Inici Actualitat Novetats literàries del setembre de 2020 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del setembre de 2020 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de setembre de 2020. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Seguiré els teus passos| Care Santos

Barcelona: Columna, 2020

Sinopsi: La Reina, una dona acostumada a prendre totes les decisions, rep una trucada que ho pot canviar tot: algú pretén obrir la tomba del seu pare, mort en estranyes circumstàncies a
Conques, un poblet del Pallars Jussà, quaranta-quatre anys abans. En un moment en què la seva pròpia vida passa per algunes complicacions, inicia un viatge al Pirineu per enfrontar-se al seu passat i a la sorprenent història d’en Josep Gené, que ens dura fins al 26 de gener de 1939, el dia que Barcelona va ser ocupada per les tropes de Franco.

Alliberament | Imogen Kealey

Barcelona: Columna, 2020

Sinopsi: Marsella, 1943. “Ratolí Blanc” és el com la Gestapo ha batejat un dels membres de la Resistència més difícils d’atrapar. El que ells ni tan sols poden imaginar és que sota aquest pseudònim hi ha la Nancy Wake, una dona de caràcter indomable i excepcionalment valenta, que és feliç al costat del seu marit, l’Henri Fiocca, un ric empresari francès totalment enamorat d’ella que l’ajuda en la seva lluita.

Ballaven el black bottom | Joan Rendé

Barcelona: Proa, 2020

Sinopsi: A finals de la dècada de 1920, els Masdéu viuen acomodats en la dictadura de Primo de Rivera. En Joan Masdéu té el somni de ser mariner militar. Com tants joves del moment, sent l’atracció per la modernitat, pel jazz, per l’entrenament físic, pels uniformes, pels grans líders i les solucions dràstiques. També passa moltes hores amb els amics, ballant els moderns balls de moda als EUA, amb el gramòfon del seu pare. Té el cap ple de somnis, però no controla el seu destí. Quan esclata la guerra, s’enfronta amb els anarquistes.

L’expedició al baobab | Wilma Stockenström

Barcelona: Quaderns Crema, 2020

Sinopsi: Enmig del paisatge desèrtic de l’interior de Sud-àfrica, una antiga esclava busca recer dins d’un forat en el tronc d’un baobab gegantí. Per primera vegada a la vida, és mestressa del seu temps, del seu cos, dels seus pensaments, i en la solitud del refugi recorda el seu periple vital: com la van capturar quan era petita, la violència que va patir a les mans dels seus amos, les criatures que li van prendre dels braços tan bon punt les va haver deslletat, la dura vida de serventa en una ciutat portuària, el viatge amb el seu darrer propietari, la fugida. El baobab, interlocutor imaginari, serà l’únic testimoni del seu relat punyent, una mena d’alter ego en l’escorça del qual gravarà les seves reflexions i deixarà constància de les seves vivències.

Mai més | Susana Hernández

Barcelona: Alrevés, 2020

Sinopsi: Als barris perfèrics del Besòs i el Maresme i de la Mina, unes de les zones més conflictives de l’àrea metropolitana de Barcelona, hi conviuen joves adolescents que volen controlar negocis il·legals. Un dels més rentables consisteix en ocupar habitatges a qualsevol preu per omplir-los de drogues i materials de dubtosa legalitat. El que no saben és que una de les víctimes i protagonistes d’aquesta novel·la, la Laila, està disposada a fer tot el que calgui per protegir la seva família pakistanesa encara que s’hagi de pagar un preu molt alt.

Pel cantó de Swann | Marcel Proust

Barcelona: Proa, 2019

Sinopsi: Hi ha poques experiències tant reveladores, tan trasbalsadores, com la lectura del gran cicle proustià A la recerca del temps perdut. Aquesta nova traducció catalana del clàssic per excel·lència de la novel·la francesa del segle XX és una invitació a no deixar-se perdre l’immens plaer de seguir, agafat a la mà de Proust, la bellíssima evocació i la reconstrucció tenaç de la seva adolescència

La senyora del dimarts | Massimo Carlotto

Barcelona: Alrevés, 2020

Sinopsi: Bonamente Fanzago, àlies Zagor, un actor pornogràfic de gran èxit no només a la gran pantalla sinó també a la vida real. Tant és així que exerceix de gigoló a estones lliures. Tot va bé fins que té un ictus que posa fi a la seva carrera d’èxits. Obligat a canviar de vida i a abandonar les trobades sexuals, decideix mantenir-ne una, l’anomenada «senyora del dimarts», una clienta fidel que aquell dia de la setmana, de tres a quatre de la tarda, li paga per sexe en una pensió de mala mort

L’instant precís | Albert Gasull

Barcelona: Llibres del delicte, 2020

Sinopsi: L’Àlex, un prestigiós fotògraf de guerra, abandona una carrera fulminant quan resulta l’únic supervivent d’un assassinat múltiple on mor la dona que estima. Turmentat per la culpa, viu d’encàrrecs anodins fins que coneix la Mariana, una atractiva i inquietant dona de negocis colombiana. Aquesta relació, plena de passió i d’interrogants, el portarà a prendre decisions arriscades que l’acabaran submergint en un submón fosc i hostil on ja res estarà sota el seu control, ni tant sols la seva vida.

El mal pare| Pep Prieto

Barcelona: Llibres del delicte, 2020

Sinopsi: El prestigiós arqueòleg Sadurní Castells ha mort. L’herència de les dues filles i el fill és un llegat de descobriments de valor incalculable, però també hi ha un regal inesperat: un castell enmig del bosc del que ningú no en coneixia l’existència. Quan els tres germans arriben a la casa heretada, descobreixen proves de la doble vida del pare. Però, era realment la persona horrible que tot sembla indicar? La reconstrucció de les seves pròpies vides i la relació amb el pare els durà a trobar respostes en un thriller ple de sorpreses sobre aquelles coses que no sabem dels nostres pares i de nosaltres mateixos.

Sota terra | Elena Gavarró i Buscà

Palma de Mallorca: Edicions Documenta Balear, 2019

Sinopsi: Al final del segle XIX, un segrest commou la vida d’un poble. Les conseqüències que tindrà i com afecta aquest fet els personatges –de perfils molt diferents–, queda palès en una trama plena d’intriga. I no només això: el text amaga un rerefons que fa que, a més d’una lectura amena, es convidi a la reflexió final.

La drecera | Miquel Martín i Sierra

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2020

Sinopsi: El narrador d’aquesta història, tot just sortit de la infantesa, viu en un petit poble de l’Empordà amb els seus pares, que fan de masovers al xalet d’una família benestant. Fascinat, observa la vida dels senyors i els seus fills, que habiten un món inaccessible i cada vegada més contradictori per a ell. Amb el pas dels dies i les estacions, replegarà la seva mirada sobre l’entorn que el veu créixer i que sembla perillar cada cop més, amenaçat per un nou model de vida.  La drecera ens descriu un paisatge físic i humà desaparegut, víctima de la pressió urbanística

No soc aquí | Anna Ballbona

Barcelona: Editorial Anagrama, 2020

Sinopsi: La Mila va néixer a finals dels anys setanta en un barri apartat i mal urbanitzat, encaixonat entre una autopista, un cementiri i un polígon industrial. Els pares no la duien de vacances ni a sopar a fora, però la portaven a veure un curandero que un dia li va dir que tenia un do que s’aniria manifestant amb el temps. Ara que espera una criatura, la Mila intenta escatir els motius que l’ha acompanyat des de sempre cap als propis orígens…

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments