Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova congelar les ordenances fiscals per al 2021

L’Ajuntament de Taradell aprova congelar les ordenances fiscals per al 2021

0
COMPARTIR

Els impostos i taxes de Taradell per al 2021 no pujaran. Aquest dijous en un ple extraordinari monogràfic l’Ajuntament de Taradell, amb els vots a favor d’ERC i Junts per Taradell, va aprovar congelar les ordenances fiscals per al 2021. L’aprovació també inclou algunes bonificacions per qüestions socials i ambientals.

L’alcaldessa de Taradell Mercè Cabanas va explicar que la intenció era contenir però mantenint la qualitat dels serveis prestats:

Volem contenir, però tenim claríssim que hem de mantenir la qualitat dels serveis. Posarem esforç, treball i imaginació perquè amb menys ingressos podem donar més a la població de Taradell.<span class="su-quote-cite"><strong>Mercè Cabanas</strong>, alcaldessa de Taradell</span>

La regidora d’Hisenda, Núria Arau, va explicar que la congelació s’havia fet tenint en compte l’actual context de crisi sanitària i econòmica.

La nostra intenció era que els preus i taxes  cobrissin el servei prestat per l’Ajuntament, però entenem que el 2020 i 2021 per la situació sanitària no era el més adequat.<span class="su-quote-cite"><strong>Núria Arau</strong>, regidora d'Hisenda</span>

El portaveu de Junts per Taradell, Santi Estragués, va justificar el vot a favor per l’actual context. L’any passat l’oposició es va abstenir en l’aprovació d’impostos i taxes:

Compartim que més que mai era un any per contenir la pujada d’ingressos. Ho celebrem.<span class="su-quote-cite"><strong>Santi Estragués</strong>, portaveu de Junts per Taradell</span>

Arau també va explicar que s’han introduït noves bonificacions per qüestions socials i ambientals. Per exemple, va destacar que la bonificació de l’Impost de Béns Immobles per instal·lacions solars fotovoltaiques, ja aprovada l’any passat, i que ja ha rebut 70 sol·licituds. També s’han introduït bonificacions del 10% en els abonaments de l’EAS per a famílies nombroses i monoparentals i s’hi podrà sumar la que hi ha per a persones amb mobilitat reduïda. També a les persones sense feina no s’els cobrarà la matrícula i s’han creat preus públics per a sessions amb entrenadors personals.

A nivell de residus també hi ha bonificacions per a persones amb pensió (independentment de l’edat), per a persones amb mobilitat reduïda i per a famílies vulnerables amb dificultats. També hi ha una bonificació del 20% per qui acrediti que fa campostatge casolà.

A nivell educatiu, s’estableixen preus per al casal d’estiu municipal, ja que l’Ajuntament té intenció de tornar-lo a organitzar i amb preus assequibles. I es congelen les quotes de l’Escola bressol amb la intenció de poder implementar una tarificació social. Com a novetat, també s’estableix una ordenança fiscal de preus públics per a conceptes i activitats noves com el cicle de cinema Gaudí, la mostra de teatre, o el lloguer de material municipal com taules i cadires que amb un dipòsit de 50 euros es podrà fer servir. També s’introdueix l’impost de lloguer de plataformes o tarimes per a terrasses que ocupin la via pública, que costarà 105 euros l’any.

El 2020 les ordenances es van aprovar amb una congelació, excepte els increments en l’Impost sobre Béns Immobles (un 5%), la taxa de recollida d’escombraries (un 12%) i les tarifes de l’Espai d’Aigua i Salut (un 6%).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments