Inici Actualitat Albert Om publica aquest dijous el llibre ‘El dia que vaig marxar’,...

Albert Om publica aquest dijous el llibre ‘El dia que vaig marxar’, després de 20 anys de silenci literari

0
COMPARTIR

El dia que vaig marxar‘, l’últim llibre de l’Albert Om, arriba aquest dijous 8 d’abril a les llibreries. Després de 20 anys de silenci literari, el periodista taradellenc torna a publicar un llibre on fa una mirada reflexiva cap al passat i amb referències a la seva infantesa a Taradell.

Publicat per l’editorial Univers, ‘El dia que vaig marxar‘ va ser escrit per Om durant el segon semestre de 2020 i narra un viatge a França (a Ais de Provença) que va realitzar el 2015. Segons el propi Om, hi ha viatges constants cap a la infància a Taradell o cap als anys d’esplendor dels seus pares. El seu pare va morir el juny de 2018 i la seva mare el maig de 2019:

Jo diria que fa anys que porto el llibre a dins. El viatge a França és de 2015, però segurament necessitava que, per escriure’l, els pares ja no hi fossin. Haver tancat aquesta etapa.Albert Om, periodista

Albert Om havia publicat els seus últims llibres fa 20 anys: ‘El nom del porc’ (1997) i ‘Els veïns de dalt’ (2000). Tot i que després havia publicat també ‘Coses meves’ o ‘A la cara’, però eren reculls d’articles que ja havia fet abans. En aquest nou llibre, no només hi ha humor, sinó que també, segons el propi Om, “intimitat, reflexió, veritat, una mirada sobre la vida, escrita per una persona que soc jo, que està a punt de fer 50 anys i marxa uns mesos a França quan comença a veure que els seus pares també estan a punt d’anar-se’n”.

És un llibre important per mi, tant professionalment com personalment, pel que hi explico.Albert Om, periodista

El dia que vaig marxar‘ serà presentat a Taradell el prroper dissabte 17 d’abril a la tarda.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments