Inici Actualitat Novetats literàries a la Biblioteca de Taradell del mes de gener de...

Novetats literàries a la Biblioteca de Taradell del mes de gener de 2021

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de gener de 2021. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Llama al halcón | Maggie Stiefvater

Madrid: Fandom Books, 2020

SinopsiPrimer llibre de la Trilogia dels somiadors. Els que somien caminen entre nosaltres … i els somiats també. Els que somien no poden deixar de somiar; només poden tractar de controlar els seus somnis. Els somiats no poden viure la seva pròpia vida; si mor qui els ha somiat, dormiran per sempre.

 

Línia de quatre | Jordi Agut

Lleida: Pagès editors, 2019

Sinopsijuny del 2018. L’únic candidat a la presidència de la FIFA, el suec Roger Fredriksson, és assassinat al Palau Nacional del Kremlin de Moscou pocs minuts abans d’assumir el càrrec. Entre els milers d’assistents a l’acte es descobreix la presència d’una de les terroristes implicades en els múltiples atemptats previs a la celebració de l’Eurocopa de dos anys abans. L’aleshores màxim responsable de la investigació, l’agent britànic George Mitchell, encara afectat personalment per les repercussions d’aquells esdeveniments, s’haurà de posar al capdavant d’un nou equip, desplaçar-se a la capital russa i descobrir qui hi ha darrere del magnicidi quan falta menys d’una setmana per a l’inici de la Copa del Món. 

El peix número 14 | Jennifer L. Holm

Barcelona: Viena, 2019

SinopsiLa vida de l’Ellie Cruz, amb 12 anys, es capgira quan el seu avi, el famós científic Melvin Sagarsky, es presenta a casa seva amb l’aparença d’un adolescent. L’home ha descobert la fórmula de l’eterna joventut i l’ha provat ell mateix, però com a conseqüència en Melvin es converteix en company d’escola de l’Ellie durant el dia i en el seu cangur les nits que la seva mare no és a casa.

Mal bon pare | Sergi Pons Codina

Barcelona: Amsterdam, 2020

SinopsiEn Carles Vila ambicionava una maduresa tranquil·la. Estava a punt de fer-ne quaranta. Les nenes gairebé pujaven soles. Estava cada cop més convençut que la vida era un bumerang que l’havia portat lluny, però que acabaria deixant-lo suaument a la porta del bar d’on havia sortit, l’enyorat Mars del Carib. S’equivocava. Un embaràs inesperat li barra el camí de la llibertat i el porta a enfrontar-se a la realitat formada per l’expectativa d’una família nombrosa, una feina tediosa, pares ultraconservadors, sogres benpensants i un dolor d’estómac emprenyador que no acaba de marxar.

Restaurant Caníbal | Gabriel Magalhaaes

Lleida: Pagès editors, 2020

SinopsiHi ha qui menja carn humana perquè no li queda cap altra opció. És una qüestió de supervivència, i hi ha qui ho fa per aconseguir els poders dels seus enemics. Però també hi ha uns quants escollits que en mengen per pur plaer. On? Al restaurant caníbal palplantat a la ciutat de Porto que ha creat amb un encert singular l’escriptor Gabriel Magalhães. 

Departamento de asuntos mágicos | Daniel Hernández

Madrid: Anaya, 2020

SinopsiL’agent Cusak del Departament d’Afers Màgics i l’inspector Lindbergh investiguen els assassinats de tres adolescents als quals se’ls ha arrencat el cor. L’agent Cusak sospita que l’assassí és un mag. Les víctimes eren orfes de la guerra d’Est d’Europa, nascuts a Ucraïna, Romania i Moldàvia, i havien estat adoptades per famílies angleses.

A l’horitzó | Hernán Díaz

La Torre de Claramunt: Edicions del Periscopi, 2020

SinopsiA principis del segle XIX, dos joves suecs, en Håkan i el seu germà, decideixen emigrar a Nova York. Durant una escala del viatge, en Håkan s’equivoca i puja a un vaixell que el porta a San Francisco. Sol, desemparat, sense ni un cèntim ni parlar anglès, l’únic que sap és que ha d’anar cap a l’est. Al llarg de la ruta a través de les grans extensions del territori nord-americà, es creuarà amb buscadors d’or, indis, estafadors, naturalistes, fanàtics religiosos i bandits. La seva estatura imponent i les seves proeses l’acabaran convertint en un ésser llegendari que experimentarà el desig, l’avarícia, l’amor i la traïció en totes les seves formes.

Els bons dies | Rafael Vallbona

Barcelona: Amsterdam, 2019

SinopsiEn Ricard viatja a París amb l’esperança de retrobar-hi un vell amic que el redimeixi del desconcert i la convulsió que l’ofega a la Barcelona del 2017. Més de trenta anys enrere, hi van anar junts fugint d’una transició que suposava la renúncia als seus ideals, i allà van conèixer filòsofs d’esquerres, artistes bohemis i revolucionaris de cafè, que, com ells, lluitaven amb la força de la paraula per transformar el món.

El jardí secret | Frances Hodgson Burnett

Barcelona: Viena, 2017

SinopsiDesprés de perdre els pares a l’Índia a causa d’una epidèmia, Mary Lennox, una nena de nou anys malcriada i insuportable, viatja a Anglaterra per anar a viure amb els seu oncle, Archibald Craven, que no sembla disposat a mostrar cap mena d’interès per ella. Per si això fos poc, la nova llar de la Mary és una mansió perduda enmig del no-res, amb més de cent habitacions, la majoria de les quals tancades amb pany i clau. Només la jove criada de la casa, una noieta anomenada Martha, sembla disposada a perdre el temps amb la Mary, explicant-li coses sobre la casa, els camps que l’envolten i un misteriós jardí tancat des de fa anys; tants, que ja ningú no recorda ben bé on és.

Nosaltres abans i després | Jennifer Iacopelli

Barcelona: Lluna Roja, 2020

SinopsiDesprés d’un any recuperant-se d’una operació de columna que va poder deixar-la paralítica, l’Audrey Lee rep la notícia que formarà part de l’equip de gimnàstica que representarà als Estats Units en els Jocs Olímpics. A més, ho farà al costat de la seva millor amiga, com havien somiat des de petites. Però durant el procés de preparació saltarà dins de l’equip la notícia d’un vergonyós escàndol que el partirà en dos. Audrey es posarà del costat de la companya que ha estat víctima del tràgic succés, però no totes les gimnastes faran el mateix.

L’ombra del capità | Joaquim Brustenga i Etxauri

Lleida: Pagès editors, 2020

SinopsiAquesta novel·la ens descobreix els secrets inconfessables d’una família acomodada de Vilanova i la Geltrú, descendent d’un indià que a començaments del segle XIX comerciava amb Cuba, exportant vins i destil·lats i important cotó i sucre. El darrer descendent d’aquesta nissaga, en Lluís Ginebró, obté, als vint-i-sis anys, una beca per anar a fer investigació mèdica a una universitat de l’Havana. Allà coneix, amb gran sorpresa, una família de cubans mestissos que porten el seu mateix cognom i que descendeixen del mateix personatge.

Atrapa la llebre | Lana Bastasic

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2020

SinopsiDesprés de dotze anys sense saber res l’una de l’altra, la Sara, que ha emigrat a Dublín i viu allunyada dels fantasmes del passat, rep una trucada de la Lejla, que li demana que torni a Bòsnia i l’acompanyi a buscar el seu germà, desaparegut durant la guerra. Juntes aniran amb cotxe de Mostar a Viena en un viatge que, més que un retrobament inofensiu entre dues velles amigues, serà un camí a un cor de les tenebres profundament balcanitzat.

Irlanda sin ti | Sofía Rhei, Susana Vallejo

Barcelona: Edebé, 2020

SinopsiUna història d’amistat entre dos joves d’orígen molt diferent i personalitats aparentment oposades. Dues estudiants que es troben, sense buscar-ho, en el marc d’una Irlanda en la qual qualsevol llegenda podria cobrar vida. Una intriga que arrossega el lector. I moltes decisions de les que marquen tota una vida.

La cabra | Anne Fleming

València: Sembra Llibres, 2020

SinopsiQuan la mare de la Kid li ofereixen estrenar una obra de teatre alternatiu a Nova York, tota la família es muda sis mesos a un bloc de pisos a Manhattan. Els rumors diuen que en aquell edifici hi viu una cabra al terrat. Com és possible? Aviat descobrirà que aquell misteri no és el més curiós de l’edifici, sinó els personatges fascinants que l’habiten.

Coconut | Kopano Matlwa

València: Sembra Llibres, 2020

SinopsiCoconut entrellaça les vides d’Ofilwe i Fikile, dues joves de Johannesburg que evidencien el pes dels prejudicis racials, la pressió estètica, l’autoodi i les violències de gènere sobre les joves negres de l’era postapartheid entre el racisme, el classisme i el masclisme que imperen en el món on vivim.

 

És que abans no érem així | Empar Moliner

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiDesprés de l’èxit de Tot això ho faig perquè tinc molta por tornen els millors contes de l’Empar Moliner, més sarcàstica, més commovedora i amb més sentit de l’humor que mai. L’escriptora obsessiva, la maternitat, el pas del temps, la mort, la crisi de parella o el declivi de la dona madura són alguns dels temes que ens descriuen el món en què vivim i alhora ens sorprenen un cop més amb l’intimisme més colpidor d’una de les escriptores més consolidades de la nostra literatura.

Aigua dolça | Akwaeke Emezi

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2020

SinopsiL’Ada és una noia nigeriana amb un caràcter turbulent i volàtil que emigra als Estats Units per estudiar. Sembla una noia com les altres, però la seva ment està poblada per presències fosques i ancestrals que conviuen amb ella des que va arribar a aquest món. Després d’una experiència sexual traumàtica, aquests individus cristal·litzen i s’apoderen de la seva voluntat.

La soledat del llebrer | Manel Aljama

Lleida: Pagès editors, 2020

SinopsiEstiu de 1975. José Luis Canales, jove inspector de la Brigada Político Social, arriba a Barcelona. Destinat a la comissaria del Districte Cinqué, viurà moments històrics. Desobeeix les ordres dels seus superiors i, fidel a la honestedat de la seva joventut i estima per una meretriu, decideix investigar els assasinats de dones que fan el carrer.

 

Espies amb tutú: un misteri de l’Escola de Ballet Swan House | Helen Lipscombe

Barcelona: La Galera, 2020

Sinopsi: La Milly té greus problemes. Instants després d’arruïnar el ball més important de la seva vida, la seva mare, una important ballerina, desapareix. I això només és el començament.  De cop i volta, la Milly rep una invitació per unir-se a una misteriosa escola de ballet. Però l’Escola Cigne no és només una escola de ballet, sinó una escola per a espies. La Milly aprendrà que la seva mare i ella corren perill. Podrà fer-li front tot ballant de puntes?

Farem castells de sorra | Blanca Soler

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiLa Clara celebra el seu 60è aniversari amb l’Eduard, el seu home, i tota la família. El matrimoni, a punt de jubilar-se, s’assabentarà que la seva filla està embarassada i esperen el seu primer net. Una notícia que canviarà per sempre les seves vides.

 

L’any que va caure la roca | Pep Coll

Barcelona: Proa, 2020

Sinopsi: Un grup de joves d’un poble de muntanya no vol seguir la tradició familiar que els obligaria a quedar-se a casa conreant les terres. L’enfrontament amb els seus esdevé un combat tan constant com inútil. Fins que la matinada d’un diumenge del 1975, tornant de la discoteca, els set joves es troben amb un fet dramàtic que capgira les seves vides i la història del poble.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments