Inici Actualitat L’Institut de Taradell inicia dilluns el curs amb més de 500 alumnes...

L’Institut de Taradell inicia dilluns el curs amb més de 500 alumnes i moltes mesures de prevenció per la Covid-19

0
COMPARTIR

El dilluns 14 de setembre torna el curs escolar a l’Institut de Taradell. I ho farà amb nou equip directiu, molts protocols de prevenció contra la Covid-19 i més de 500 alumnes.

Per segon any des del seu naixement el 1994, l’Institut tindrà més de mig miler d’alumnes. En total 530 alumnes i una cinquantena de professors i professores. Però aquest no serà el principal repte, sinó fer front a la Covid-19 i establir protocols preventius, d’higiene i seguretat per als alumnes i professors. Segons el director de l’Institut, Jordi Codinachs, “durant aquest curs la seguretat dels professionals i de l’alumnat serà una prioritat. Caldrà comptar amb les responsabilitat individual i colectiva de les famílies en un curs on haurem de ser molt versàtils davant els possibles escenaris que puguin aparèixer”.

Així, entre d’altres s’establiran grups estables d’alumnes i professors que estaran sempre a la mateixa aula per minimitzar el risc de contagi. A més, la mascareta és obligatòria per a tots els alumnes i professors. Fins i tot a l’hora de l’esbarjo, on els alumnes es mantindran amb el mateix grup i respectant la distància, sense interaccionar amb altres grups. De fet, a la zona de pistes i esbarjo hi haurà tanques per delimitar grups i espais. L’Institut ha previst que l’esmorzar es faci durant l’hora de lectura i a l’interior de l’aula.

Horaris diferents d’entrada

L’Institut també té previst regular les entrades dels alumnes a l’edifici. Així, s’han establert diferents horaris en funció de la procedència. Els alumnes de Taradell entraran a les 8:15h del matí. Mentre que els alumnes que venen en bus escolar des de poblacions com Viladrau, Santa Eugènia de Berga o Seva entraran a les 8:20h. A més s’ha previst tres portes diferents d’entrada per evitar aglomeracions: una per als alumnes de 1r i 2n d’ESO, una altra per als alumnes de 3r i 4t d’ESO, i una tercer per als alumnes de 1r i 2n de Batxillerat.

Cal destacar que també s’ha intensificat el servei de neteja i desinfecció amb el personal de neteja durant tot el matí i encarregats d’higiene i ventilació de les aules.

Aquí podeu veure alguns vídeos explicatius que s’han fet des de l’Institut de Taradell:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments