Inici Actualitat El RecepTARi: Arròs de verdures

El RecepTARi: Arròs de verdures

0
COMPARTIR

Em fa molta il·lusió estrenar aquesta secció de cuina amb la proposta d’un arròs de verdures. Cuinar arrossos i paelles requereix força temps i poca complicació, pel que és una oportunitat perfecte per compartir una bona estona amb amics i família. Avui us proposo aquesta recepta amb ingredients fàcils i que tenim per casa, que per suposat podeu ampliar o modificar.

Dificultat: mitja

Temps d’elaboració: 2 hores

Consideracions: Apta per a vegans i celíacs

Ingredients per a 2 persones:

Per la marca:

  • 1 ceba mitjana
  • 2 dents d’all
  • mig pebrot verd
  • 1 tomàquet madur

Per l’arròs:

  • mitja albergínia
  • un quart de pebrot vermell
  • 1 pastanaga
  • mig carbassó
  • 140g d’arròs bomba
  • 440g de brou de verdures 
  • Per condimentar: pebre vermell, polpa de nyora, romaní, vi blanc o cervesa

Pas a pas

1. Comencem per tallar les verdures. Les de la marca, ben petites i el tomàquet ratllat fi. Les de l’arròs, les fem a daus o rodanxes.

2. Engeguem el foc ben alt. Quan sigui calent, hi posem un raig d’oli i saltegem les verdures que hem tallat més grosses durant un parell de minuts. Ens han de quedar daurades per fora i crues per dins. Les enretirem i baixem el foc ben suau.

3. Anem per fer la marca de l’arròs. Posem abudant oli i afegim l’all i la ceba. Salem, tapem i ho deixem coure aproximadament tres quarts d’hora. És important que la ceba no se’ns torri. Si veiem que això passa, podem afegir una mica de vi blanc/cervesa/aigua.

4. Passat aquest temps, afegim el pebrot verd i ho coem un quart d’hora més. Després, afegim el tomàquet, un pessic de sucre i seguim amb el foc baix fins que estigui cuit.

5. Posem a bullir el brou i comprovem que està al punt de sal (imprescindible perquè l’arròs no ens quedi insípid).

6. Afegim a la paella el pebre vermell, la polpa de nyora i el romaní al gust. Remenem bé i hi posem totes les verdures. Pugem a foc fort.

7. Quan el brou comenci a bullir afegim l’arròs a la paella, li donem un parell de voltes i aboquem tot el brou de cop.

8. Deixem coure l’arròs de la següent manera (almenys, aquesta és la que em funciona a mi per aconseguir el socarrat!): 7 minuts a foc fort, 5 minuts a foc baix i 3 minuts a foc fort.

9. Un cop passats els 15 minuts, apaguem el foc i tapem amb un drap l’arròs. El deixem reposar 7 minuts… i cap a taula! 

Un consell…

Si sou aficionats a menjar arrossos sovint, us recomano que un dia prepareu una bona quantitat de marca. La podeu congelar en petites porcions i així, el dia que no disposeu de tant temps, només l’heu de descongelar i us estalvieu més d’una hora de preparació! A més a més, és una bona manera d’estalviar energia ;).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments