Inici Actualitat Tot el personal dels centres educatius de Taradell ja s’ha fet les...

Tot el personal dels centres educatius de Taradell ja s’ha fet les PCR d’autocribatge

0
COMPARTIR

El cribatge massiu amb PCRs ja s’ha fet entre els docents de tots els centres educatius de Taradell. Durant aquesta setmana, entre aquest dijous i aquest divendres, s’han portat a terme mitjançant automostres a través d’un frotis nasal tant a l’Institut de Taradell, com a l’escola Les Pinediques, el col·legi Sant Genís i Santa Agnès, l’escola El Gurri i l’escola bressol La Xarranca. Això inclou tant professors i mestres com personal de neteja, d’administració i monitores de menjador.

L’objectiu dels cribatges és detectar possibles casos de positius asimptomàtics i tallar la cadena de transmissió del virus. S’ha fet coincidint amb la tornada de les escoles després del parèntesi nadalenc.

Ara mateix, a Taradell només hi ha 3 centres educatius amb un total de 4 grups escolars confinats. A l’Institut de Taradell hi ha un grup confinat de 26 alumnes, que en principi dilluns ja podran tornar a l’aula. Mentre que a l’escola Les Pinediques hi ha 2 grups confinats que afecten a 34 alumnes, i al col·legi Sant Genís i Santa Agnès hi ha 1 grup confinat que afecta a 22 alumnes. A la resta de centres educatius (escola El Gurri i escola bressol La Xarranca) no hi ha cap afectació per la Covid-19.

Mentrestant, a Taradell cal destacar que a la Residència Vilademany no hi ha cap cas positiu i és residència verda que permet visites de familiars. Tot i això, segons el nou pla sectorial en l’àmbit residencial a partir d’ara les persones que visitin un resident se’ls realitzarà un test d’antigen ràpid previ a a visita.

Al municipi, aquest dijous 28 de gener, hi havia registrats 24 casos positius, segons dades que rep l’Ajuntament (fa una setmana eren 32) i la taxa de PCR positives per cada 100.000 habitants està situada en 364,46 (per sobre la mitjana osonenca 282,08). Segons el grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC, la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 1,61 i l’índex de risc és molt alt.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments