Inici Actualitat Recomanacions de la Llibreria El Guixarot de Taradell per aquest Sant Jordi...

Recomanacions de la Llibreria El Guixarot de Taradell per aquest Sant Jordi 2021

0
COMPARTIR

Us fem arribar diverses recomanacions literàries per aquest Sant Jordi 2021. Hem demanat a la Llibreria El Guixarot de Taradell que ens faci arribar algunes propostes de llibres. I ens ha proposat aquest llistat de propostes al marge de les més habituals d’aquests dies.

No-ficció

Les combatents: La història oblidada de les milicianes antifeixistes | Gonzalo Berger i Tània Balló

Editorial: Rosa dels vents, 2021

El comentari: Les combatents’ narra la vida d’aquelles dones que van optar per lluitar contra el feixisme al bàndol republicà i que van ser rellevades a la rereguarda i finalment oblidades per la història. Els autors utilitzen la història d’aquestes dones: qui eren, on van lluitar, com es va produir la seva retirada al front i què van fer fins a la derrota de 1939, com a fil conductor per a explicar uns esdeveniments des d’una perspectiva de gènere.

Cartes de l’Anna Murià (1939-1956) | Mercè Rodoreda

Editorial: Club editor, 2021

El comentari: El 23 de Gener de 1939 un bibliobús s’emporta a l’exili autors vinculats a les lletres catalanes. Aquesta obra narra les cartes de l’escriptora catalana Mercè Rodoreda a la seva amiga íntima Anna Murià. Mitjançant aquestes cartes es pot conèixer una Rodoreda que vivia per escriure, una necessitat vital que l’ofega si no ho fa. Un retrat epistolar de les escriptores que ens mostren dues versions ben diferents de dona. Dues versions que marquen així la diferència de la seva narrativa.

 

Ficció

Tàndem | Maria Barbal

Editorial: Destino, 2021

El comentari: Tàndem’ ens parla de felicitat, de la relació de parella i del més enllà d’un t’estimo. L’Armand i l’Elna intenten desfer-se de les rutines, viure plenament la vida i canviar-ne la visió que tenien fins aleshores. Aprenen a desfer-se de tot allò que els empresona i recuperen l’espontaneïtat de la vida i el present, gaudint-ne i “pedalant”, tal i com diu l’autora, acompanyats l’un de l’altre per aconseguir així una manera de viure més profunda i duradora.

(novel·la negra)

Todos buscan a Nora Roy | Lorena Franco

Editorial: Planeta, 2021

El comentariDesprés del gran èxit de ‘El último verano de Sílvia Blanch’, Lorena Franco torna a sorprendre’ns amb el seu estil característic i addictiu, una novel·la amb una trama imprevisible, capítols curts que no et permeten parar de llegir i amb un final inesperat que no et deixa indiferent. Nora Roy, una pacient del psiquiàtric Vera de la Cruz, assassina al seu psiquiatre i a la seva infermera i desapareix sense deixar cap tipus de rastre. Mentre tothom busca a la Nora, l’Eva lloga una habitació a la Charlotte. Una nit l’Eva coneix a l’Adrián en una discoteca i  acaben al seu pis. L’endemà al matí l’Adrià no hi és, la Charlotte ha desaparegut i les parets del pis estan plenes de sang…

 

Còmic i literatura juvenil

Espíritus y criaturas de Japón | Lafcadio Hearn i Benjamin Lacombe

Editorial: Edelvives, 2020

El comentariUn àlbum il.lustrat a partir de 14 anys que és imprescindible per als amants de la il·lustració. Amb una coberta de tela i unes il·lustracions exquisides, es relaten nou contes de tradició oral nipona del Japó pertanyents a la segona meitat del segle XIX. Els autors ens deixen testimoni escrit de les tradicions japoneses i els seus ideals, mostrant-nos també els seus personatges fantàstics més emblemàtics. Un segon volum que acompanya la primera entrega dels mateixos autors: ‘Historias de fantasmes de Japón’.

 

Literatura infantil i familiar

Amb calma | Rachel Williams i Freya Hartas

Editorial: Flamboyant, 2020

El comentari: Les autores d’aquest àlbum il·lustrat ens presenten cinquanta històries al medi natural. Explicades amb rigor i acompanyades d’il·lustracions, permeten descobrir, a menuts i grans, fenòmens que podem trobar a la natura si l’escoltem i la gaudim amb calma i serenor. Juntament amb aquest àlbum hi ha l’opció d’adquirir les cartes, de les mateixes autores, que proposen activitats a la natura. Apte per a tota família amant de la natura i el medi.

Gos pudent. Milionari! | Colas Gutman i Marc Boutavant

Editorial: Blackie Books, 2021

El comentari: En gos Pudent ja està acostumat a viure amb quatre rampoines al carrer. No en sap de  luxes però li agradaria saber-ho. Els tres Jans li demanen que vigili una maleta plena de bitllets i ell, sense pensar-ho dues vegades accepta de bon grat. De sobte les temptacions l’envaeixen i vol agafar uns quants bitllets, poquets, però els vol agafar… En Pudent no hi entén d’avarícia i de ben segur que en Gat xafat li donarà un cop de mà per tal que entengui que els diners, en aquesta vida no ho són tot. Ho arribarà a entendre?

Mixifú i el sorral | Meritxell Martí i Xavier Salomó

Editorial: Combel, 2021

El comentari: Per als més menuts de casa proposem aquesta nova entrega de Mixifú. En Mixifú és un gat molt curiós que, aquesta vegada, va al sorral a jugar. Els jocs a la sorra són molt divertits i sempre s’hi pot trobar algun amic. Un llibre en format cartoné i amb mecanismes per fer-lo interactiu i despertar la curiositat dels petits exploradors de llibres.

 

Història

Grandes manuscritos medievales | Christopher de Hamel

Editorial: Ático de libros, 2019

El comentari: Una exploració del món medieval europeu i els seus manuscrits de la mà de l’expert en manuscrits il·luminats Christopher Hamel. L’autor ens proposa viatjar per dotze manuscrits medievals il·luminats per tal de conèixer més de mil anys d’història d’aquesta època: els seus reis, sants, escribes, bibliotecaris, lladres col·leccionistes… Mitjançant aquests codis l’autor ens descobreix verdaderes obres d’art de la nostra cultura i mostra com el coneixement ha viatjat al llarg dels segles fins arribar al món modern en el qual ens trobem.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments