Inici Actualitat L’alcaldessa de Taradell es redueix un 42% el sou per poder compensar...

L’alcaldessa de Taradell es redueix un 42% el sou per poder compensar la feina d’alguns regidors de l’equip de govern

0
COMPARTIR

En el ple del mes de desembre de 2020 es va aprovar una modificació del règim de retribucions i indemnitzacions dels membres de l’Ajuntament de Taradell. Això, es va traduir en una reducció del sou de l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, que ha decidit abaixar-lo en un 42%. Aquests diners de menys aniran destinats a quatre regidors de l’equip de govern (Lídia Alonso, Berta Camprubí, Míriam Martínez i Lleïr Pladevall), que fins ara només percebien indemnització per assistència al ple (128,48 euros).

És a dir, aquests regidors a partir d’ara rebran la indemnització per assistència al ple que ja pertoca a tot regidor de l’Ajuntament (excepte aquells que tenen dedicació parcial i l’alcaldessa que té dedicació total), però també podran rebre indemnització quan participin a la Comissió Informativa Sectorial de Serveis que se sol reunir els dilluns a la tarda i serveix per exposar, compartir i coordinar les polítiques municipals que es van posant en marxa.

La decisió, segons ha expressat la mateixa alcaldessa, es pren perquè “són persones que només tenien indemnització per assistència al ple i, en canvi, tenen una dedicació a la tasca de govern intensa. Crec que han de rebre una compensació més forta que els que no tenen tasca de govern”. I afegeix que “em sentia incòmode i intranquil·la perquè s’autoexigeixen el mateix ritme de treball”.

Segons Mercè Cabanas, aquest reajustament del seu sou permetrà donar-los “una petita compensació”. De moment, només es planteja durant aquest any de crisi, però no descarta que si no millora el context es mantingui la mesura.

Recordem que a l’equip de govern hi ha dos regidors que cobren per dedicació del 30% (Núria Arau i Toni Pérez). La mesura de reducció del sou de l’alcaldessa permet recompensar la feina i les hores dedicades per aquests quatre regidors sense haver d’incrementar en el pressupost la partida de salaris.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments