Inici Actualitat El taradellenc Eloi Creus publica el seu primer llibre de poemes ‘Tiempos...

El taradellenc Eloi Creus publica el seu primer llibre de poemes ‘Tiempos de llama en hielo’

0
COMPARTIR

El taradellenc Eloi Creus acaba de publicar el seu primer poemari. Amb el títol ‘Tiempos de llama en hielo‘, s’ha autoeditat aquest llibre format per 14 poemes, acompanyats per una il·lustració.

És un poemari molt unitari que explica la meva vida d’adolescent i primers anys d’adult, aquesta etapa seria el que he anomenat ‘Tiempos de llama en hielo’ i dona nom al poemari.Eloi Creus, poeta

El poemari també compta amb poemes més espirituals i filosòfics, relacionats amb aquests més vitals. Eloi Creus assegura que en general explica la repressió que es va fer durant molts anys en l’àmbit sexual i afectiu per traumes mèdics i tabús sobre aquests àmbits que avui encara pesen sobre les persones amb diversitat funcional.

També és un poemari de sanació d’aquests fets, representat pel foc que finalment fon el gel i es posa a viure plenament acceptant-se tal com és.Eloi Creus, poeta

Segons ens ha explicat el propi Eloi, la majoria de poemes són llargs, excepte dos o tres, i el llibre aglutina uns 500 versos. A més, cada poema va acompanyat per una il·lustració d’Ignacia Ossandón (@bosquetro), una noia xilena establerta a Barcelona que és il·lustradora, astròloga i activista en àmbits feministes i anticolonials. Segons Eloi, el seu estil és molt espiritual, esotèric i còsmic que s’adiu a la temàtica dels poemes.

Volia que hi hagués aquest diàleg entre dues disciplines artístiques perquè potenciés la immersió a la història.Eloi Creus, poeta

El poemari publicat és dels primers que va escriure fa uns dos anys i mig a partir d’una “catarsi creativa i també terapèutica” i parteix de dos primers poemes en català. Està escrit en castellà perquè el va presentar en un premi literari d’una editorial i s’hi va presentar escrivint a partir de les idees dels primers poemes.

El poemari compta amb el pròleg de l’artista i poeta Virgina de la Calle (@virginiadelacalle) que va ser la primera persona en llegir-lo i animar-lo a publicar. Està autoeditat amb el segell Caligrama que forma part de Penguin Random House. Es pot trobar a totes les llibreries sota demanda. També es pot aconseguir en botigues electròniques habituals i libros.cc. El mateix Eloi ven exemplars físics i hi podeu contactar a través d’instagram (@ecreuscas).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments