Inici Actualitat La Cooperativa +65 de Taradell per atendre la gent gran es posarà...

La Cooperativa +65 de Taradell per atendre la gent gran es posarà en funcionament a partir de l’1 de febrer

0
COMPARTIR

El Centre cultural Costa i Font va acollir aquest dimecres la presentació de la Cooperativa +65, que donarà serveis a les més de 1.400 persones majors de 65 anys que es calcula que hi ha a Taradell. L’acte va comptar amb la presència de Mercè Cabanas, alcaldessa de Taradell; Emília Bosch, presidenta de la cooperativa; i Albert Lario, gerent.

Emília Bosch va explicar, visiblement emocionada, el suport rebut tant pels voluntaris i socis de la cooperativa, com per part de la Mancomunitat i els ateneus cooperatius. A més, va presentar l’equip de 12 socis fundadors i els 5 membres del consell rector. La cooperativa s’encarregarà d’atendre les necessitats de serveis que tinguin els socis. Així, serà qui avisi als professionals voluntaris per atendre a la persona que ho demani. Un dels objectius, també, serà atendre les urgències de nit o cap de setmana, a més de disposar d’un servei d’alerta per qüestions més específiques.

Albert Lario, gerent, va explicar que es va decidir constituir una cooperativa perquè permet prioritzar les persones per davant del capital i ajudar, en el cas de Taradell, a totes aquelles persones majors de 65 anys que necessitin qualsevol servei i ajuda. Entre els diversos serveis que posarà a disposició la cooperativa hi ha: neteja, informàtica, jardineria, telefonia, fisioteràpia, es disposarà d’una terapeuta ocupacional, infermeria, suport psicològic, salut i gastronomia, manteniment i seguiment d’àpats a domicili.

La condició de soci la donaran 10 participacions que tindran un preu únic de 100 € per domicili. Pel que fa a la quota de soci anual serà de 60 € i oferirà la possibilitat de trucar perquè et resolguin qualsevol problema que puguis tenir. En cas de consulta es podrà trucar al telèfon mòbil 691 90 25 25.

Durant la presentació també es va projectar un vídeo on va aparèixer el periodista taradellenc, Albert Om, que va explicar que “fer-se gran és un procés de renúncies, i accions com la Cooperativa +65 permetrà dignificar a la gent gran”. La cooperativa començarà a funcionar a partir de l’1 de febrer.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments