Inici Actualitat Uns 25 carros protagonitzen la benedicció dels animals dels Tonis de Taradell...

Uns 25 carros protagonitzen la benedicció dels animals dels Tonis de Taradell 2021

0
COMPARTIR

Els Tonis de Taradell han celebrat aquest dissabte 15 de maig a la tarda la benedicció dels animals que es van haver de suspendre en dues ocasions aquest 2021 per culpa de la pandèmia. S’ha fet coincidint amb Sant Isidre, patró dels pagesos. En aquesta ocasió, s’ha fet un acte de petit format amb un petit recorregut entre l’Alzinar de la Roca i l’ermita de Sant Quirze. Hi han participat uns 25 carruatges, amb l’abanderat i el carro de Sant Antoni, i animals de la comarca d’Osona aplicant el protocol de benestar animal que ja s’ha establert en els darrers dos anys.

Tots els participants han pres mesures de seguretat i portaven mascareta. I a sobre els carros només hi anaven gent de la mateixa bombolla de convivència i que han estat registrats prèviament.

A l’ermita de Sant Quirze s’ha realitzat la benedicció dels carros i dels animals amb la participació de mossèn Joaquim Fàbregas. El públic, de forma controlada i amb cadires separades adequadament, ha pogut seguir la benedicció a peu de carrer. Els participants amb els carros han rebut el tradicional panet de Sant Antoni dels representants de l’Ajuntament de Taradell i la comissió dels Tonis.

Els Tonis de Taradell han retransmès l’acte en streaming perquè més gent pogués seguir la benedicció i han realitzat un programa especial. Podeu tornar a visualitzar el programa en el vídeo següent:

Cal destacar, que aquest diumenge amb motiu del Dia internacional dels Museus es fa una jornada de portes oberetes a l’Alzinar de la Roca entre les 10 i 2/4 d’1. Amb visites cada mitja hora, sota inscripció prèvia, per conèixer totes les tasques de manteniment i preservació de les eines i carros que s’hi exhibeixen.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments