Inici Actualitat Els casos positius de Covid-19 van també a l’alça a Taradell

Els casos positius de Covid-19 van també a l’alça a Taradell

1
COMPARTIR

Taradell manté també una tònica a l’alça de casos positius per Covid-19 com es produeix a Catalunya. L’alcaldessa Mercè Cabanas, va dir aquest dijous a Ràdio Taradell, que en data dijous 29 d’octubre hi havia 26 casos positius. Aquesta xifra fa referència a la dada diària de dijous, ja que l’Ajuntament rep diàriament dades provinents del Servei Català de la Salut. Aquesta setmana el registre diari hauria estat de 35 positius dilluns, 23 dimarts i 20 dimecres.

Ara bé segons el càlcul del grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC amb dades del portal Dades Covid de la Generalitat de fa tres dies, la predicció seria que hi hauria 41 casos positius acumulats durant l’última setmana a Taradell (en els últims 14 dies se n’acumularien 60).

Es tracta del pitjor registre de les últimes setmanes i que ha fet augmentar el risc de brot fins a quasi el doble de fa una setmana: 1.806,73 punts (Molt Alt). Actualment, la taxa de PCR’s positius per 100.000 habitants és de 394,84, quan fa una setmana era de 334,09. A Osona és de 429,55, mentre que a la Catalunya Central, regió sanitària que pertany Taradell, aquesta taxa és de 302,46. La taxa de reproducció a Taradell de la pandèmia es troba en un 2,02 (les persones que de mitjana ecomana cada persona positiva).

Quatre grups escolars confinats

Cal destacar a més, que a Taradell hi ha quatre grups escolars confinats des d’inicis de setmana que afecta a una vuitantena d’alumnes. En concret una clase de 3r de Secundària de l’Institut de Taradell, dos grups de 6è de Primària de l’escola Les Pinediques, i un grup de 4t de Primària del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès. Ja la setmana passada es va haver de confinar un grup de l’Institut de Taradell de 2n de Batxillerat.

D’altra banda, a partir d’aquest divendres entra en vigor el confinament perimetral durant tot el cap de setmana, excepte per assistir a centres sanitaris, anar a treballar i a l’escola, tenir cura de persones grans, menors o dependents, renovació de documentació o realització d’exàmens inajornables, entre d’altres.Això també implicarà que l’activitat cultural s’atura i també els centres esportius (l’EAS també estarà tancat fins el 13 de novembre), juntament amb les activitats esportives amateurs i els grans centres comercials. Els comerços han de reduir l’aforament al 30%, igual que els actes religiosos i les cerimònies civis. De moment, duraran quinze dies.

Sí es podran fer desplaçaments dins la mateixa comarca per anar a visitar cementiris els dies 31 d’octubre i 1 de novembre. També es poden fer activitats esportives individuals a l’aire lliure entre municipis limítrofs.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
merce
merce
31 octubre 2020 17:09

Hi ha gent que es passa les normes pel forro.