Inici Actualitat Novetats literàries del mes de març de 2021 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de març de 2021 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de març de 2021. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

El largo río de las almas | Liz Moore

Madrid: Alianza de Novelas, 2020

Sinopsi: En un barri de Philadelphia sacsejat per la crisi d’opioides, dues germanes antany inseparables es troben en una cruïlla. Una d’elles, Kacey, és una addicta que viu al carrer. L’altra, Mickey, és policia i patrulla per aquests mateixos carrers en la seva ronda. Ja no es parlen, però Mickey mai deixa de preocupar-se per la seva germana. Un dia, Kacey desapareix a el temps que comença una misteriosa sèrie d’assassinats al districte de Mickey, qui s’obsessiona amb trobar a el culpable (i la seva germana) abans que sigui massa tard.

La mort blanca | Ragnar Jónasson

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiEn una preciosa nit d’estiu, a la riba d’un tranquil fiord del nord d’Islàndia, un home és assassinat brutalment a cops. A mesura que la llum de les vint-i-quatre hores de l’estiu àrtic es transforma en foscor a causa de la cendra que arriba d’un volcà que ha entrat en erupció, una jove reportera abandona Reykjavík per investigar pel seu compte, sense ser conscient que la vida d’una persona innocent penja d’un fil. Ari Tór i els seus col·legues de la petita força policial de Siglufjördur lluiten en un cas cada cop més desconcertant mentre els seus problemes personals els porten al límit.

La suerte del enano | César Pérez Gellida

Barcelona: Suma de Letras, 2020

SinopsiValladolid, 2019. Sara Robles és una inspectora singular. Encarregada de resoldre un macabre crim, a més ha de bregar amb els seus problemes quotidians, estretament relacionats amb l’addicció al sexe i amb un passat que no acaba de curar. Mentrestant, El Espantaocells, una misteriosa cap pensant, ha orquestrat el robatori perfecte al costat d’un exminer, un pouaire i un sicari, i és a punt de fer-ho a través del clavegueram de la ciutat.

El anticuario mágico | Manuela Inusa

Oviedo: Ediciones Martínez, 2020

SinopsiRuby ven antiguitats de tot el món en la seva petita botiga del carrer Valerie Lane. Ella mateixa restaura els objectes amb molt afecte. Si bé en secret somia obrir la seva pròpia llibreria, li encanta treballar en el negoci que ha heretat de la seva família i, potser massa sovint, es perd divagant sobre l’origen de les peces que abarroten el local. Les seves amigues i veïnes de Valerie Lane són la seva segona família, i ara que ha arribat la primavera l’amor comença a regirar-ho tot.

Orígens | Sasa Satnisic

Barcelona: Angle Editorial, 2020

SinopsiAmb catorze anys Sasa Stanisic va haver de fugir de Bòsnia per la guerra dels Balcans i construir una nova existència a Heidelberg, Alemanya. Kristina, la seva àvia, lentament està perdent la memòria dels fets i de les coses. Stanisic recupera fragments del seu passat familiar, muntanyes habitades per dracs, poblets de vida inalterada, el brot de l’odi ètnic i religiós, escenes de la guerra i la fugida, la vida precària dels inmigrants, per dibuixar una geografia, alhora màgica i real, dels seus orígens.

El nido de la araña | María Frisa

Barcelona: Ediciones B, 2020

SinopsiKaty viu amb la seva filla en un pis de luxe que, després de mesos sense treballar, Katy ja no pot mantenir. Així, les dues es veuen obligades a traslladar-se a un petit apartament d’un edifici gairebé buit de Madrid. Poc després, Katy rep una misteriosa trucada en què li ofereixen la feina dels seus somnis. Sembla el cop de sort que necessitava.

El cos | Mircea Cartarescu

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2020

SinopsiEl jove Mircea, ressegueix la història del seu avi Vasile a l’època daurada de Romania, ens transporta a la dècada dels seixanta en un país dominat pel Partit i ens passeja per un Bucarest exultant i mític que invoca la grandesa de temps passats.

El colibrí | Sandro Veronesi

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2020

SinopsiAquesta és la història d’en Marco Carrera, oftalmòleg italià tocat per la tragèdia, la nostàlgia i l’esperança. La seva vida es veu marcada per grans amors, pèrdues atroces i coincidències fatals que amenacen d’arrossegar-lo en un remolí cada cop més profund. Però en Marco persisteix i lluita per mantenir-se dret i entomar les cartes marcades que li brinda el destí.

La casa de foc | Francesc Serés

Barcelona: Proa, 2020

SinopsiUn poble petit en una vall perduda on els seus habitants arriben fugint d’alguna cosa i només es queden els que no han pogut anar-se’n. Aquesta nena es perdrà diu l’avi de la Mar. Aquesta família és l’eix on giren totes les vides de la vall del Ser. Però serà el professor particular de la nena, un nouvingut, qui esbrinarà les històries soterrades de la gent,  del temps i del país com també d’ell mateix.

L’estiu circular | Marion Brunet

Barcelona: Club Editor, 2020

SinopsiUna petita ciutat del migdia de França, una urbanització on viuen francesos de soca-rel barrejats amb immigrants, dues germanes adolescents que maten els dies d’estiu al centre comercial o a les piscines privades on es colen de nit. Els pares penquen per pagar la hipoteca de la casa unifamiliar, elles somien -fins que la Céline, la gran, queda embarassada. ¿De qui? Es nega a dir el nom de l’amant, la ràbia del pare s’escalfa amb la canícula i es dirigeix a poc a poc contra el veí, amic de sempre de les filles -i musulmà.

La habitación de las mariposas | Lucinda Riley

Barcelona: Plaza & Janés, 2020

SinopsiPosy Montague s’aproxima al seu setanta aniversari. Encara viu a la bonica casa familiar, Admiral House, entre els magnífics paisatges de Suffolk en què va transcórrer la seva idíl·lica infància caçant papallones amb el seu pare i on va criar als seus propis fills. Però Posy sap que ha de prendre una angoixant decisió. Tot i els records que alberga i de l’exquisit jardí que ha passat vint anys cuidant, la casa cau a trossos al seu voltant i Posy és conscient que ha arribat el moment de vendre-la. És llavors quan reapareix Freddie, el seu primer amor, qui la va abandonar trencant-li el cor.

La plaga del cielo | Daniel Wolf

Barcelona: Grijalbo, 2020

SinopsiDucat de Lorena, 1346. Adrien Fleury sempre va somiar amb ser metge, però ni en els seus pitjors malsons va poder anticipar que, quan ho aconseguís, hauria de combatre la plaga més letal que la regió havia conegut fins al moment. La seva coratjosa defensa de la ciència i el seu ardent amor per Léa, una intel·ligent jove jueva, li valdran l’odi etern dels poderosos i intransigents, els que busquen sempre un boc expiatori per ocultar les seves pròpies misèries.

Els amants de Coney Island | Billy O’Callaghan

Barcelona: L’Altra Editorial, 2020

SinopsiDes de fa vint-i-cinc anys, una vegada al mes, la Caitlin i en Michael s’escapen dels matrimonis respectius i les obligacions domèstiques per trobar-se a Coney Island i passar el dia junts. Són unes hores precioses, secretes, plenes de complicitat i de carícies, de records compartits, de sexe i de conversa, que tots dos atresoren i no canviarien per res del món. Però avui, en plena tempesta de vent i de neu i en aquest centre turístic fora de temporada, semba que s’hagi d’acabar el món i, de retruc, aquests anys viscuts tan intensament i tan d’amagat.

Sol de sang | Jo Nesbo

Barcelona: Proa, 2020

SinopsiEn un poblet del nord de Noruega, a tocar de l’ocèa Àrtic, arriba un fugitiu, l’Ulf, per amagar-se dels homes del Pescador, el rei de la droga d’Oslo. L’altiplà de Finnmark és un lloc desolat i molt solitari, llunyà de tot. Un món al·lucinant on conviuen, entre tensions que l’Ulf va descobrint, uns pocs habitants, pescadors i cristians laestadians, i samis de costums pintorescos i pagans. Sembla el lloc ideal per desaparèixer. Però amb el sol de mitjanit no es fa mai fosc, i l’Ulf, que no és l’assassí a sou que aparenta, tot sol a la seva cabana al bosc, sap que tard o d’hora el trobaran.

Filles d’una nova era | Carmen Korn

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiL’Hamburg del 1919, just superada l’època més fosca després de la Primera Guerra Mundial, la jove Henry somia convertir-se en comadrona. De família burgesa, viu a l’ombra de la seva mare i, juntament amb la Käthe, d’origen més humil, emancipada i comunista, acaba d’iniciar la seva formació a l’hospital. Les acompanyen dues noies més: l’Ida, rica i mimada, amaga una ànima rebel sota capes de convencions, i la Lina, progressista i cultivada, s’ocupa del seu germà des que van quedar orfes. Malgrat les diferències, les quatre noies es faran amigues inseparables.

El cor de la nit | Rebecca West

Barcelona: Univers, 2020

Sinopsi: El segle XX tot just fa uns anys que ha començat a caminar, i la família Aubrey sembla recuperada de la desaparició sobtada d’en Piers, una figura paterna que, d’altra banda, mai no va ser gaire present. La Rose i la Mary estudien a l’escola de música; la Cordelia ha abandonat les seves ambicions artístiques per casar-se; la Rosamund, la cosina dels nens Aubrey i gran campiona d’escacs, és infermera, i la Clare, la mare Aubrey, comença a refer-se de la desaparició del seu marit. D’en Richard Quin, ja només en queda el fet de ser el germà petit, perquè s’ha convertit en un jove de personalitat brillant i encisadora, estimat per tothom.

Y | Violeta Richart

Barcelona: Amsterdam, 2020

SinopsiJa ningú recorda el món antic, i el present és pacífic i civilitzat. Els dies transcorren plàcids. La gespa creix sobre l’asfalt. Al col·legi, les noies viuen en harmonia amb la natura, descobreixen la sensualitat, la poesia, la música, les arts. Viuen alienes a un secret que travessa tot el que veuen: què signifiquen les creus abandonades que sembren, aquí i allà, les parcel·les de bosc més allunyades? Per què hi ha melodies prohibides i llibres que no es poden obrir?  Y relata, el despertar de l’amor en una noia que, com el món que habita, amaga un secret dins seu. Un secret inquietant que amenaça el sistema de valors d’una societat sense homes.

Les tenebres i l’alba | Ken Follet

Barcelona: Rosa dels Vents, 2020

SinopsiAny 997, finals de l’alta edat mitjana. Anglaterra s’enfronta als atacs dels gal·lesos per l’oest i dels vikings per l’est. La vida és difícil i aquells qui ostenten el poder l’exerceixen amb contundència i, sovint, entren en conflicte amb el rei mateix. En aquests temps turbulents, tres vides s’entrecreuen.

Com el temps | Jenny Offill

Barcelona: Ara Llibres, 2020

SinopsiLizzie Benson alterna la seva feina com a bibliotecària amb la de respondre les estranyes preguntes que arriben al podcast sobre el clima i la fi del món que ha fet popular la seva antiga professora. Illes que suren al mar, la desextinció dels mamuts, viure la fi del món a Nova Zelanda…Mentre mira de trobar el sentit de tot plegat, ajuda el seu germà a refer la seva vida, fa classes de meditació i s’escapoleix de les mares de l’escola del seu fill, sospira per trobar una mica de temps per a ella.

Els salzes | Algernon Blackwood

Barcelona: Laertes, 2020

SinopsiEls salzes, considerada per Lovecraft la millor obra d’”horror sobrenatural” de tots els temps, es magistral pel que fa a la representació d’una situació, un paisatge i un estat de consciencia en que l’esser humà entra en contacte amb entitats sobrehumanes. 

Exhalació | Ted Chiang

Girona: Mai més, 2020

SinopsiEn aquest recull de narracions breus hi trobarem el Ted Chiang més essencial. Els contes són: “El mercader i la porta de l’alquimista”, on apareix un portal del temps; “Exhalació”, un relat epistolar d’un científic alienígena; “El cicle de la vida dels objectes de software”, on una mascota digital potser s’eleva a ser un ésser viu; i per últim, “Òmfal” i “L’angoixa és el mareig que fa venir la llibertat”.

Històries de Nova York | O. Henry

Barcelona: Viena Edicions, 2020

SinopsiEls xafogosos apartaments de l’East Side, el brogit de les oficines de Wall Street i els vagons atapeïts del tren elevat de Manhattan són alguns dels escenaris d’aquests contes, en els quals el qui ha estat considerat el creador de la short story americana (amb Twain i Poe) retrata els somnis i les passions dels novaiorquesos del 1900.

Els dimonis del rosari | Xavier Vidal i Alemany

Mallorca, Ajuntament d’Inca: Lleonard Muntaner Editor, 2020

SinopsiUn periodista és enviat pel diari on treballa a fer un reportatge sobre les acusacions d’abusos d’un professor de l’escola pública ja retirat. Per a fer-ho, el reporter ha de tornar al seu poble natal, en la Ribera Alta de València, on fa molts anys que no posa els peus. Durant la investigació descobrirà secrets amagats durant dècades del lloc on va créixer i on encara té les arrels.

Malamant | Dani Alba

Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2020

SinopsiEl secret més íntim al descobert. La lluita del Pol. La força del Gerard. Una mentida enorme sostinguda durant anys, que no ha deixat cicatriu a la pell de la Júlia.

 

Resina | Ane Riel

Barcelona: Destino, 2020

SinopsiLiv va morir amb sis anys. Es va endinsar en el mar durant la nit i van trobar la barca feta miques al matí següent. O, al menys, aquesta és la història que els seus pares van explicar a les autoritats. La realitat és força diferent: Liv està viva i s’amaga després d’una paret impenetrable d’objectes robats d’aquí i allà que Jens, el seu pare, ha anat acumulant al llarg dels anys.

L’última grua de paper | Kerry Drewery

Barcelona: Editorial Bambú, 2020

Sinopsi1945, Hiroshima. L’Ichiro es a casa del seu millor amic, Hiro, quan llencen la bomba. Enmig de la devastació, els dos nois troben la Keiko, la germana petita d’en Hiro. Tots tres busquen ajuda, pero les ferides d’en Hiro no el deixen seguir endavant i el seu amic Ichiro s’ofereix per fer-se càrrec de la nena.

La música del diable | Silvestre Vilaplana

Barcelona: Editorial Cruïlla, 2020

SinopsiUna desaparició misteriosa, codis ocults, música malèfica i l’amenaça del diable present a tot arreu. L’avi de Sara, un músic molt prestigiós, ha desaparegut. En l’última carta que va escriure hi ha un missatge estrany i un codi QR per desxifrar.

El món de l’endemà | Susan Ee

Barcelona: Obscura Editorial, 2020

SinopsiEl món de l’endemà no porta treva per a la humanitat, i menys encara per a la Penryn Young i la seva família. Després d’una massacre perpetrada per l’enemic a la base de la Resistència, la Penryn haurà de remoure cel i terra altra vegada per reunir-se amb la Paige i, per aconseguir-ho, no li quedarà més remei que tornar ficar-se a la gola del llop. La ciutat deserta de San Francisco depara nous perills, i els àngels estan disposats a sobrepassar qualsevol límit per tal de guanyar-li la partida a la humanitat, que està decidida a fer ressorgir la civilització del munt de cendres a què va quedar reduïda mesos enrere.

La nena del far | Anne Schaap

Lleida: Pagès Editors, 2020

SinopsiAquesta història parla del mar. D’éssers marins misteriosos i pirates ferotges. De la Casa Negra de l’Almirall, on es diu que hi viu un monstre. D’un far gris en una illa enganxada pels pèls a terra ferma. És la història de la Llumeta, la filla del faroner, que cada vespre s’enfila seixanta-un graons per encendre el llum, i d’una nit de tempesta en què no li queden mistos i tot va malament. Però, sobretot, és una història sobre ser valent i ser capaç de més del que mai t’hauries pensat.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments