Inici Actualitat Aquest serà el protocol de mesures a Taradell per garantir unes eleccions...

Aquest serà el protocol de mesures a Taradell per garantir unes eleccions catalanes segures el 14F

0
COMPARTIR

Per garantir unes eleccions catalanes segures aquest diumenge 14 de febrer, s’han previst una sèrie de mesures des del Govern català i també una logística de l’espai des de l’Ajuntament de Taradell.

Mesures per als votants

A Taradell les 8 meses electorals estaran ubicades, com sempre, al Centre cultural Costa i Font i hi haurà un responsable de seguretat sanitària, assignat per l’Ajuntament, que vetllarà pel compliment dels protocols. Serà obligatori usar mascareta. L’horari de votació serà de 9 del matí a 8 del vespre.

S’ha previst un circuit d’entrada i sortida per als votants per evitar contactes. Així, l’entrada es farà per les portes laterals que donen als jardins. Hi haurà vuit accessos, un per a cada mesa electoral. Un cop votat se sortirà pel vestíbul del centre cultural fins a la porta principal d’accés que només tindrà sentit de sortida. A dins el centre cultural, s’utilitzarà tot l’espai de la sala gran per separar millor les meses, que compten amb pantalles protectores, i estan distribuïdes en paral·lel.

Quan s’accedeixi dins el centre cultural pels accessos laterals, cada votant tindrà un dispensador de gel hidroalcohòlic al seu abast per netejar-se les mans. Si hi ha cues (sempre fora del col·legi electoral), s’haurà de mantenir una distància física d’1,5 metres i al centre de votació només hi podrà entrar la persona que ha de votar (només podran entrar acompanyades persones que necessiten assitència). Es recomana portar el vot preparat de casa i, un cop exercit el vot, marxar cap a casa. Està previst ventilar constantment l’espai de votació al llarg del dia, desinfectar-lo abans i després de la votació, i hi ha unes carpes preparades per fer servir en cas de pluja.

Franges de votació recomanades

Es proposa unes franges horàries per als votants. Així, s’aconsella que les persones de risc vagin a votar entre les 9 i les 12 del migdia. Mentre que de 7 a 8 de la tarda es proposa que hi vagin els que són positiu de Covid-19 o estan confinats per ser contactes estrets i se’ls recomana ja portar el vot preparat per escurçar el temps que passin al col·legi electoral. La resta de la població es proposa que vagin a votar de 12 a 7 de la tarda.

Mesures per als membres de les meses electorals

Les persones que estaran a les meses electorals durant tot el diumenge està previst que quan arribin a les 8 del matí se’ls prengui la temperatura. Durant aquests dies previs se’ls ha proposat fer un test d’antígens al CAP per garantir que ningú està contagiat.

També està previst que rebin dues mascaretes FFP2 per utilitzar al llarg de la jornada electoral, així com una pantalla facial, guants de nitril, gel hidroalcohòlic per al rentat de mans, desinfectant de superfícies i tovallons o mocadors de paper d’un sol ús. Durant la jornada en cada mesa hi haurà una distància lateral entre les persones (1,5 metres) i entre mesa i mesa (2 metres). També està previst que els membres de la mesa no toquin el DNI dels votants, ja que hi haurà una safata per deixar el DNI. Cada votant introduirà ell mateix el sobre amb el vot.

De 7 a 8 de la tarda els membres de les meses electorals disposaran d’un vestit especial de protecció integral (EPI) com el que porten els sanitaris. S’ho posaran d’un en un a partir de les 18:40h de la tarda i fent-ho de manera correcta a través d’un manual o l’ajuda de personal sanitari. Sempre garantint que hi ha dos membres per custodiar l’urna i seguir amb el procés electoral.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments