Inici Actualitat Xavier Albert reivindica la cultura popular al pregó de Festa Major de...

Xavier Albert reivindica la cultura popular al pregó de Festa Major de Taradell 2020 on es proclama Mireia Montaña com a pubilla

0
COMPARTIR

El pregó de la Festa Major 2020 de Taradell va omplir de gom a gom els Jardins de Can Costa i Font. Enguany, a causa de la pandèmia del Coronavirus, es va celebrar a l’exterior respectant la distància de seguretat, amb mesures d’higiene i amb un registre de tots els assistents.

L’acte, amb la presència de tots els representants polítics de l’Ajuntament de Taradell, acompanyats de l’hereu, Marçal Danés i la fins ahir pubilla del poble, Aina Alcubierre, va començar amb l’himne dels Segadors interpretat per la Cobla Lluïsos i la baixada de la senyera per part de l’Esbart Sant Genís per les escales del dipòsit.

Una de les novetats del pregó d’aquest any va ser la projecció, a través d’una pantalla gegant, de records i vivències d’alguns taradellencs i taradellenques sobre altres edicions de la Festa Major. A continuació, L’Esbart Sant Genís va realitzar la primera actuació de la nit, amb el Ball de l’Òpera de Marina.

Tot seguit, el periodista Marc Güell va donar pas al pregoner Xavier Albert, exregidor durant 16 anys a l’Ajuntament de Taradell i exdirector i professor de l’escola Les Pinediques. En la primera part de la seva intervenció va fer un viatge en el passat per explicar qui era i d’on venia. Fent memòria des de la seva infantesa fins de quina manera havia viscut la Festa Major i com havia evolucionat durant els temps del franquisme i amb l’esclat de la democràcia.

Durant la seva intervenció també va recordar la situació que vivim de pandèmia i com s’havia hagut de readaptar la Festa Major d’enguany per poder-la tirar endavant. Xavier Albert va donar cinc arguments pels quals calia celebrar la Festa Major: la importància de viure en conjunt en una societat cada vegada més individualitzada, per afavorir el descans físic i psíquic del ritme laboral de la resta de l’any, per la força d’agrupar persones de totes les edats i generacions, per aglutinar a tots aquells taradellencs que viuen lluny de casa i per donar la benvinguda a tots els nouvinguts del poble. Xavier Albert va finalitzar el seu discurs fent una crida a la solidaritat, a la resiliència i a seguir lluitant pel país amb l’objectiu d’assolir la llibertat, l’amnistia i l’autodeterminació. I va acabar amb la frase “si perdura la Festa Major és perquè respon a l’esforç col·lectiu i, per tant, és símbol de solidaritat“. L’alcaldessa, Mercè Cabanas, li va fer entrega d’un trofeu per la seva participació en el pregó.

Pubilla de Taradell 2020

Una vegada finalitzat el discurs van pujar a l’escenari la pubilla, Aina Alcubierre, l’hereu, Marçal Danés, la regidora de festes i entitats, Berta Camprubí i l’alcaldessa, Mercè Cabanas, per conèixer qui era la nova publlia. Després d’uns segons d’intriga, Marc Güell va anunciar que Mireia Montaña es convertia en la nova publlia de Taradell. Montaña, de 17 anys, forma part de diferents entitats del poble com l’Esbart Sant Genís o la Junta d’en Toca-Sons.

A continuació, l’alcaldessa Mercè Cabanas va fer el tradicional brindis, acompanyada dels 13 regidors que formen l’Ajuntament de Taradell. En el seu discurs va felicitar a tots els habitants de Taradell per la seva solidaritat mostrada durant la pandèmia. A més, va destacar que cal fer especial la Festa Major d’aquest any, però sempre amb paciència per poder-la viure el millor possible. També va tenir un record pels presos polítics i exiliats. Per tancar l’acte, la Cobla Lluïsos i l’Esbart Sant Genís van interpretar Aires de Terra Alta.

Podeu veure més imatges de l’acte en aquesta galeria de fotografies:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments