Inici Actualitat La Font de Cassanell de Taradell segueix en el top-3 de fonts...

La Font de Cassanell de Taradell segueix en el top-3 de fonts més contaminades d’Osona el 2021

0
COMPARTIR

El Grup de Defensa del Ter ha fet públics els resultats de l’estudi analític anual que fa sobre la concentració de nitrats de les fonts de la comarca d’Osona i el Llucanès. En aquest 2021 hi segueix havent la Font de Cassanell de Taradell en el podi de fonts més contaminades. És la segona amb més concentració de nitrats (el 2020 era la tercera), tot i que en registra menys que fa un any.

Així, segons l’anàlisi realitzat a un total de 164 fonts d’Osona i el Lluçanès, la font de Cassanell de Taradell té 308,2 mg/l de nitrats (fa un any se’n registraven 344,80). La primera posició l’ocupa la font de Gallisans a Santa Cecília de Voltregà que arriba als 514,6 mg/l de nitrats, més de 10 vegades el llindar de contaminació. La tercera posició l’ocupa la font Salada de Gurb, amb 273,8.

L’Organització Mundial de la Salut considera que el llindar permès per al consum humà no hauria de superar els 50 mg/l de nitrats.

Hi ha dues fonts més analitzades de Taradell que superen el límit de potabilitat. Es tracta de la Font de la Madriguera que baixa una mica amb 126 mg/l (fa un any era de 151,3 mg/l) i la Font del Raig amb 138,2 mg/l. En canvi, la que ha millorat i ja té índexs bons és la Font del Rabetó al seu pas per la riera (ja que al carrer no rajava) amb 40,6 mg/l (fa un any era de 91 mg/l i en fa 2 de 164,6 mg/l).

L’estudi realitzat pel GDT també conclou que gairebé la meitat de les fonts mostrejades estan contaminades (un 44%) amb una mitjana de nitrats de 66 mg/l. El 2020 la mitjana se situava en 72 mg/l de nitrats.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments