Inici Actualitat Els CDR de Taradell instal·len una guillotina per recordar el rebuig al...

Els CDR de Taradell instal·len una guillotina per recordar el rebuig al discurs del rei Felip VI el 3 d’octubre de 2017

0
COMPARTIR

Coincidint amb el 3 d’octubre, els CDR de Taradell han col·locat una guillotina de color groc a l’entrada de l’Espai 1 d’Octubre del municipi. L’acció s’emmarca en les mostres de rebuig contra la monarquia per recordar que el 3 d’octubre de 2017 el rei espanyol Felip VI va fer una declaració partidista arran del referèndum donant suport als que havien reprimit als votants del referèndum i contra els independentistes.

La guillotina va acompanyada d’adhesius amb el símbol de la corona cap per avall i tatxada. Pretén posar en evidència i recordar la declaració institucional monàrquica de fa tres anys.

Recordem que la guillotina era una màquina utilitzada antigament per aplicar la pena capital per decapitació. Està associada a la Revolució Francesa de 1789, que va acabar amb l’absolutisme monàrquic i va implantar aquesta tècnica per fer moltes execucions. Entre elles, va acabar executant a la guillotina als últims reis francesos, Lluís XVI i Maria Antonieta.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments