Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova congelar les ordenances fiscals per al 2021

L’Ajuntament de Taradell aprova congelar les ordenances fiscals per al 2021

0
COMPARTIR

Els impostos i taxes de Taradell per al 2021 no pujaran. Aquest dijous en un ple extraordinari monogràfic l’Ajuntament de Taradell, amb els vots a favor d’ERC i Junts per Taradell, va aprovar congelar les ordenances fiscals per al 2021. L’aprovació també inclou algunes bonificacions per qüestions socials i ambientals.

L’alcaldessa de Taradell Mercè Cabanas va explicar que la intenció era contenir però mantenint la qualitat dels serveis prestats:

Volem contenir, però tenim claríssim que hem de mantenir la qualitat dels serveis. Posarem esforç, treball i imaginació perquè amb menys ingressos podem donar més a la població de Taradell.Mercè Cabanas, alcaldessa de Taradell

La regidora d’Hisenda, Núria Arau, va explicar que la congelació s’havia fet tenint en compte l’actual context de crisi sanitària i econòmica.

La nostra intenció era que els preus i taxes  cobrissin el servei prestat per l’Ajuntament, però entenem que el 2020 i 2021 per la situació sanitària no era el més adequat.Núria Arau, regidora d'Hisenda

El portaveu de Junts per Taradell, Santi Estragués, va justificar el vot a favor per l’actual context. L’any passat l’oposició es va abstenir en l’aprovació d’impostos i taxes:

Compartim que més que mai era un any per contenir la pujada d’ingressos. Ho celebrem.Santi Estragués, portaveu de Junts per Taradell

Arau també va explicar que s’han introduït noves bonificacions per qüestions socials i ambientals. Per exemple, va destacar que la bonificació de l’Impost de Béns Immobles per instal·lacions solars fotovoltaiques, ja aprovada l’any passat, i que ja ha rebut 70 sol·licituds. També s’han introduït bonificacions del 10% en els abonaments de l’EAS per a famílies nombroses i monoparentals i s’hi podrà sumar la que hi ha per a persones amb mobilitat reduïda. També a les persones sense feina no s’els cobrarà la matrícula i s’han creat preus públics per a sessions amb entrenadors personals.

A nivell de residus també hi ha bonificacions per a persones amb pensió (independentment de l’edat), per a persones amb mobilitat reduïda i per a famílies vulnerables amb dificultats. També hi ha una bonificació del 20% per qui acrediti que fa campostatge casolà.

A nivell educatiu, s’estableixen preus per al casal d’estiu municipal, ja que l’Ajuntament té intenció de tornar-lo a organitzar i amb preus assequibles. I es congelen les quotes de l’Escola bressol amb la intenció de poder implementar una tarificació social. Com a novetat, també s’estableix una ordenança fiscal de preus públics per a conceptes i activitats noves com el cicle de cinema Gaudí, la mostra de teatre, o el lloguer de material municipal com taules i cadires que amb un dipòsit de 50 euros es podrà fer servir. També s’introdueix l’impost de lloguer de plataformes o tarimes per a terrasses que ocupin la via pública, que costarà 105 euros l’any.

El 2020 les ordenances es van aprovar amb una congelació, excepte els increments en l’Impost sobre Béns Immobles (un 5%), la taxa de recollida d’escombraries (un 12%) i les tarifes de l’Espai d’Aigua i Salut (un 6%).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments