Inici Actualitat Protecció Civil de Taradell rep les emissores per estar ja connectat amb...

Protecció Civil de Taradell rep les emissores per estar ja connectat amb Protecció Civil de la Generalitat a través de la Xarxa RESCAT

0
COMPARTIR

Fa dos anys i mig es va signar el conveni entre l’Ajuntament de Taradell i la Conselleria d’Interior per tal que Taradell s’integrés a la xarxa de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya (RESCAT). Aquest divendres, s’ha fet el mateix però amb Protecció Civil de Taradell i la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha lliurat emissores per fer efectiva la integració.

Així, els voluntaris de Protecció Civil de Taradell ja disposaran d’una millor comunicació i coordinació amb Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. El lliurament s’ha fet aquest divendres amb la presència del regidor de Governació, Lluís Rodríguez, un representant dels voluntaris de Protecció Civil de Taradell, i personal tècnic de Protecció Civil de la Generalitat i de la Xarxa RESCAT.

Rescat és la xarxa, propietat de la Generalitat, que coordina els cossos de seguretat i d’emergència de Catalunya i que està integrada per Mossos d’Esquadra, bombers de la Generalitat, Protecció Civil, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals i Servei Català de Trànsit, entre d’altres. Les emissores facilitaran la tasca de voluntariat de Protecció Civil en serveis preventius en actes multitudinaris o situacions d’emergència que afectin al municipi.

Es tracta d’emissores que permeten contactar directament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat en cas de necessitat. La connexió directa del voluntariat de protecció civil amb el CECAT facilitarà la coordinació i, alhora, garanteix les comunicacions en cas de caiguda de les telecomunicacions ordinàries (telefòniques i connexió internet).

Protecció Civil de Taradell, amb tres persones acreditades, es va inscriure a la Generalitat el 25 d’abril del 2016. Aprofitant l’entrega dels terminals, personal del Servei Logístic i Operativa Territorial del Departament d’Interior i de la Xarxa RESCAT han dut a terme un sessió de formació al voluntariat de protecció civil sobre l’ús de les emissores.
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments