Inici Actualitat Què pot fer l’exercici per tu?

Què pot fer l’exercici per tu?

0
COMPARTIR

Cada vegada més els metges fan receptes d’aspectes o coses que no es poden trobar a la farmàcia. Una d’aquestes receptes és l’exercici físic, i el cost que aquest té es queda a anys llum del que gastem en medicaments cada any. En canvi, centenars d’estudis mostren com l’exercici físic pot reduir el risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis, ictus, hipertensió arterial i càncer.

L’exercici enforteix els nostres músculs, ens alleuja en casos d’artritis, preserva la nostra independència i, al mateix temps, ens retalla la cintura. En poques paraules, ens ajuda a sentir-nos millor, a veure’ns millor i a viure més anys de forma alegre i saludable.

Però com es comença? Si mai heu seguit o tingut un programa d’exercicis o, per altra banda, durant molts anys heu fet algun esport, exercici o activitat però el vostre dia a dia s’ha complicat per la feina, la vida familiar o algun problema de salut no perdeu l’esperança i el coratge d’intentar adquirir o recuperar un dels hàbits més enriquidors que mai han existit: moure’s. Quin tipus d’exercici hauria de fer? Quant? I com puc estar segur que no em faré mal?

Moltes persones han començat a fer exercici durant el confinament (persones que no n’havien fet mai!) i d’altres han aprofitat per retrobar-se amb ell després de força temps i un pilot d’excuses. El més important era posar-s’hi i en certa manera aquest maleït virus ens hi ha ajudat. A uns quants ens ha permès recordar la sensació de benestar, tranquil·litat i alegria que aportava l’exercici temps enrere, i d’altres encara ara no entenen com havien tardat tant a descobrir-ne els seus beneficis.

La clau? És important que el que escollim ens agradi (encara que no ho sapiguem al principi), i sobretot que ho portem a terme de forma segura i progressiva. Un treball aeròbic, de força, d’equilibri, de flexibilitat,… el que sigui. Quan més variat, més riquesa motriu. Recordeu que qualsevol exercici és millor que cap. El més important està en la dosi. Si no fas prou, no hi ha adherència, no hi ha hàbit, no hi ha adaptació del cos, si et passes, t’enfades, et lesiones, hi ha sobre-entrenament, ansietat, acabes plegant.

En definitiva, l’exercici físic és la pastilla més efectiva i polivalent que tenim i també la més econòmica i sense efectes secundaris (en la dosi adequada). El nostre genoma està fet per viure en moviment, a què estàs esperant?

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments