Inici Actualitat Les Pinediques posarà en marxa després de Setmana Santa el projecte ‘Bus...

Les Pinediques posarà en marxa després de Setmana Santa el projecte ‘Bus a peu’, un itinerari sense vehicle fins a l’escola

0
COMPARTIR

A partir del 6 d’abril i fins al final del curs escolar Les Pinediques posarà en pràctica una prova pilot per potenciar l’arribada a l’escola sense vehicle i de forma segura. La iniciativa, amb el títol ‘Bus a peu’, parteix de l’AMPA de Les Pinediques i compta amb el suport de l’Ajuntament de Taradell.

Així, després de Setmana Santa es posarà en marxa un itinerari per poder anar des del centre de Taradell fins a l’escola Les Pinediques a primera hora del matí. És a dir, se sortirà de la Plaça de les Eres a les 8:25h i es faran dues parades més (cantonada Carrer Batllia i Ronda Vilademany a les 8:30h i entrada al bosc de Pratsevall pel carrer de Seva a les 8:40h). Precisament, l’Ajuntament de Taradell va fer un arranjament fa uns mesos d’aquest últim camí ral i va arribar a un acord amb el propietari per poder passar pel bosc.

L’objectiu és que els més petits tinguin més autonomia, arribin a l’escola d’una manera més sostenible i saludable i s’eviti col·laposar de cotxes el carrer de l’escola. També es vol incidir en la importància de mantenir una vida activa i retornar els carrers als vianants.

La prova pilot, de moment, només es farà amb alumnes de 1r i 2n de Primària que aniran acompanyats de monitors. Serà un servei gratuït i inicialment només estarà pensat per a un grup de 20 alumnes. Per això, qui hi estigui interessat ha d’apuntar-se a través d’un formulari que estarà disponible a la web de l’AMPA del 18 al 25 de març.

La iniciativa servirà per estudiar l’impacte, la repercussió a nivell de sostenibilitat i mobilitat, i l’interès que genera entre les famílies. Si té èxit, de cara al proper curs es podria ampliar a tota l’escola Les Pinediques i donar servei en els quatre trajectes a l’escola, sempre amb la voluntat que sigui gratuït a través de pares voluntaris o algun ajut públic.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments