Inici Actualitat Positivitat tòxica

Positivitat tòxica

0
COMPARTIR

Segur que moltes vegades has sentit (o dit) frases com:

– “Pensa en positiu!”

– “Els teus pensaments creen la teva realitat.”

– “Si vols, pots!”

– “No ploris, sigues fort/a!”

La majoria de vegades que es diuen frases d’aquest tipus hi ha una bona intenció darrere, hi ha la voluntat que l’altre deixi de sentir-se “malament”, de consolar-lo. Però aquestes frases poden conduir a la POSITIVITAT TÒXICA

Però, QUÈ S’ESTÀ COMUNICANT QUAN ES DIUEN AQUESTES FRASES?

Amb aquesta exigència de ser positius i optimistes, amb l’obligació d’estar alegres, estem dient-li a l’altre (encara que sigui de forma involuntària) que NO té dret a sentir-se així, que està exagerant i que les seves emocions no són vàlides.  

Tot i que és cert que els pensaments són poderosos i poden contribuir al nostre benestar, no ho són tot. On vius, amb qui et relaciones, quin accés tens als recursos, la teva identitat, la teva aparença, l’estat de salut,… tot això també impacta en el teu estat d’ànim, juntament amb el que penses i el que sents. 

Els sentiments negatius (o desagradables) també tenen la seva funció, et poden ajudar a prendre decisions, a mantenir-te en un lloc segur o a identificar allò que és important per a tu. És cert que masses sentiments desagradables podrien convertir la vida en massa dolorosa, però una vida sense aquests sentiments no tindria tampoc raó de ser. El malestar és normal, esperable i forma part del fet d’estar vius.  

Tenint en compte això, a continuació trobareu una proposta de frases per tal de fer front a una situació de malestar:

– “Està bé sentir-se malament.”

– “Entenc que et sentis així, puc fer alguna cosa per ajudar-te?”

– “Què pots aprendre d’aquesta situació?”

– “Hi ha emocions doloroses, tot i això, pots permetre’t sentir-les i deixar que passin.”

A la vida passen coses dolentes, hi ha malalties, pèrdues, mort,…, i no tot depèn de nosaltres mateixos. L’objectiu no és que tot sigui perfecte i vagi bé; sinó que quan hi hagi alguna situació difícil puguem viure-la, gestionar-la i superar-la; i puguem seguir gaudint de la resta de coses que també hi ha a la vida.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments