Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell inaugura els primers punts d’intercanvi de llibres i hotels...

L’Ajuntament de Taradell inaugura els primers punts d’intercanvi de llibres i hotels d’insectes a Taradell

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell ha inaugurat aquest dimarts a la Placeta Muriel Casals el primer punt d’intercanvi de llibres i el primer hotel d’insectes de Taradell. L’objectiu és col·locar a diferents llocs del poble cinc punts d’intercanvi més repartits a la Roca, a la plaça del Sol, a la Madriguera, a Goitallops i al barri de Mont-rodon. Pel que fa a l’hotel d’insectes, es preveu que un s’instal·li al Parc de les Olors i els restants als patis de les diferents escoles del municipi.

Lídia Alonso, regidora de Joventut i Benestar social, ha explicat que el punt d’intercanvi de llibres es basa en els “valors i la consciència social“, amb la finalitat de compartir i fomentar l’hàbit de la lectura. A més, ha fet una crida a respectar els espais que són de tothom. També ha tingut una menció especial pels joves del Camp de Treball dels Tonis de Taradell, que van ajudar a impulsar aquest projecte construint les casetes i l’hotel d’insectes, que permetrà que tinguin el seu espai per poder sobreviure.

Per la seva banda, Josep Presseguer, president dels Tonis de Taradell, ha valorat la feina feta des del 2003 pel Camp de Treball. Tot i les dificultats per tirar-ho endavant, en un any de pandèmia, la valoració que fa és molt positiva dels 20 joves que hi van participar i de tots els monitors responsables. També ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament, la Biblioteca i la participació de tots els habitants de Taradell per fer-ho possible.

Com funcionen?

Les casetes d’intercanvi de llibres es basen en el famós sistema del bookcrossing, és a dir, qualsevol persona pot agafar un llibre lliurement i se’l pot endur a casa. Un cop llegit el pot tornar, o en pot portar un de nou perquè altra gent pugui llegir-lo. L’objectiu és fomentar la lectura i la reutilització de llibres. Al costat de les casetes hi ha bancs per seure.

Pel que fa a l’hotel d’insectes, se n’ha pogut veure una mostra aquest matí i és una estructura de fusta amb balcons que permetrà crear diferents hàbitats per acollir i oferir refugi a diversos tipus d’insecte. Cada balcó diposarà de diferent material que la natura ofereix (troncs, pinyes, palla, maons porosos, canyes…) per tal d’acollir diferents tipus d’insectes. De moment, n’hi ha un de construït i properament se’n faran més per repartir a les escoles i potser al Pujoló. Els hotels estan pensants per protegir els insectes, sobretot, durant els períodes d’hivernació i compensar la falta d’espais productes de la desforestació, contaminació o ús massiu d’insecticides. Els insectes ajuden a augmentar la biodiversitat i créixer les plantes.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments