; acostumada a sortir-se amb la seva i a no acatar gaires ordres (fet problemàtic dins la jerarquia del cos de policia); senyora, elegant, tossuda i caparruda com ella sola. Un personatge que veien créixer i evoluciona al llarg de tota la novel·la i amb qui arribem a empatitzar.

L’autora ens endinsa dins un món de luxe que molt pocs tenim a l’abast i ho fa amb coneixement de causa, ja que ha treballat en el sector de la moda i el luxe. També les descripcions dels llocs són acurades i si gran part de la novel·la transcorre a Suïssa, a la ciutat de Basilea, tampoc és gratuït i és que l’autora hi ha hagut de viatjar forces vegades amb motiu de la seva feina. Una altra cosa que es fa patent al llarg de la novel·la, són els estudis de guions audiovisuals que té l’autora, i és que la trama és força visual.

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments