Inici Actualitat Pau Rosique ja exerceix com a nou Jutge de Pau de Taradell

Pau Rosique ja exerceix com a nou Jutge de Pau de Taradell

2
COMPARTIR

Des d’aquesta setmana el taradellenc Pau Rosique ja és oficialment el Jutge de Pau de Taradell. Dimarts d’aquesta setmana va prendre possessió.

Aquest dijous en acabar el ple municipal de l’Ajuntament de Taradell, va dirigir unes breus paraules en les quals va mostrar-se “il·lusionat per participar, col·laborar i ajudar a millorar les relacions entre persones”. També va destacar que és un càrrec molt proper a les persones i que, malgrat el neguit per la possibilitat d’equivocar-se, “posaré totes les meves capacitats al servei del càrrec”. També es proposa oferir les propostes més justes, estar al nivell dels seus predecessors i a l’alçada de les expectatives posades en ell.

Finalment, també va expressar que li hauria agradat haver estat proposat per unanimitat i no únicament per majoria. I és que en el ple on es va proposar el seu nom, ERC i Junts per Taradell van diferir i els segons es van abstenir en la votació. Els primers, amb majoria, van proposar Pau Rosique, mentre que Junts per Taradell era partidari de Lluís Muntal, que ja era suplent de l’anterior Jutgessa de Pau, Carme Amblàs. Eren les dues úniques candidatures presentades.

Pau Rosique substitueix en el càrrec a Carme Amblàs. Anteriorment, ho havia estat Josep Cassany.

El Jutge de Pau és una persona escollida per l’ajuntament i que exerceix les funcions dels jutjats de pau durant quatre anys. Els jutjats de pau són el primer nivell de l’aparell judicial i es van crear el 1855 en tots aquells municipis que no tenen Jutjats de Primera Instància. La seva funció és mediar en un conflicte entre dues persones per trobar una solució i conciliació, i evitar que la causa acabi derivant en un procés judicial.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi
Jordi
16 abril 2021 12:35

Sort i encerts.

RAMON SERRA
17 abril 2021 9:23
Reply to  Jordi

Que tinguis molta pau i…poca guerra. Endavant les atxes!