Inici Actualitat La taradellenca Laia Currius jugarà a bàsquet als Estats Units a través...

La taradellenca Laia Currius jugarà a bàsquet als Estats Units a través de la beca Athletic Scholarship

0
COMPARTIR

La jugadora de bàsquet taradellenca, Laia Currius, emprendrà un nou camí el pròxim 20 d’agost, als Estats Units, en un equip universitari de bàsquet a través de la beca Athletic Scholarship. La jugadora es va formar a l’equip mixt de Taradell i en els darrers dos anys ha jugat de pivot i aler-pivot al Club Bàsquet Granollers.

Currius explica que “la beca cobreix el 100% de les despeses que generi la carrera universitària, esport, allotjament i manutenció o dieta”. La taradellenca estudiarà a Saint Martin’s University (Lacey), a l’estat de Washington. El seu nou equip serà les Saints i cursarà Social Work. A més, el club li ha ofert un contracte d’una durada de 4 anys.

Enguany, Currius estava cursant segon de Batxillerat a l’Institut de Taradell. Un any abans, durant el viatge de final de curs de primer batxillerat a la ciutat de Cardiff, va rebre un correu d’EliteSports Academy on s’especificava l’opció de poder optar a la beca. Els principals requisits per poder-hi optar era superant un seguit d’exàmens amb una nota determinada (SAT, TOEFL) i una mitjana mínima de batxillerat.

Una experiència que l’afronta amb confiança i moltes ganes en l’àmbit personal, acadèmic i esportiu: “Tinc la gran sort d’estar en contacte amb l’equip, companya d’habitació i tutors des de principis d’abril quan vaig signar el contracte, cosa que em tranquil·litza i em dóna certa seguretat”, afirma.

Una vegada allà combinarà els estudis amb el bàsquet. Currius explica que als Estats Units és més fàcil adaptar les dues vessants, ja que la Universitat facilita poder-ho compaginar i, a més, ofereix ajudes sigui ajustant horaris o a partir de tutories.

Per finalitzar, Laia Currius afirma que a partir d’ara el seu gran objectiu és “continuar jugant a bàsquet a un nivell alt, cosa que aquí no m’hagués estat possible a causa de la dificultat de combinar-ho amb els estudis universitaris, i treure’m la carrera“.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments